Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Auto huren in Gerona

Voor een rondreis in Noordoost-Spanje

Door een auto te huren in Gerona ontdek je niet alleen deze bijzondere Catalaanse stad maar heb je ook de vrijheid om de gelijknamige provincie te zien. Gerona is een middelgrote stad in het noordoosten van Spanje, op een goed uur rijden van Barcelona. Het historisch centrum van de stad Gerona heeft bezienswaardigheden uit verschillende periodes. Met de huurauto trek je vervolgens eenvoudig het achterland in, maar zit je ook snel aan de Costa Brava. Via de ANWB regel je een huurauto in Gerona tegen aantrekkelijke tarieven.

Korting op autohuur Gerona voor ANWB-leden

Naast de all-in formule van Sunny Cars profiteer je als ANWB-lid van €10,- korting op je boeking wanneer je kiest voor de fastlane en/of een jonge huurauto.

 

Zoek een huurauto in Gerona

10,- korting voor leden

Veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos een auto huren via de ANWB

Bij de ANWB boek je op je buitenlandse vakantiebestemming een huurauto via onze partner Sunny Cars met de unieke all-inclusive huurformule. Je bent van A tot Z verzekerd en er zijn géén verborgen kosten. Kortom: veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos!

Annuleer tot 1 uur van tevoren met de Flexservice

Een reservering wijzigen is bij Sunny Cars altijd gratis. Wil je nog iets meer zekerheid? Dat kan!  Met de unieke Flexservice kun je je huurauto tot 1 uur voor huuraanvang nog annuleren. Ideaal. Veranderen je reisplannen ineens? Dan hoef je je nergens zorgen om te maken. Dát is pas zorgeloos een auto huren.

Sunny Cars heeft als enige het SGR-keurmerk

Sunny Cars is de enige aanbieder van autohuur die deelneemt aan de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR). Hiermee worden vooruitbetaalde reisgelden bij eventuele financiële problemen of faillissement van de organisatie veiliggesteld. De geboekte autohuur wordt in dat geval door SGR vergoed.

Let op: de hoofdbestuurder moet altijd in het bezit zijn van een creditcard. Dit is voor de waarborg die ter plekke afgegeven wordt.

Met de huurauto op pad in Gerona

Een auto huren in Gerona doe je bij aankomst op de luchthaven, ten zuiden van de gelijknamige stad. Het centrum is twintig minuten rijden. De historische binnenstad van Gerona is grotendeels autovrij, maar aan de rand van het centrum zijn genoeg mogelijkheden om de huurauto te parkeren.

Het historisch hart is Barri Vell, dat gebouwd is tegen de steile heuvel Caputxins en wordt omgeven door 14de-eeuwse verdedigingsmuren. Over deze goed bewaarde stadsmuren is een stadswandeling uitgezet, de zogeheten Passeig de la Muralla. Wat verder opvalt in Gerona zijn de kleurrijke hangende gebouwen aan de rivier Onyar, de 12de-eeuwse Arabische badhuizen en de gotische kathedraal. De Joodse wijk El Call is een van de grootste in Europa.

Met het gemak van een huurauto zoek je gemakkelijk de rust op buiten de stad. In de provincie Gerona ligt het vulkanische natuurpark La Garrotxa, op een uur rijden van de stad. In dit natuurgebied van 15.000 hectare liggen bijna veertig uitgedoofde vulkanen, die zorgen voor een zeer divers landschap vol bijzondere flora en fauna.

Trek je met de huurauto richting het noordwesten, dan ontdek je prachtige autoroutes door de uitlopers van de Pyreneeën. Via de kust bereik je in een uur Barcelona, waar je de meesterlijke bouwwerken van Gaudí bewondert.