Auto huren Rethymnon

Rethymnon is de hoofdstad van het department Rethymon op Kreta. Het is een populaire badplaats ten westen van de hoofdstad Heraklion. Een fijn, aflopen zandstrand, een gezellige Venetiaanse haven met terrasjes, een boulevard met heel veel restaurants en leuke bezienswaardigheden vormen de ingrediënten voor een leuke zonvakantie. En wil je verder kijken in de regio of de rest van het eiland? Via ANWB regel je bij Sunny Cars je autohuur tegen aantrekkelijke tarieven.

Korting op autohuur Rethymnon voor ANWB-leden

Naast de all-in formule van Sunny Cars profiteer je als ANWB-lid van €10,- korting op je boeking wanneer je kiest voor de fastlane en/of een jonge huurauto.

Zoek een huurauto in Rethymnon

10,- korting voor leden

Veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos een auto huren via de ANWB

Bij de ANWB boek je een huurauto via onze partner Sunny Cars met de unieke all-inclusive huurformule. Je bent van A tot Z verzekerd en er zijn géén verborgen kosten. Kortom: veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos!

Annuleer tot 4 uur van tevoren met de Flexservice

Een reservering wijzigen is bij Sunny Cars altijd gratis. Wil je nog iets meer zekerheid? Dat kan!  Met de unieke Flexservice kun je je huurauto tot 4 uur voor huuraanvang nog annuleren. Ideaal. Veranderen je reisplannen ineens? Dan hoef je je nergens zorgen om te maken. Dát is pas zorgeloos een auto huren.

Sunny Cars heeft als enige het SGR-keurmerk

Sunny Cars is de enige aanbieder van autohuur die deelneemt aan de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR). Hiermee worden vooruitbetaalde reisgelden bij eventuele financiële problemen of faillissement van de organisatie veiliggesteld. De geboekte autohuur wordt in dat geval door SGR vergoed.

Let op: de hoofdbestuurder moet altijd in het bezit zijn van een creditcard. Dit is voor de waarborg die ter plekke afgegeven wordt.

Tips om te doen in Rethymnon

Als je verblijft in de stad Rethymnon kan je niet om het fort Fortezza heen. Niet alleen kan je de overblijfselen uit het rijke verleden van de stad bezichtigen, het biedt ook een schitterend uitzicht over de stad. Waar je aan de haven en de boulevard vaak wordt aangesproken om te komen eten of drinken, is dat in het oude centrum een stuk minder. Rethymnon is namelijk een studentenstad en dat betekent dat de terrasjes goed gevuld zijn en de prijzen van eten en drinken relatief laag.

Ook Rethymnon heeft veel Italiaanse/Venetiaanse invloeden. Dit kan je mooi terug zien in onder andere de Rimondi fontein uit 1626 op het Platanos plein, de grote poort – Porto Guoro – met zijn leeuw van St. Marko reliëf en de Loggia van Rethymnon, een fraai vierkant gebouw in het centrum van de stad. Daarnaast zijn er ook musea, waaronder het maritiem museum aan de Arabatzoglou straat en het archeologisch museum, vlak bij de Fortezza.

Waarom autohuur in Rethymnon

Naast de stad is er ook in de rest van het departement Rethymon veel te zien en te doen. Een van de mooiste dorpen van Kreta is Spili op zo’n 28 kilometer ten zuiden van Rethymnon. Spili heeft bronnen waaruit het water via watervallen naar beneden stroomt. Er is Venetiaanse fontein van 19 leeuwenkoppen waaruit bronwater stroomt. Als je een stukje verder rijdt kom je in Préveli. Het palmenstrand is een uniek natuurgebied met kloosters op Kreta.

Vlak voor Préveli Palm Beach zie je een bordje met kerk St. Nicolas the Kourtaliotis of Asomatis. Een schitterend klooster met watervallen. Met de huurauto kan je ook de rest van Kreta ontdekken. Zo kan je het lepra-eiland Spinalonga bij Agios Nikolaos bezoeken, maar je kan ook richting het skigebied rijden in het Ida-gebergte. Er is ontzettend veel te zien op Kreta. Maak het jezelf dus makkelijk en huur een auto via ANWB en Sunny Cars.

Mocht je als ANWB-lid na een bezoek aan deze pagina op hetzelfde apparaat naar Sunny Cars gaan, dan is de kans groot dat het systeem bij Sunny Cars je herkent als ANWB-lid zodat daar ook het ANWB-ledenvoordeel wordt berekend. 

ANWB hanteert een zorgvuldig selectieproces van partners, waarbij aansluiting bij ANVR en SGR een belangrijk criterium is, maar geen vereiste. ANWB adviseert je om voorafgaand aan het boeken bij de partner na te gaan welke voorwaarden van toepassing zijn op jouw overeenkomst.