Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Auto huren op Samos

Voor een rondreis op het groene eiland

Door een auto te huren op Samos zie je veel van het Griekse eiland in de Egeïsche Zee. Zo combineer je ontspannen op een paradijselijk strand met mooie dagtrips. Met de huurauto ontdek je hoe afwisselend de natuur op Samos is. Hoge bergen, schilderachtige valleien en glooiende wijngaarden worden afgewisseld met ruige klifkusten en verstopte baaien. Onderweg maak je stops in verstilde dorpen en charmante vissersplaatsen waar je geniet van de vangst van de dag. Bij de ANWB regel je een huurauto tegen aantrekkelijke tarieven.

Korting op autohuur Samos voor ANWB-leden

Naast de all-in formule van Sunny Cars profiteer je als ANWB-lid van €10,- korting op je boeking wanneer je kiest voor de fastlane en/of een jonge huurauto.

 

Zoek een huurauto op Samos

Samos

Veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos een auto huren via de ANWB

Bij de ANWB boek je op je buitenlandse vakantiebestemming een huurauto via onze partner Sunny Cars met de unieke all-inclusive huurformule. Je bent van A tot Z verzekerd en er zijn géén verborgen kosten. Kortom: veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos!

Annuleer tot 1 uur van tevoren met de Flexservice

Een reservering wijzigen is bij Sunny Cars altijd gratis. Wil je nog iets meer zekerheid? Dat kan!  Met de unieke Flexservice kun je je huurauto tot 1 uur voor huuraanvang nog annuleren. Ideaal. Veranderen je reisplannen ineens? Dan hoef je je nergens zorgen om te maken. Dát is pas zorgeloos een auto huren.

Sunny Cars heeft als enige het SGR-keurmerk

Sunny Cars is de enige aanbieder van autohuur die deelneemt aan de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR). Hiermee worden vooruitbetaalde reisgelden bij eventuele financiële problemen of faillissement van de organisatie veiliggesteld. De geboekte autohuur wordt in dat geval door SGR vergoed.

Let op: de hoofdbestuurder moet altijd in het bezit zijn van een creditcard. Dit is voor de waarborg die ter plekke afgegeven wordt.

Met de huurauto op ontdekkingsreis op Samos

Een auto huren op Samos doe je bij aankomst op de luchthaven, aan de zuidoostkant van het eiland. De dichtstbijzijnde plaats is Pythagorion. Deze toeristische badplaats heeft talloze winkels en restaurants. Blikvanger is het standbeeld van de beroemde wiskundige Pythagoras. Qua historische bezienswaardigheden bezoek je in de stad de Artemistempel en het oude theater. Bij het Heiligdom van Hera bevinden zich de resten van tempels en thermale baden.

Met de huurauto bezoek je ook een aantal prachtige kloosters op het eiland. Een van de mooiste is het klooster Panagia Spiliani, ten noordwesten van Pythagorion. Bijzonder aan dit opvallende, witte klooster is de bijbehorende kerk die in een grot is gebouwd. Omdat Samos een relatief klein eiland is, zijn de afstanden met de huurauto goed te doen. Onderweg zie je waarom dit bekendstaat als het groenste eiland van Griekenland.

Samos-Stad ligt op twintig minuten rijden. In deze hoofdplaats bezoek je de oude wijk Vathy, waar smalle stegen met pittoreske huizen het straatbeeld bepalen. Langs de havenboulevard zijn veel terrassen en restaurants. In het stadspark staat het archeologisch museum. Hier staat het grootst overgebleven Kouros-beeld van Griekenland, van bijna 5 meter hoog.