Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

ANWB Autoverzekering

 • Betrouwbare hulp van de ANWB
 • Uitstekend schadeherstel netwerk
 • Klanten geven ons een 8.2
Kies je verzekering 

Autoverzekering

Met een ANWB Autoverzekering ben je altijd verzekerd van hulp bij een botsing of andere autoschade. En kies je voor onze Veilig Rijden Autoverzekering, dan krijg je korting als je veilig rijdt. Bij een goede rijstijl kun je tot 30% extra veilige rijderskorting verdienen. Je bepaalt zelf hoe uitgebreid je verzekerd wilt zijn: WA, Beperkt Casco of Volledig Casco (Allrisk).

Kies je verzekering en bereken je premie

Reguliere Autoverzekering

Kwaliteit en service tegen een scherpe premie
 • Keuze uit WA, Beperkt en Volledig Casco
 • Verschillende aanvullende dekkingen

Veilig Rijden Autoverzekering

Rijgedrag delen voor een hogere korting
 • Keuze uit WA, Beperkt en Volledig Casco
 • Verschillende aanvullende dekkingen
 • Inzicht in je rijgedrag via de app
 • 10 % veilig rijderskorting, oplopend tot 30%

Aanvullende dekkingen

Ga voor nog meer zekerheid en sluit één of meer aanvullende dekkingen af. Zo ga je altijd goed verzekerd de weg op.

 

Vergelijk onze autoverzekeringen

Het is belangrijk om de Reguliere Autoverzekering en de Veilig Rijden Autoverzekering goed te vergelijken. Op basis van de vergelijking kun je kijken wat het beste bij je en je auto past. Ook is het goed om de aanvullende dekkingen te vergelijken en te kijken welke je nodig hebt. Het is dan makkelijker om een autoverzekering te kiezen. Elke situatie is namelijk anders door verschillende factoren die een rol spelen bij het bepalen van de premie.

Je autoverzekering afsluiten binnen 5 minuten

De autoverzekeringen vergeleken en een keuze gemaakt? Dan kun je snel en gemakkelijk je ANWB Autoverzekering online afsluiten. Houd de volgende gegevens bij de hand:

 • Het kenteken van je auto
 • Aantal schadevrije jaren 
 • Je eigen gegevens zoals geboortedatum, postcode en woonplaats
 • Meldcode (deze code staat vermeld in je kentekenbewijs)
 • Indien je ANWB-lid bent, je lidmaatschapsnummer

Hulp bij schade

Heb je een ANWB Autoverzekering en heb je autoschade door een botsing of ander verkeersongeval? Waar je ook bent, wij staan altijd voor je klaar. Eén telefoontje naar de ANWB Alarmcentrale en je kan rekenen op hulp bij het inventariseren van de situatie en het invullen van het schadeformulier.

Als het nodig is sturen wij de Wegenwacht langs om je te helpen. De Wegenwacht kan ter plekke noodreparaties uitvoeren, zodat je snel verder kunt met je eigen auto. En als je niet verder kunt rijden met de auto, regelen wij vervangend vervoer zodat je alsnog door kunt reizen naar je bestemming.

 

Daarom je auto verzekeren bij ANWB

 

24/7 hulp ANWB Alarmcentrale

Je kunt 24 uur per dag rekenen op hulp van de ANWB. Eén telefoontje naar de Alarmcentrale en wij regelen alles voor je. Zo hoef je zelf niet meer naar garages, experts of sleepbedrijven te rijden.

 

De beste hulp bij schade

Wij halen jouw beschadigde auto op en zorgen voor een leenauto, totdat jouw eigen auto gerepareerd is. Je hebt recht op maximaal 30 dagen vervangend vervoer buiten Nederland, maar in Europa.

 

Geen eigen risico

Bij veel reparaties en zelfs bij diefstal betaal je geen enkel eigen risico als je de schade laat herstellen bij een schadeherstelbedrijf waarmee wij een overeenkomst hebben afgesloten.

Autoverzekering afsluiten

Wat vinden onze klanten

Klanten beoordelen onze reguliere autoverzekering met een 8.2. Dit cijfer is gebaseerd op reviews van klanten met een ANWB Autoverzekering.

Schadevrije jaren en bonus-malusladder

Verzekeraars gebruiken een bonus-malusladder om te bepalen hoeveel premiekorting jouw opgebouwde schadevrije jaren opleveren. Ieder jaar dat je geen schade rijdt, krijg je er een schadevrij jaar bij en stijg je een trede op de bonus-malusladder. Bij de ANWB Autoverzekering kun je maar liefst tot 80% no-claimkorting ontvangen.

Veiliger Nederland

Met een ANWB Autoverzekering of ANWB Veilig Rijden Autoverzekering ben je verzekerd van de beste hulp bij schade. Maar we doen meer. Met projecten als Streetwise en de Fietsverlichtingsactie helpen we Nederland verkeersveiliger te maken. Met jouw verzekering draag je hier ook aan bij.

Veelgestelde vragen

Bekijk alle veelgestelde vragen