Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Auto huren Boedapest

Voor een stedentrip vol cultuurschatten

Boedapest, de hoofdstad van Hongarije, is een populaire bestemming voor een stedentrip vanwege de vele cultuurschatten. Door een auto te huren in Boedapest zie je de mooiste plekken in de stad zoals het parlementsgebouw, schitterend gelegen aan de Donau, en de burcht van Boeda. Met de huurauto heb je de vrijheid om Boedapest te verlaten voor een reis door het Hongaarse landschap van dichte bossen, uitgestrekte vlaktes en traditionele dorpen. Bij de ANWB regel je een huurauto in Boedapest tegen aantrekkelijke tarieven. Een auto huren in Boedapest zonder creditcard is niet mogelijk, want deze dient als waarborg.

Korting op autohuur Boedapest voor ANWB-leden

Naast de all-in formule van Sunny Cars profiteer je als ANWB-lid van €10,- korting op je boeking wanneer je kiest voor de fastlane en/of een jonge huurauto.

 

Zoek een huurauto in Boedapest

Boedapest

Veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos een auto huren via de ANWB

Bij de ANWB boek je op je buitenlandse vakantiebestemming een huurauto via onze partner Sunny Cars met de unieke all-inclusive huurformule. Je bent van A tot Z verzekerd en er zijn géén verborgen kosten. Kortom: veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos!

Annuleer tot 1 uur van tevoren met de Flexservice

Een reservering wijzigen is bij Sunny Cars altijd gratis. Wil je nog iets meer zekerheid? Dat kan!  Met de unieke Flexservice kun je je huurauto tot 1 uur voor huuraanvang nog annuleren. Ideaal. Veranderen je reisplannen ineens? Dan hoef je je nergens zorgen om te maken. Dát is pas zorgeloos een auto huren.

Sunny Cars heeft als enige het SGR-keurmerk

Sunny Cars is de enige aanbieder van autohuur die deelneemt aan de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR). Hiermee worden vooruitbetaalde reisgelden bij eventuele financiële problemen of faillissement van de organisatie veiliggesteld. De geboekte autohuur wordt in dat geval door SGR vergoed.

Let op: de hoofdbestuurder moet altijd in het bezit zijn van een creditcard. Dit is voor de waarborg die ter plekke afgegeven wordt.

Met de huurauto in en rond Boedapest

Een huurauto is een uitkomst om vanaf het vliegveld van Boedapest eenvoudig in de stad te komen. Een prachtige eerste indruk krijg je wanneer je over de 19de-eeuwse Kettingbrug rijdt, die Boeda met Pest verbindt.

Een van de hoogtepunten is het parlementsgebouw aan de Donau. Binnenin bevinden zich het gouden trappenhuis en de Hongaarse kroonjuwelen. Bijzonder is ook het Vissersbastion, dat aan het einde van de 19de eeuw werd gebouwd ter ere van het duizendjarig bestaan van Hongarije. Opvallend aan dit bouwwerk zijn de zeven kleine torens; zij vertegenwoordigen de zeven stammen die het huidige Hongarije vormen.

Andere belangrijke attracties zijn de 19de-eeuwse synagoge in Moorse stijl, de op een na grootste ter wereld, en de imposante burcht van Boeda uit de 13de eeuw. Daarnaast staat Boedapest bekend om zijn thermale baden, waarvan het badhuis Széchenyi wordt gezien als een van de mooiste.

Met de huurauto zoek je eenvoudig de rust op buiten de stad. In een uur ben je bij het beroemde Balatonmeer. Een andere mooie bestemming is nationaal park Bükk, dat bekendstaat om de ruige kalkbergen, beboste heuvels en de diepste grotten van Europa.