Snel en gemakkelijk je auto verkopen

Snel en gemakkelijk je auto verkopen

 • Een gratis en gegarandeerde prijs
 • Geen ongemakkelijke onderhandelingen
 • Snel het geld op je rekening
Vraag een prijs aan

Je auto verkopen via de ANWB

Snel en zonder te onderhandelen met kopers

Een auto of motor verkopen hoeft niet moeilijk te zijn. Met de ANWB Verkoopservice kun je je auto of motor snel en gemakkelijk verkopen, zonder dat daar vervelende onderhandelingen aan de deur met potentiele kopers of discussies met een dealer of garage aan vooraf gaan. En dat is wel zo prettig!


De voordelen van de ANWB Verkoopservice

 • Online, snel en gemakkelijk je auto of motor verkopen
 • Een gratis en gegarandeerde prijs binnen 1 werkdag
 • Zonder ongemakkelijke onderhandelingen met garages of potentiële kopers 
 • 2 dagen na de verkoop staat het geld al op je rekening

Vraag een prijs aan

 

Reviews ANWB Verkoopservice

Bekijk alle reviews 

Hoe werkt de ANWB Verkoopservice?

Enthousiast geworden over de ANWB Verkoopservice? De ANWB biedt in samenwerking met BCA Autoveiling een alternatieve oplossing voor het verkopen van een auto of motor aan. Zo werkt het!

Stap 1: een gegarandeerde prijs aanvragen

Om een zo nauwkeurig mogelijke prijs af te kunnen geven hebben we de nodige gegevens van je auto nodig:

 • kenteken en kilometerstand
 • merk, type en uitvoering, extra opties
 • de uiterlijke en technische staat van de auto

Aanvullend daarop hebben we een aantal foto’s uit specifieke hoeken van de auto nodig (zie voorbeelden hieronder). Als je auto beschadigingen heeft willen we daar ook graag een foto van ontvangen. 

 

Stap 2: een gegarandeerde prijs ontvangen

Met de door jou ingevulde autogegevens en de foto's kunnen de experts van BCA Autoveiling goed inschatten wat de auto op dat moment waard is en geven zij binnen 1 werkdag een gegarandeerde prijs op. Op die prijs worden de servicekosten nog in mindering gebracht. Deze kosten betaal je alleen als je ook daadwerkelijk je auto verkoopt via de ANWB Verkoopservice. De hoogte van de servicekosten hangt af van de hoogte van de prijs. De prijs is 2 werkdagen geldig. Het staat je vrij om hier niet op in te gaan en je auto op een andere manier te verkopen. 

Stap 3: het bod accepteren en je auto inleveren

Als je de prijs accepteert moet je binnen 5 werkdagen het voertuig inleveren bij een inleverpunt. Hiervoor kun je een afspraak maken bij één van de inleverpunten van de ANWB Verkoopservice.

Op het inleverpunt wordt de auto gecontroleerd op de jou doorgegeven specificaties en eventuele schades. Om te bepalen of schades wel of niet acceptabel zijn, zijn er inleverrichtlijnen opgesteld.

Wat moet je meenemen naar het  inleverpunt?

 • De auto
 • Het kentekenbewijs
 • Een geldig legitimatiebewijs
 • Een machtiging voor als de auto niet op jouw naam staat.

Stap 4: auto verkocht

Na het inleveren van je auto bij een inleverpunt krijg je een vrijwaringsbewijs mee. Dit is het bewijs dat de auto officieel niet meer op jouw naam staat. Het gegarandeerde bedrag voor de auto wordt 2 werkdagen na inlevering automatisch op je rekening gestort.

Vragen over de ANWB Verkoopservice?

Bekijk de veelgestelde vragen

ANWB Verkoopservice vergelijken

 

ANWB Verkoopservice

Inruilen bij de dealer

Zelf verkopen aan particulier

Hoe snel kan ik
mijn auto verkopen?

Gegarandeerd verkocht binnen 1 werkdag. Afhankelijk van levertijd nieuwe auto. Onzeker. Sterk afhankelijk van prijs en belangstelling.

Krijg ik een goede prijs
voor mijn auto?

Eerlijke prijs, maar wel altijd een gegarandeerd prijs. Onduidelijk. Hangt samen met de aankoopprijs van de nieuwe auto. Bij veel belangstelling en goed onderhandelen kan er een goede prijs uit komen.

Welke kosten moet ik
maken voor verkoop?

Vast bedrag. Alleen bij verkoop betaal je servicekosten. Niet van toepassing. Varieert. Aan adverteren op de meeste websites zijn kosten verbonden, maar verkoop en prijs zijn niet gegarandeerd.

Heb ik veel
papieren rompslomp?

Nee. Alleen eenmalig autogegevens invoeren en foto’s uploaden. Niet van toepassing. Ja. Zelf zorgen voor overschrijving, vrijwaring en financiële afhandeling.

Hoeveel stress
levert het op?

Geen. De ANWB Verkoopservice regelt alles, zonder gedoe. Varieert. Onderhandelen over de inruilprijs kan stressvol zijn. Veel. Prijsonderhandeling, proefritten, vreemde mensen aan huis, en alles zelf regelen.