Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Auto huren op Fuerteventura

Voor een ontspannen vakantie

Fuerteventura is een van de Canarische eilanden voor de kust van Marokko. Lavastromen hebben het landschap een bijzondere combinatie van flora en fauna gegeven. Door de constante temperatuur boven de 20 graden en de passaatwind is het eiland geliefd bij wind- en kitesurfers. Met een huurauto ben je vrij om in je eigen tempo de stranden, dorpen en verscholen baaien te verkennen. Via de ANWB kun je op Fuerteventura een auto huren tegen aantrekkelijke tarieven, ook zonder creditcard. De auto staat bij aankomst op de luchthaven al voor je klaar.

Korting op autohuur Fuerteventura voor ANWB-leden

Naast de all-in formule van Sunny Cars profiteer je als ANWB-lid van €10,- korting op je boeking wanneer je kiest voor de fastlane en/of een jonge huurauto.

 

Zoek een huurauto in Fuerteventura

10,- korting voor leden

Veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos een auto huren via de ANWB

Bij de ANWB boek je op je buitenlandse vakantiebestemming een huurauto via onze partner Sunny Cars met de unieke all-inclusive huurformule. Je bent van A tot Z verzekerd en er zijn géén verborgen kosten. Kortom: veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos!

Annuleer tot 1 uur van tevoren met de Flexservice

Een reservering wijzigen is bij Sunny Cars altijd gratis. Wil je nog iets meer zekerheid? Dat kan!  Met de unieke Flexservice kun je je huurauto tot 1 uur voor huuraanvang nog annuleren. Ideaal. Veranderen je reisplannen ineens? Dan hoef je je nergens zorgen om te maken. Dát is pas zorgeloos een auto huren.

Sunny Cars heeft als enige het SGR-keurmerk

Sunny Cars is de enige aanbieder van autohuur die deelneemt aan de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR). Hiermee worden vooruitbetaalde reisgelden bij eventuele financiële problemen of faillissement van de organisatie veiliggesteld. De geboekte autohuur wordt in dat geval door SGR vergoed.

Let op: de hoofdbestuurder moet altijd in het bezit zijn van een creditcard. Dit is voor de waarborg die ter plekke afgegeven wordt.

Tips voor een rondrit over Fuerteventura met een huurauto

Fuerteventura is rustiger dan de andere Canarische eilanden. Het is dunbevolkt en langgerekt, en de afstand tussen Corralejo in het noorden en Morro Jable in het zuiden is zo’n 100 kilometer. Een goed idee dus om een auto te huren.

Het vissersdorp El Cotillo ligt in het noordwesten, aan de ruwste kust van het eiland. Vroeger was de oude haven de belangrijkste exporthaven van Fuerteventura. De blauw-witte huizen zijn typerend voor de architectuur op het eiland. Aan de noordoostkant ligt het eiland Los Lobos voor de kust, gemarkeerd door een hoge uitgedoofde vulkaan. Je komt hier met een veerboot. Hier wandel en zwem je in een natuurpark, en beklim je de vuurtoren.

Ook in het noorden ligt La Oliva, waar de unieke lavagrot Cueva del Llano een ondergronds museum herbergt. Strandliefhebbers rijden naar de kust bij het schiereiland Jandia, waar het strand zich over 20 kilometer uitstrekt.