Autoverzekering afsluiten

Autoverzekering afsluiten

Vergelijk onze 2 verzekeringen

Autoverzekering

Nú 15% kennismakingskorting op de Veilig Rijden Autoverzekering

Met een ANWB Autoverzekering ben je altijd verzekerd van hulp bij een botsing of andere autoschade. En kies je voor onze Veilig Rijden Autoverzekering, dan krijg je korting als je veilig rijdt. Bij een goede rijstijl kun je tot 30% extra veilige rijderskorting verdienen.

Kies de autoverzekering die bij je past 

Wij bieden je de keuze uit twee verzekeringen: de Veilig Rijden of de Reguliere Autoverzekering. Deze verzekeringen zijn in de basis gelijk. Met de ANWB Veilig Rijden Autoverzekering kun je een deel van je premie terugverdienen als je veiliger rijdt. Ook ontvang je feedback op je rijstijl via de app. Zo houden we samen je premie laag en de wegen veilig. Let op! Nú 15% kennismakingskorting. Bekijk hier de actievoorwaarden.

Je bepaalt zelf hoe uitgebreid je verzekerd wilt zijn: WA, Beperkt Casco of Volledig Casco (Allrisk). Welke dekking het beste bij je past, is afhankelijk van de leeftijd en waarde van je auto en het aantal schadevrije jaren dat je hebt. Daarnaast kun je je basisverzekering uitbreiden met één of meerdere aanvullende dekkingen.

Dekking ANWB Autoverzekering

15% extra korting

WA

Wettelijke Aansprakelijkheid

 • Schade aan anderen
15% extra korting

WA+

Beperkt Casco

 • Schade aan anderen
 • Diefstal
 • Aanrijding dier
 • Ruitschade
15% extra korting

All Risk

Volledig Casco

 • Schade aan anderen
 • Diefstal
 • Aanrijding dier
 • Ruitschade
 • Schade aan eigen auto
 • Aanschafwaardegarantie

WA

Wettelijke Aansprakelijkheid

 • Schade aan anderen

WA+

Beperkt Casco

 • Schade aan anderen
 • Diefstal
 • Aanrijding dier
 • Ruitschade

All Risk

Volledig Casco

 • Schade aan anderen
 • Diefstal
 • Aanrijding dier
 • Ruitschade
 • Schade aan eigen auto
 • Aanschafwaardegarantie

Aanvullende dekkingen

Ga voor nog meer zekerheid en sluit één of meer aanvullende dekkingen af. Zo ga je altijd goed verzekerd de weg op.

Met de Inzittendenverzekering zijn zowel jij als alle andere passagiers verzekerd bij een ongeval dat je zelf veroorzaakt. De dekking geldt ook als jij of een inwonend gezinslid in andermans auto zit.

Meer over zekerheid voor inzittenden

De dekking Verkeersrechtsbijstand biedt juridische bijstand aan jou en jouw gezinsleden voor juridische problemen die zijn ontstaan in het verkeer.

Meer over Verkeersrechtsbijstand

Met de dekking ‘3 jaar aanschafwaardegarantie’ krijg je tot 3 jaar na de aankoopdatum van de auto de aanschafwaarde terug in geval van total loss of diefstal. Dit is standaard 1 jaar.

Alleen mogelijk bij Volledig Casco

Meer over de vergoeding en dekking van '3 jaar aanschafwaardegarantie'


Je autoverzekering afsluiten binnen 5 minuten

Snel en gemakkelijk je ANWB Autoverzekering online afsluiten? Houd dan de volgende gegevens bij de hand:

 • Het kenteken van je auto
 • Aantal schadevrije jaren 
 • Je eigen gegevens zoals geboortedatum, postcode en woonplaats
 • Meldcode (deze code staat vermeld in je kentekenbewijs)
 • Indien je ANWB-lid bent, je lidmaatschapsnummer

Hulp bij schade

Heb je een ANWB Autoverzekering en heb je autoschade door een botsing of ander verkeersongeval? Waar je ook bent, wij staan altijd voor je klaar. Eén telefoontje naar de ANWB Alarmcentrale en je kan rekenen op hulp bij het inventariseren van de situatie en het invullen van het schadeformulier.

Als het nodig is sturen wij de Wegenwacht langs om je te helpen. De Wegenwacht kan ter plekke noodreparaties uitvoeren, zodat je snel verder kunt met je eigen auto. En als je niet verder kunt rijden met de auto, regelen wij vervangend vervoer zodat je alsnog door kunt reizen naar je bestemming.

Tweede auto verzekeren

Ben je in het bezit van een tweede auto? Als je zowel jouw auto als die van jouw partner bij ons verzekert, ben je extra voordelig uit. Voor beide auto's profiteer je van dezelfde no-claim korting.

Contact & Service

Veelgestelde vragen

De basis van de beide verzekeringen is gelijk: de dekking, de ANWB-ledenkorting, de no-claim korting en de 24/7 hulp van de ANWB Alarmcentrale. De ANWB Veilig Rijden Autoverzekering gaat echter nog een stap verder, het bevordert de verkeersveiligheid in Nederland.


Als je kiest voor deze verzekering download je een app en ontvang je een beacon die je in je auto legt. De app bepaalt jouw rijstijl op de onderdelen: snelheid, remmen, optrekken en het nemen van bochten. Aan de hand van jouw rijstijl wordt een rijscore bepaald. En bij een goede score ontvang je extra korting op je premie, de veilige rijderskorting. Naast deze onderdelen meten we ook je smartphonegebruik tijdens het rijden en geven we je daar feedback op. Deze gegevens worden nog niet meegenomen in je rijscore. Je krijgt bij het afsluiten van de ANWB Veilig Rijden Autoverzekering gelijk 10% veilige rijderskorting en deze kan oplopen tot 30% bij een uitstekende rijstijl.

Je kunt 24 uur per dag rekenen op hulp van de ANWB. Eén telefoontje naar de Alarmcentrale en wij regelen alles voor je. Lees meer over schadehulp.

Als je jouw eerste auto hebt verzekerd bij de ANWB, kun je extra voordelig ook jouw tweede auto bij ons verzekeren. Je profiteert dan op beide auto's van dezelfde no-claim korting. Naast een tweede auto geldt deze regeling ook voor een motor of camper. Lees meer over deze tweede voertuig regeling.

De meldcode van jouw auto bestaat uit 4 cijfers en dat zijn de laatste 4 cijfers van het chassis- of identificatienummer van je auto. Dit nummer vind je op jouw kentekenpapieren of -pasje.

Lees meer over de meldcode.

Ja, dat kan. Je hebt dan wel een eigen risico van € 350,-. Er zitten veel voordelen aan om schade te melden bij één van onze schadeherstellers wanneer je casco verzekerd bent. Zoek direct een schadehersteller bij jou in de buurt en zij regelen verder alles voor je. Ze melden je schade bij ons, je hoeft niets voor te schieten en je hebt geen eigen risico.

Zoek schadehersteller

Als je 75 jaar of ouder bent en schade veroorzaakt, maar kunt aantonen dat je in afwachting bent van medische goedkeuring bij het CBR, keert ANWB de schade gewoon uit.

Let op! Het is hierbij een belangrijke voorwaarde dat je niet al eerder door het CBR bent afgekeurd en hiervoor een rijbewijs had dat vijf of tien jaar geldig was.

In het geval van schade wordt de geldigheid van het rijbewijs met maximaal een jaar verlengd. Dit betreft een coulanceregeling totdat het kabinet de aangepaste regeling definitief heeft doorgevoerd. Naar verwachting zal dit eind 2019 plaatsvinden.

Totdat de wet is aangepast blijft het nog steeds strafbaar om met een verlopen rijbewijs te rijden. De boete hiervoor bedraagt 95 euro.

Bekijk het volledige veelgestelde vragen overzicht