wegenwacht meneer met kind


Fietsverzekering

Bereken je premie

Fietsverzekering

Scherpe premie voor elke fiets

Met de ANWB Fietsverzekering verzeker je zowel nieuwe als tweedehands fietsen. Als ANWB-lid ontvang je bovendien 5% ledenkorting. Als je fiets gestolen wordt, krijg je de eerste 3 jaar je aankoopbedrag terug. Zodat je weer een soortgelijke fiets terug kunt kopen. Met de ANWB Fietsverzekering ben je goed en voordelig verzekerd.

Stel zelf je fietsverzekering samen

Je kunt de ANWB Fietsverzekering zo samenstellen dat hij precies bij jouw wensen past. Kies je bijvoorbeeld voor een basisverzekering tegen diefstal of kies je voor een complete dekking waarbij ook beschadigingen, rechtsbijstand en ongevallen zijn gedekt. Daarnaast kan je ook accessoires eenvoudig meeverzekeren. Bijvoorbeeld een fietsslot, zadeltassen of fietsmand.

Nú met 1 jaar gratis ANWB Fietspas

Met de ANWB Fietspas krijg je naast Wegenwacht Fiets Service ook korting bij circa honderden Gastvrij-punten, een gratis knooppuntroutekaart van jouw regio, de gratis Fietscheck en juridische hulp bij ongevallen. Nú 1 jaar gratis! Sluit nu jouw ANWB Fietsverzekering en profiteer als ANWB-lid van dit voordeel (ter waarde van € 32). Bekijk de actievoorwaarden.

Online afsluiten binnen 5 minuten

Wil je de ANWB Fietsverzekering afsluiten? Dat kan online heel gemakkelijk in een paar eenvoudige stappen, de bevestiging zit direct in je mail. Na het afsluiten heb je altijd 14 dagen bedenktijd. Daarnaast kan je bij de ANWB rekenen op uitstekende service.

Bereken je premie

Basisdekking Fietsverzekering

Fietsverzekering basis

  • Diefstal
  • Schade door poging tot diefstal
  • Schade door ongeval
  • Rechtsbijstand
  • Ongevallenverzekering
Optie: 3 of 5 jaar

Fietsverzekering Compleet

  • Diefstal
  • Schade door poging tot diefstal
  • Schade door ongeval
  • Rechtsbijstand
  • Ongevallenverzekering

Aanvullende dekkingen

Fietsverzekering Basis 3 jaar

Verzekerd is schade als gevolg van diefstal van de fiets of een poging daartoe. Als de fiets in de eerste drie jaar wordt gestolen, vergoeden wij 100% van het verzekerd bedrag.

Fietsverzekering Compleet 3 jaar

Naast diefstal is schade aan je fiets door een ongeval of valpartij verzekerd voor 3 jaar. Met deze dekking ben je ook verzekerd van rechtsbijstand bij het verhalen van schade en krijg je een uitkering bij blijvende invaliditeit of overlijden als gevolg van een ongeval met je fiets.

Fietsverzekering Compleet 5 jaar

Naast diefstal is schade aan je fiets door een ongeval of valpartij verzekerd voor 5 jaar. Met deze dekking ben je ook verzekerd van rechtsbijstand bij het verhalen van schade en krijg je een uitkering bij blijvende invaliditeit of overlijden als gevolg van een ongeval met je fiets.

Dekking accessoires fiets

Accessoires zijn eenvoudig mee te verzekeren bij je ANWB Fietsverzekering. Zoals je fietsslot, zadeltassen of fietsmand. Over dit totaalbedrag, het verzekerde bedrag, betaal je premie. En of het nu om accessoires gaat voor een normale fiets, e-bike, racefiets of ATB: bij de ANWB kan je deze fietsen en de bijbehorende accessoires eenvoudig verzekeren.

Tips & Service

alt text

Lagere premie e-bikes

Extra lage premie voor elektrische fietsen. De ANWB is de e-bike specialist van Nederland. En als lid profiteer je altijd van 5% ledenkorting op de toch al voordelige premie.

alt text

Pechhulp voor je fiets

De ANWB biedt ook hulp voor je fiets, 24 uur per dag, 7 dagen per week. Met de ANWB Fietspas kan je rekenen op hulp bij pech. Een geruststellende gedachte.

alt text

Wat kun je doen om fietsendiefstal te voorkomen?

‘Hier stond ’ie toch?’, denk je verbouwereerd, staand naast een leeg fietsenrek. Helaas is fietsdiefstal nooit helemaal te voorkomen, maar je kunt het de dieven wel zo lastig mogelijk maken.

Korting

5% ANWB-ledenkorting

Als lid van de ANWB krijg je direct 5% korting op fietsverzekering. Ben je nog geen lid? Je kan tijdens het afsluiten van de fietsverzekering direct lid worden. De kosten van het lidmaatschap heb je al snel terugverdiend.

Nú 1 jaar gratis ANWB Fietspas

Sluit jouw ANWB Fietsverzekering en profiteer als ANWB-lid nú 1 jaar gratis van Wegenwacht Fiets Service, korting bij circa honderden Gastvrij-punten, een gratis knooppuntroutekaart van jouw regio, de gratis Fietscheck en juridische hulp bij ongevallen. Bekijk de actievoorwaarden.

Top 5 veelgestelde vragen fietsverzekering

De ANWB Fietsverzekering kent geen eigen risico op de Diefstaldekking voor E-bikes en de gewone/stadsfiets. Voor mountainbikes en racefietsen geldt een eigen risico van 10% bij diefstal. In geval van beschadiging is dit € 50,- eigen risico. Overige fietssoorten hebben € 25,- eigen risico. Bij totaal verlies van mountainbikes en/of racefietsen geldt een eigen risico van 20% van het verzekerd bedrag. Dit geldt niet voor andere fietssoorten.

Ja, de accu is meeverzekerd mits deze onder de verzekerde waardes is opgenomen. Er moet dus wel premie voor betaald zijn. Hier vind je de voorwaarden.

Zodra je jouw verzekering hebt afgesloten is de fietsverzekering van kracht. Je gaat dus meteen goed verzekerd op weg.

Meld je schade zo snel mogelijk bij ANWB. Je kunt hier je schade online melden.

Ja, de ANWB biedt ook persoonlijke hulpverlening: ANWB Personenhulp. Via een app op je telefoon leg je met één druk op de knop direct contact met onze hulpverleners van de ANWB Alarmcentrale. Zij weten dan meteen wie je bent, waar je je bevindt (door GPS) en informeren desgewenst vrienden of familie. Ook hebben onze hulpverleners inzicht in eventueel medicijngebruik of andere medische gegevens, die je zelf bij het afsluiten van de service kunt doorgeven. Op anwb.nl/personenhulp lees je meer over deze service.

Bekijk het volledige veelgestelde vragen overzicht

Contact & Service

Vragen?

Bel  088 - 269 2222 

Schade?

Voorwaarden

Download hier de voorwaarden van de ANWB Fietsverzekering