Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Auto huren in Willemstad

Voor een tropische cultuurreis

De hoofdstad van Curaçao wordt vanwege de Hollandse architectuur ook wel ‘Amsterdam van het westelijk halfrond’ genoemd. Een auto huren in Willemstad is een goed startpunt voor een rondreis op het eiland. In Willemstad bewonder je de gekleurde huizen aan de Handelskade, ga je winkelen in het Riffort en bezoek je voormalige plantagehuizen. Met de huurauto maak je ook eenvoudig uitstapjes buiten de hoofdstad. Via de ANWB regel je autohuur tegen aantrekkelijke tarieven.

 

Zoek een huurauto in Willemstad

10,- korting voor leden

Veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos een auto huren via de ANWB

Bij de ANWB boek je op je buitenlandse vakantiebestemming een huurauto via onze partner Sunny Cars met de unieke all-inclusive huurformule. Je bent van A tot Z verzekerd en er zijn géén verborgen kosten. Kortom: veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos!

Annuleer tot 1 uur van tevoren met de Flexservice

Een reservering wijzigen is bij Sunny Cars altijd gratis. Wil je nog iets meer zekerheid? Dat kan!  Met de unieke Flexservice kun je je huurauto tot 1 uur voor huuraanvang nog annuleren. Ideaal. Veranderen je reisplannen ineens? Dan hoef je je nergens zorgen om te maken. Dát is pas zorgeloos een auto huren.

Sunny Cars heeft als enige het SGR-keurmerk

Sunny Cars is de enige aanbieder van autohuur die deelneemt aan de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR). Hiermee worden vooruitbetaalde reisgelden bij eventuele financiële problemen of faillissement van de organisatie veiliggesteld. De geboekte autohuur wordt in dat geval door SGR vergoed.

Let op: de hoofdbestuurder moet altijd in het bezit zijn van een creditcard. Dit is voor de waarborg die ter plekke afgegeven wordt.

Met de huurauto op pad in en rond Willemstad

Een auto huren in Willemstad doe je op de internationale luchthaven van Curaçao, twintig minuten buiten de stad. Kenmerkend voor Willemstad zijn de gekleurde koloniale huizen op de Handelskade in de wijk Punda. Het gele Penha-gebouw, een voormalig handelshuis, is een van de mooiste panden in de wijk. Verder bezoek je het 17de-eeuwse Fort Amsterdam en een aantal musea, zoals het Post Museum en het Maritiem Museum.

Aan de overkant van de Handelskade ligt het 19de-eeuwse Riffort in de wijk Otrabanda. Het 19de-eeuwse fort was ooit bedoeld om de haven te beschermen, maar is tegenwoordig een luxe winkelcentrum. Je bereikt het Riffort via de Koningin Emmabrug, de enige drijvende houten brug ter wereld, die drijft op zestien pontons. Al rijdend over de 25 meter hoge Koningin Julianabrug geniet je vanuit de huurauto van een prachtig uitzicht over Willemstad. Om de hoek van de Handelskade in het Waaigat bezoek je de drijvende markt, waar kooplieden uit Venezuela op bootjes hun groente en fruit aanbieden. Vlakbij ligt de kleurrijke Ronde Markt.

Met de huurauto neem je verder een kijkje buiten Willemstad. De druipsteengrotten van Hato vallen op door hun bijzondere grottekeningen en waterpartijen en liggen op een kwartier rijden. Het grootste nationale park van Curaçao, Christoffelpark, is een half uur rijden vanuit Willemstad.