Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Auto huren Portugal

Voor een rondreis vol natuurschoon en cultuur

Door een auto te huren in Portugal geniet je naast zon, zee, strand en een uitstekende keuken ook van de veelzijdige natuur en bezoek je eenvoudig schitterende steden als Lissabon en Porto. Natuurliefhebbers ontdekken met de huurauto het groene noorden, bergachtige hart van het land of de ruige zuidkust. Bij de ANWB regel je een auto tegen aantrekkelijke tarieven. Een auto huren in Portugal zonder creditcard is niet mogelijk. Het verhuurbedrijf vraagt hierom als waarborg.

Korting op autohuur Portugal voor ANWB-leden

Naast de all-in formule van Sunny Cars profiteer je als ANWB-lid van €10,- korting op je boeking wanneer je kiest voor de fastlane en/of een jonge huurauto

 

Zoek een huurauto in Portugal

10,- korting voor leden

Veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos een auto huren via de ANWB

Bij de ANWB boek je op je buitenlandse vakantiebestemming een huurauto via onze partner Sunny Cars met de unieke all-inclusive huurformule. Je bent van A tot Z verzekerd en er zijn géén verborgen kosten. Kortom: veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos!

Annuleer tot 1 uur van tevoren met de Flexservice

Een reservering wijzigen is bij Sunny Cars altijd gratis. Wil je nog iets meer zekerheid? Dat kan!  Met de unieke Flexservice kun je je huurauto tot 1 uur voor huuraanvang nog annuleren. Ideaal. Veranderen je reisplannen ineens? Dan hoef je je nergens zorgen om te maken. Dát is pas zorgeloos een auto huren.

Sunny Cars heeft als enige het SGR-keurmerk

Sunny Cars is de enige aanbieder van autohuur die deelneemt aan de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR). Hiermee worden vooruitbetaalde reisgelden bij eventuele financiële problemen of faillissement van de organisatie veiliggesteld. De geboekte autohuur wordt in dat geval door SGR vergoed.

Let op: de hoofdbestuurder moet altijd in het bezit zijn van een creditcard. Dit is voor de waarborg die ter plekke afgegeven wordt.

Een auto huren in Portugal met tips voor uitstapjes

Een auto huren doe je bijvoorbeeld in de Portugese hoofdstad Lissabon. In de wijk Belém bewonder je de gelijknamige 16de-eeuwse toren aan de rivier Taag. In de oude volkswijk Alfama luister je naar traditionele fadomuziek en smul je van pastel de nata: bladerdeeg met roomvulling. Het sprookjesachtige Sintra is slechts een half uur reizen.

Je kunt een autorondreis in Portugal ook in Porto starten. Het meest authentiek is de wijk Ribeira aan de zuidoever van de Douro. Vanaf een terras aan de levendige kade heb je zicht op de iconische brug Dom Luís I. Aan de overkant ligt Vila Nova de Gaia met zijn ontelbare porthuizen. Buiten Porto ligt de wonderschone Dourovallei. Een mooie route met de huurauto is de bochtige N-222.

Liefhebbers van mooie autoritten ontdekken in het hart van Portugal ook de kronkelige bergpassen van de Serra da Estrela. De indrukwekkende universiteitsstad Coimbra ligt op twee uur rijden.

Huur je een auto in de Algarve? In Faro bezoek je de macabere Capello dos Ossos, die is gebouwd met de botten van duizend overleden monniken. Vlak bij Faro ligt Ria Formosa. Deze lagune lijkt op het Waddengebied. Vanuit hier reis je naar het zuidwestelijkste punt van het Europese vasteland, Kaap Sint-Vincent.