Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Auto huren op Sicilië

Een auto huren op Sicilië is een fijne manier om het grootste eiland van de Middellandse Zee te ontdekken. Zo heb je alle vrijheid om te genieten van de schitterende natuur, indrukwekkende archeologische vondsten als de Valle dei Templi, aangename temperaturen en een uitstekende keuken. Je vliegt van Amsterdam naar Catánia, waar je op het vliegveld een auto huurt. Via de ANWB regel je een autohuur tegen aantrekkelijke tarieven. Een auto huren op Sicilië zonder creditcard is niet mogelijk. De hoofdbestuurder moet altijd een creditcard tonen als waarborg voor de verhuurder.

Korting op autohuur Sicilië voor ANWB-leden

Naast de all-in formule van Sunny Cars profiteer je als ANWB-lid van €10,- korting op je boeking wanneer je kiest voor de fastlane en/of een jonge huurauto.

 

Zoek een huurauto op Sicilië

10,- korting voor leden

Veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos een auto huren via de ANWB

Bij de ANWB boek je op je buitenlandse vakantiebestemming een huurauto via onze partner Sunny Cars met de unieke all-inclusive huurformule. Je bent van A tot Z verzekerd en er zijn géén verborgen kosten. Kortom: veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos!

Annuleer tot 1 uur van tevoren met de Flexservice

Een reservering wijzigen is bij Sunny Cars altijd gratis. Wil je nog iets meer zekerheid? Dat kan!  Met de unieke Flexservice kun je je huurauto tot 1 uur voor huuraanvang nog annuleren. Ideaal. Veranderen je reisplannen ineens? Dan hoef je je nergens zorgen om te maken. Dát is pas zorgeloos een auto huren.

Sunny Cars heeft als enige het SGR-keurmerk

Sunny Cars is de enige aanbieder van autohuur die deelneemt aan de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR). Hiermee worden vooruitbetaalde reisgelden bij eventuele financiële problemen of faillissement van de organisatie veiliggesteld. De geboekte autohuur wordt in dat geval door SGR vergoed.

Let op: de hoofdbestuurder moet altijd in het bezit zijn van een creditcard. Dit is voor de waarborg die ter plekke afgegeven wordt.

Auto huren op Sicilië: tips voor bezienswaardigheden

Een machtige vulkaan, idyllische stranden, maar ook uitgestrekte wijngaarden en authentieke steden met gezellige pleinen: door een auto te huren op Sicilië maak je kennis met alle facetten van het eiland.

Uniek is de Valle dei Templi bij Agrigento op Zuid-Sicilië. Dit is een van de opvallendste voorbeelden van de antieke Griekse architectuur, met de overblijfselen van zeven tempels die gebouwd zijn in Dorische stijl.

Vanuit Agrigento rijd je langs de schilderachtige zuidwestkust naar Marsala, beroemd om de gelijknamige wijn. Onderweg passeer je Scala dei Turchi met zijn opvallend witte rotsen. Palermo ligt aan de noordkant, op twee uur rijden van Marsala. De Siciliaanse hoofdstad heeft tal van monumenten. Blikvanger is de imposante kathedraal met verschillende architecturale stijlen, waaronder Moors, gotisch en barok. Andere culturele parels van Sicilië, zoals Cefalù, Taormina, Ragusa, Siracusa en Catánia, zijn met de auto ook goed bereikbaar.

Een roadtrip over het eiland is niet compleet zonder een bezoek aan hét natuurfenomeen van Sicilië: Etna, een van de actiefste vulkanen van Europa. Het landschap rond de vulkaan is haast buitenaards: een kaal ‘maanlandschap’ waar de zwavelgeur onmiskenbaar is. Het natuurpark rond de vulkaan ligt op een uurtje rijden van Catánia, waar je de huurauto na een onvergetelijke reis weer inlevert.