Auto huren Zagreb

Zagreb is de hoofdstad van Kroatië en ligt in het noorden van het land. Het is de enige stad in Kroatië met meer dan een miljoen inwoners. De stad heeft een rijke geschiedenis. Dat komt mede doordat de stad precies tussen Wenen, Venetië en Boedapest ligt. Zagreb is ook de hoofdstad van de provincie Zagred die meer dan de moeite waard is om te verkennen. Via ANWB regel je bij Sunny Cars je autohuur tegen aantrekkelijke tarieven.

Korting op autohuur Zagreb voor ANWB-leden

Naast de all-in formule van Sunny Cars profiteer je als ANWB-lid van €10,- korting op je boeking wanneer je kiest voor de fastlane en/of een jonge huurauto.

Zoek een huurauto in Zagreb

10,- korting voor leden

Veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos een auto huren via de ANWB

Bij de ANWB boek je een huurauto via onze partner Sunny Cars met de unieke all-inclusive huurformule. Je bent van A tot Z verzekerd en er zijn géén verborgen kosten. Kortom: veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos!

Annuleer tot 4 uur van tevoren met de Flexservice

Een reservering wijzigen is bij Sunny Cars altijd gratis. Wil je nog iets meer zekerheid? Dat kan!  Met de unieke Flexservice kun je je huurauto tot 4 uur voor huuraanvang nog annuleren. Ideaal. Veranderen je reisplannen ineens? Dan hoef je je nergens zorgen om te maken. Dát is pas zorgeloos een auto huren.

Sunny Cars heeft als enige het SGR-keurmerk

Sunny Cars is de enige aanbieder van autohuur die deelneemt aan de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR). Hiermee worden vooruitbetaalde reisgelden bij eventuele financiële problemen of faillissement van de organisatie veiliggesteld. De geboekte autohuur wordt in dat geval door SGR vergoed.

Let op: de hoofdbestuurder moet altijd in het bezit zijn van een creditcard. Dit is voor de waarborg die ter plekke afgegeven wordt.

Tips om te doen in Zagreb

Eén van de mooiste musea – van de maar liefst 60 musea en galeriën die Zagreb rijk is – is het Archeologisch Museum. Het is gevestigd in het Vranyczany-Hafner Paleis. De collectie is heel groot en er zijn exposities van de prehistorie, de Grieken, de Romeinen en de Middeleeuwen. Een andere aanrader is het Stadsmuseum, Muzej Grada Zagreba, dat de geschiedenis van de stad verteld. Het Stadsmuseum zit in een gerestaureerd pand dat vroeger een klooster was. De belangrijkste kerk van de stad is de Sint Stefanuskathedraal. De gothische kerk uit de 12e eeuw ligt in het centrum, het Kapitol. De kerk oogt nu relatief nieuw omdat hij verwoest is door de aardbeving van 1880. In het centrum van liggen ook vele winkels en je kan hier heerlijk shoppen. De bekendste markt van Zagreb is Dolac. Hier is veel vers te vinden, waaronder ook de producten van lokale boeren uit de omgeving van de stad.

Waarom autohuur in Zagreb?

Zagreb is een fantastische stad en heeft veel te bieden, maar als je er toch bent, kijk dan ook eens buiten de stad. Dat begint door via ANWB en Sunny Cars een auto te huren, want die komt dan goed van pas! Op een uurtje rijden ten zuidwesten van Zagreb ligt Mreznica. Hier is een kloof waar je in een fantastische omgeving kan kayakken. De rit er naar toe is al meer dan de moeite waard. Wil je wel rijden, maar een iets minder avontuurlijk uitje? Ga dan de Zagorje regio in en doe de kastelentour. Begin dan in Novi Dvori, een kasteel van Koratië’s bekendste heerser. Je kan nu nog precies zien hoe hij leefde.

Rij vervolgens naar Trakošćan, een briljant uit de Middeleeuwen. Het is een volledig gerestaureerd 13e eeuwse burcht op een heuvel. In het bijbehorende museum krijg je een inkijkje in het dagelijks leven van toen. Hierna zijn er nog Veliki Tabor en Oršić, de een nog mooier dan de ander. Voor een dag wandelen en ontspanning bezoek dan het Unesco beschermde National Park Plitvice Lakes. Er zijn hier schitterende watervallen en maar liefst 16 meren. Je zou wel gek zijn als je geen auto huurt!

Populaire bestemmingen om een auto te huren in Kroatië

Mocht je als ANWB-lid na een bezoek aan deze pagina op hetzelfde apparaat naar Sunny Cars gaan, dan is de kans groot dat het systeem bij Sunny Cars je herkent als ANWB-lid zodat daar ook het ANWB-ledenvoordeel wordt berekend. 

ANWB hanteert een zorgvuldig selectieproces van partners, waarbij aansluiting bij ANVR en SGR een belangrijk criterium is, maar geen vereiste. ANWB adviseert je om voorafgaand aan het boeken bij de partner na te gaan welke voorwaarden van toepassing zijn op jouw overeenkomst.