Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Auto huren in Rome

Comfortabel langs alle hoogtepunten

Een auto huren in Rome geeft je de vrijheid om op je gemak alle hoogtepunten te zien, in en buiten de stad. De hoofdstad van Italië ligt aan de rivier Tiber. Het hart van de stad ligt verspreid over zeven heuvels. Hier bevinden zich veel beroemde Romeinse schatten, zoals het Colosseum. Fijnproevers genieten in Rome van de heerlijke Italiaanse keuken. Via de ANWB regel je een huurauto tegen aantrekkelijke tarieven. Neem als hoofdbestuurder wel een creditcard mee. Deze geldt als waarborg voor de verhuurder.

Korting op autohuur Rome voor ANWB-leden

Naast de all-in formule van Sunny Cars profiteer je als ANWB-lid van €10,- korting op je boeking wanneer je kiest voor de fastlane en/of een jonge huurauto.

 

Zoek een huurauto in Rome

Rome

Veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos een auto huren via de ANWB

Bij de ANWB boek je op je buitenlandse vakantiebestemming een huurauto via onze partner Sunny Cars met de unieke all-inclusive huurformule. Je bent van A tot Z verzekerd en er zijn géén verborgen kosten. Kortom: veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos!

Annuleer tot 1 uur van tevoren met de Flexservice

Een reservering wijzigen is bij Sunny Cars altijd gratis. Wil je nog iets meer zekerheid? Dat kan!  Met de unieke Flexservice kun je je huurauto tot 1 uur voor huuraanvang nog annuleren. Ideaal. Veranderen je reisplannen ineens? Dan hoef je je nergens zorgen om te maken. Dát is pas zorgeloos een auto huren.

Sunny Cars heeft als enige het SGR-keurmerk

Sunny Cars is de enige aanbieder van autohuur die deelneemt aan de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR). Hiermee worden vooruitbetaalde reisgelden bij eventuele financiële problemen of faillissement van de organisatie veiliggesteld. De geboekte autohuur wordt in dat geval door SGR vergoed.

Let op: de hoofdbestuurder moet altijd in het bezit zijn van een creditcard. Dit is voor de waarborg die ter plekke afgegeven wordt.

Met de huurauto op pad in Rome en omgeving

Rome ligt op zo’n twee uur vliegen van Nederland. Houd er rekening mee dat je met de huurauto niet het historisch centrum in mag. Je kunt gratis parkeren bij een metrostation en reist zo comfortabel langs alle hoogtepunten.

Het bekendst is het Colosseum, het grootste amfitheater van het Romeinse Rijk. Ook het Forum Romanum en het goed bewaarde Pantheon herinneren aan de gloriedagen van de Romeinen. Gooi een muntje in de rijkelijk versierde Trevifontein; volgens de legende keer je dan zeker terug naar Rome.

De stad is ook onlosmakelijk verbonden met Vaticaanstad, de bakermat van de rooms-katholieke kerk. In deze kleinste onafhankelijke staat ter wereld staat de residentie van de paus, de Sint-Pietersbasiliek, en bewonder je de Sixtijnse Kapel met schilderingen van Michelangelo.

Met een huurauto bezoek je ook mooie plekken buiten Rome. Net buiten de stad ligt Ostia Antica. In het oude Rome was deze ruïnestad de belangrijkste havenstad. Tivoli was voor de Romeinse keizers een favoriet buitenverblijf. In en rond deze stad, op 40 minuten rijden van Rome, staat een aantal prachtige villa’s.

Verblijf je langer dan een paar dagen in Rome, dan is een huurauto ideaal om ook andere prachtige steden in Italië te bezoeken. Florence en Pisa zijn ongeveer drie uur rijden en Napels iets meer dan twee uur.