Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Auto huren in Florence

Voor prachtige renaissancereis

Florence wordt gezien als de bakermat van de renaissance. Door een auto te huren in Florence zie je alle hoogtepunten van deze Italiaanse stad, zoals de Duomo met zijn onmiskenbare rode koepel en de rijke kunstverzameling van Uffizi. Met de huurauto neem je ook een kijkje buiten de stad. Het glooiende Toscaanse landschap is niet voor niets een inspiratiebron voor veel beroemde kunstschilders. Bij de ANWB huur je een auto tegen aantrekkelijke tarieven. Neem om een auto te huren in Florence wel een creditcard mee als waarborg; zonder creditcard geen huurauto.

Korting op autohuur Florence voor ANWB-leden

Naast de all-in formule van Sunny Cars profiteer je als ANWB-lid van €10,- korting op je boeking wanneer je kiest voor de fastlane en/of een jonge huurauto.

 

Zoek een huurauto in Florence

10,- korting voor leden

Veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos een auto huren via de ANWB

Bij de ANWB boek je op je buitenlandse vakantiebestemming een huurauto via onze partner Sunny Cars met de unieke all-inclusive huurformule. Je bent van A tot Z verzekerd en er zijn géén verborgen kosten. Kortom: veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos!

Annuleer tot 1 uur van tevoren met de Flexservice

Een reservering wijzigen is bij Sunny Cars altijd gratis. Wil je nog iets meer zekerheid? Dat kan!  Met de unieke Flexservice kun je je huurauto tot 1 uur voor huuraanvang nog annuleren. Ideaal. Veranderen je reisplannen ineens? Dan hoef je je nergens zorgen om te maken. Dát is pas zorgeloos een auto huren.

Sunny Cars heeft als enige het SGR-keurmerk

Sunny Cars is de enige aanbieder van autohuur die deelneemt aan de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR). Hiermee worden vooruitbetaalde reisgelden bij eventuele financiële problemen of faillissement van de organisatie veiliggesteld. De geboekte autohuur wordt in dat geval door SGR vergoed.

Let op: de hoofdbestuurder moet altijd in het bezit zijn van een creditcard. Dit is voor de waarborg die ter plekke afgegeven wordt.

Met de huurauto in en rond Florence

Een auto huren in Florence is een snelle manier om van de luchthaven in de stad te komen. In het centrum zijn meerdere parkeergarages waar je de huurauto kwijt kunt. Goedkoper is om buiten het centrum te parkeren en met de tram verder te reizen.

Het centrum van Florence is vrij compact en alle culturele bezienswaardigheden liggen bij elkaar in de buurt. Het belangrijkste plein is Piazza della Signoria. Hier bevinden zich het 14de-eeuwse Palazzo Vecchio, het wereldberoemde kunstmuseum Uffizi en de beeldengalerij Loggia dei Lanzi. Ook de middeleeuwse kathedraal van Florence, oftewel de Duomo, ligt vlak bij het plein, net als de iconische Ponte Vecchio over de rivier Arno.

Kunstliefhebbers bewonderen in het Uffizi werken van Michelangelo, Botticelli, Rembrandt en Da Vinci. Het beroemdste kunstwerk van Michelangelo, het beeld David, staat in de Galleria dell’Accademia. Voor een mooi uitzicht over de stad beklim je de ruim vierhonderd treden van de kathedraal.

Als je de hoogtepunten van Florence hebt gezien en gesmuld hebt van een Florentijnse biefstuk, zoek je met de huurauto de rust op van het Toscaanse landschap. In de groene heuvels van de wijnstreek Chianti liggen prachtige middeleeuwse dorpen als Greve en Panzano. Ook cultuurrijke steden als Pisa, Lucca en Siena zijn door het gemak van een huurauto goed bereikbaar.