Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Auto huren Rethymnon

Voor een stedentrip op Noord-Kreta

Rethymnon ligt aan de noordkust van Kreta en is een mooi beginpunt voor een rondreis op dit populaire Griekse eiland. Een auto huren in Rethymnon geeft een strandvakantie diepgang, want je hebt de vrijheid om culturele uitstapjes te maken en delen van het eiland te ontdekken. In Rethymnon bewonder je onder meer een imposant Venetiaans kasteel en een oude haven in dezelfde stijl. In een van de gezellige taverna’s aan de haven smul je van Kretenzer specialiteiten zoals souvlaki. Bij de ANWB huur je een auto tegen aantrekkelijke tarieven.

Korting op autohuur Rethymnon voor ANWB-leden

Naast de all-in formule van Sunny Cars profiteer je als ANWB-lid van €10,- korting op je boeking wanneer je kiest voor de fastlane en/of een jonge huurauto.

 

Zoek een huurauto in Rethymnon

10,- korting voor leden

Veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos een auto huren via de ANWB

Bij de ANWB boek je op je buitenlandse vakantiebestemming een huurauto via onze partner Sunny Cars met de unieke all-inclusive huurformule. Je bent van A tot Z verzekerd en er zijn géén verborgen kosten. Kortom: veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos!

Annuleer tot 1 uur van tevoren met de Flexservice

Een reservering wijzigen is bij Sunny Cars altijd gratis. Wil je nog iets meer zekerheid? Dat kan!  Met de unieke Flexservice kun je je huurauto tot 1 uur voor huuraanvang nog annuleren. Ideaal. Veranderen je reisplannen ineens? Dan hoef je je nergens zorgen om te maken. Dát is pas zorgeloos een auto huren.

Sunny Cars heeft als enige het SGR-keurmerk

Sunny Cars is de enige aanbieder van autohuur die deelneemt aan de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR). Hiermee worden vooruitbetaalde reisgelden bij eventuele financiële problemen of faillissement van de organisatie veiliggesteld. De geboekte autohuur wordt in dat geval door SGR vergoed.

Let op: de hoofdbestuurder moet altijd in het bezit zijn van een creditcard. Dit is voor de waarborg die ter plekke afgegeven wordt.

Met de huurauto in en rond Rethymnon

Een auto huren in Rethymnon doe je bij aankomst op de luchthavens van Heraklion of Chania. Beide vliegvelden liggen op een uur rijden van Rethymnon, dus een huurauto is een aanrader om in de stad te komen. Onderweg geniet je alvast van het uitzicht over de noordkust van Kreta.

In Rethymnon is het Venetiaanse Fortezza een van de belangrijkste bezienswaardigheden. Dit 16de-eeuwse fort huisvest meerdere attracties, waaronder het bastion van St. Nikolaas en de tempel van Ibrahim, sultan van het Ottomaanse rijk. Je kunt het fort dagelijks bezoeken. De Venetiaanse haven werd in het jaar 1300 aangelegd en is tegenwoordig een bruisende plek vol dobberende vissersboten en terrassen met uitzicht op zee. Op de pier staat een Egyptische vuurtoren uit 1830. Net achter de haven bewonder je de Venetiaanse fontein Rimondi uit 1626. Ook is Rethymnon rijk aan kerken en musea, waaronder een archeologisch museum met opgravingen en kunstschatten uit de prehistorie.

Met het gemak van een huurauto hoef je niet in Rethymnon te blijven. Op een half uur buiten de stad bezoek je het orthodoxe klooster Arkadi, dat opvalt door zijn Venetiaanse voorgevel. Het klooster speelde een belangrijke rol in de onafhankelijkheidsstrijd van de Kretenzers tegen de Turken. Natuurliefhebbers gebruiken de huurauto voor een rondrit door de ongerepte landschappen.