Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Auto huren in Zagreb

Voor een stedentrip vol oud en nieuw

Zagreb, de hoofdstad van Kroatië, wordt weliswaar minder vaak bezocht dan Split en Dubrovnik, maar is zeker een aanrader voor een stedentrip waar geschiedenis en moderniteit samen komen. Door een auto te huren in Zagreb maak je op een comfortabele manier kennis met de mooiste bezienswaardigheden in de stad, zoals de rustgevende botanische tuin en het fotogenieke theater.

Daarnaast heeft Zagreb bijzondere musea en volop plekken met gezellige terrassen. Met een huurauto heb je ook de mogelijkheid om in de omgeving rond te kijken. Bij de ANWB huur je een auto tegen aantrekkelijke tarieven.

Korting op autohuur Zagreb voor ANWB-leden

Naast de all-in formule van Sunny Cars profiteer je als ANWB-lid van €10,- korting op je boeking wanneer je kiest voor de fastlane en/of een jonge huurauto.

 

Zoek een huurauto in Zagreb

10,- korting voor leden

Veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos een auto huren via de ANWB

Bij de ANWB boek je op je buitenlandse vakantiebestemming een huurauto via onze partner Sunny Cars met de unieke all-inclusive huurformule. Je bent van A tot Z verzekerd en er zijn géén verborgen kosten. Kortom: veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos!

Annuleer tot 1 uur van tevoren met de Flexservice

Een reservering wijzigen is bij Sunny Cars altijd gratis. Wil je nog iets meer zekerheid? Dat kan!  Met de unieke Flexservice kun je je huurauto tot 1 uur voor huuraanvang nog annuleren. Ideaal. Veranderen je reisplannen ineens? Dan hoef je je nergens zorgen om te maken. Dát is pas zorgeloos een auto huren.

Sunny Cars heeft als enige het SGR-keurmerk

Sunny Cars is de enige aanbieder van autohuur die deelneemt aan de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR). Hiermee worden vooruitbetaalde reisgelden bij eventuele financiële problemen of faillissement van de organisatie veiliggesteld. De geboekte autohuur wordt in dat geval door SGR vergoed.

Let op: de hoofdbestuurder moet altijd in het bezit zijn van een creditcard. Dit is voor de waarborg die ter plekke afgegeven wordt.

Met de huurauto op pad in en rond Zagreb

Een auto huren in Zagreb doe je bij aankomst op de luchthaven, op zo’n twintig minuten rijden van de stad. De huurauto parkeer je aan de rand van de binnenstad, die verder autovrij is. Een van de opvallendste gebouwen is het Kroatisch Nationaal Theater dat midden op het Plein van de Republiek staat. Het 19de-eeuwse neoklassieke gebouw wordt geflankeerd door uitgestrekte grasvelden en kleurrijke bloemenperken. Binnen bewonder je statige theaterzalen met rijkelijk versierde plafonds.

Een andere parel op architecturaal gebied is de 13de-eeuwse Sint Stefanus-kathedraal in neogotische stijl met twee fraaie met bloemornamenten versierde torens van 108 meter hoog. Binnen neem je een kijkje bij de grotendeels glazen sarcofaag van de heilige aartsbisschop Stephinac en het grootste kerkorgel van Kroatië. Verscholen in het stadsdeel Donji Grad ligt de botanische tuin van Zagreb. Hier ontspan je tussen de geurende bloementuinen en bijzondere inheemse planten – die samen een oppervlakte van 5 hectare innemen. Andere belangrijke monumenten in Zagreb zijn de Sint-Marcuskerk, Stenen Poort en Lotrščak-toren. Verder bezoek je de grote boerenmarkt Dolac vlak bij het Ban Jelačić-plein.

Wanneer je Zagreb uitgebreid hebt verkend, kun je met de huurauto een kijkje nemen in de omgeving. Het nationaal park Plitvicemeren ligt op zo’n twee uur rijden. Zoek je het liever hogerop, dan ontsnap je aan het stadse leven op de berg Medvednica, die overal vanuit de stad te zien is. Rondom ligt een idyllisch natuurgebied, met kronkelende bospaden, groene valleien en diepe grotten.

In de 16de eeuw ontdekte men op de westflank van de Medvednica waardevolle metalen als loodglans. Met hamer en beitel ontstond bij het schijnsel van olielampen de Zrinski-mijn. Inmiddels is deze vanwege teleurstellende opbrengst gesloten, maar een gids neemt je graag mee de duistere diepte in en vertelt over het harde leven van de mijnwerkers.