Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Auto huren in Bilbao

Voor een culinaire stedentrip

De Baskische stad Bilbao is geliefd vanwege zijn culturele en culinaire hoogtepunten. Door een auto te huren in Bilbao maak je kennis met de mooiste bezienswaardigheden van deze Noord-Spaanse stad, waaronder het wereldberoemde Guggenheimmuseum. Fijnproevers maken met de huurauto een culinaire rondreis, want de stad heeft tal van toprestaurants, waar je smult van Baskische tapas, beter bekend als pintxos. Via de ANWB regel je autohuur tegen aantrekkelijke tarieven.

Korting op autohuur Bilbao voor ANWB-leden

Naast de all-in formule van Sunny Cars profiteer je als ANWB-lid van €10,- korting op je boeking wanneer je kiest voor de fastlane en/of een jonge huurauto.

 

Zoek een huurauto in Bilbao

Bilbao

Veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos een auto huren via de ANWB

Bij de ANWB boek je op je buitenlandse vakantiebestemming een huurauto via onze partner Sunny Cars met de unieke all-inclusive huurformule. Je bent van A tot Z verzekerd en er zijn géén verborgen kosten. Kortom: veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos!

Annuleer tot 1 uur van tevoren met de Flexservice

Een reservering wijzigen is bij Sunny Cars altijd gratis. Wil je nog iets meer zekerheid? Dat kan!  Met de unieke Flexservice kun je je huurauto tot 1 uur voor huuraanvang nog annuleren. Ideaal. Veranderen je reisplannen ineens? Dan hoef je je nergens zorgen om te maken. Dát is pas zorgeloos een auto huren.

Sunny Cars heeft als enige het SGR-keurmerk

Sunny Cars is de enige aanbieder van autohuur die deelneemt aan de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR). Hiermee worden vooruitbetaalde reisgelden bij eventuele financiële problemen of faillissement van de organisatie veiliggesteld. De geboekte autohuur wordt in dat geval door SGR vergoed.

Let op: de hoofdbestuurder moet altijd in het bezit zijn van een creditcard. Dit is voor de waarborg die ter plekke afgegeven wordt.

Met de huurauto op pad in en rond Bilbao

Een auto huren in Bilbao doe je bij aankomst op het vliegveld. Dit is een snelle manier om in de stad te komen. In het centrum zijn voldoende parkeergarages. Een van de bekendste attracties van Bilbao is het Guggenheim met zijn moderne titanium gevel. De kunstcollectie van het museum is verdeeld over twintig galerieën en bevat onder meer werken van Picasso en Salvador Dalí. Een ander kunstmuseum dat kunstliefhebbers op hun wenken bedient, is het Museo de Bellas Artes, met ruim achtduizend werken.

Tegenover het hypermoderne Guggenheim valt de wijk Casco Viejo, het historisch centrum, extra op. Een van de opvallendste bezienswaardigheden is de gotische kathedraal, want deze ligt op de route naar Santiago de Compostella. Verder vind je in de wijk veel gezellige restaurants waar je geniet van Baskische specialiteiten. Een bezoek aan de Mercado de la Ribera is ook een culinair feest, want dit is de grootste overdekte versmarkt van Spanje. Het marktgebouw zelf heeft prachtige elementen in art-decostijl. Voor het beste uitzicht over Bilbao neem je de tandradbaan Artxanda Funicular naar de top van de nabijgelegen bergketen Monte Artxanda.

Buiten de stad zoek je met de huurauto de rust op van het groene noorden van Spanje. Heb je als fijnproever zin in meer culinaire hoogstandjes? Met de huurauto reis je in een uur naar het fraaie San Sebastian.