Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Auto huren Bergerac

Bergerac is de hoofdstad van de Perigord Pourpre en ligt aan de rivier de Dordogne. De streek rondom Bergerac wordt gedomineerd door wijnbouw. Bergerac is ook de stad van Cyrano, de man met de grote neus. Er is naast Bergerac nog veel meer te zien in de regio. Via ANWB regel je bij Sunny Cars je autohuur tegen aantrekkelijke tarieven.

Korting op autohuur Bergerac voor ANWB-leden

Naast de all-in formule van Sunny Cars profiteer je als ANWB-lid van €10,- korting op je boeking wanneer je kiest voor de fastlane en/of een jonge huurauto.

 

Zoek een huurauto in Bergerac

10,- korting voor leden

Veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos een auto huren via de ANWB

Bij de ANWB boek je op je buitenlandse vakantiebestemming een huurauto via onze partner Sunny Cars met de unieke all-inclusive huurformule. Je bent van A tot Z verzekerd en er zijn géén verborgen kosten. Kortom: veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos!

Annuleer tot 1 uur van tevoren met de Flexservice

Een reservering wijzigen is bij Sunny Cars altijd gratis. Wil je nog iets meer zekerheid? Dat kan!  Met de unieke Flexservice kun je je huurauto tot 1 uur voor huuraanvang nog annuleren. Ideaal. Veranderen je reisplannen ineens? Dan hoef je je nergens zorgen om te maken. Dát is pas zorgeloos een auto huren.

Sunny Cars heeft als enige het SGR-keurmerk

Sunny Cars is de enige aanbieder van autohuur die deelneemt aan de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR). Hiermee worden vooruitbetaalde reisgelden bij eventuele financiële problemen of faillissement van de organisatie veiliggesteld. De geboekte autohuur wordt in dat geval door SGR vergoed.

Let op: de hoofdbestuurder moet altijd in het bezit zijn van een creditcard. Dit is voor de waarborg die ter plekke afgegeven wordt.

Tips om te doen in Bergerac

Bergerac was in de 18e en 19e eeuw een belangrijke Franse binnenhaven. De oude haven, de Quai Salvetti, herinnert hier aan en laat zien hoe belangrijk de haven was voor Bergerac. Het is mede hieraan te danken dat de wijnen van Bergerac, de Péchament en de Monbazillac, in heel Europa worden gedronken. Een deel van het oude Bergerac is gerestaureerd en is daardoor een aangename plek om te flaneren. Bezoek het plein waar (sinds 2005) het beeld van Cyrano staat. De kerk van Saint Jacques is een halteplaats voor pelgrims op weg naar Santiago de Compostella. Andere bezienswaardigheden zijn het Tabaksmuseum en het Musée de Vin et de la Batellerie, dat vertelt van de wijn en de vrachtvaart. Hier kan je goed zien hoe belangrijk de haven en de rivier was voor Bergerac. In het hoogseizoen is er veel te doen in de stad: jazzconcerten in de openlucht, straattheater of folklorevoorstellingen.

Waarom autohuur in Bergerac

Je kan heel makkelijk een auto huren op het vliegveld van Bergerac via ANWB en Sunny Cars. Vanuit Nederland vliegt Transavia op dit vliegveld. De stad Bergerac biedt veel, maar er is nog veel meer te beleven in de omtrek. Ga eens wat verder stroomopwaarts en bezoek Creysse. Hier is veel te doen want de gemeente is actief met vide greniers (zolder opruiming), brocantes en tentoonstellingen. Ook kan je in Creysse tochten over de Dordogne maken met een traditionele gabare (schip). In het Chateau de Roc worden ook regelmatig festiviteiten georganiseerd.

Tien kilometer ten oosten van Bergerac ligt Mouleydier. Het dorp ligt aan een route die teruggaat tot de Romeinen. Ook zijn er de oude sluizen van Tuillières waarin het koelwater van de energiecentrale in de rivier stroomt. 45 kilometer ten noorden van Bergerac ligt Périgueux. Aanraders hier zijn de schitterende kathedraal van St. Font en de Vesunna een Gallisch- Romeins museum.