Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Auto huren in Athene

Voor een stedentrip gedrenkt in klassieke oudheid

Athene, de hoofdstad van Griekenland, is een populaire cultuurbestemming vanwege de talloze bezienswaardigheden uit de klassieke oudheid. Een auto huren in Athene is de start van een reis naar de bakermat van de westerse beschaving, met hoogtepunten als de Akropolis en Tempel van Zeus. Naast historische attracties heeft Athene een gezellig uitgaansleven met bars en restaurants, waar je smult van Griekse specialiteiten. Een huurauto biedt verder de vrijheid om de stad te verlaten. Bij de ANWB regel je een huurauto in Athene tegen aantrekkelijke tarieven.

Korting op autohuur Athene voor ANWB-leden

Naast de all-in formule van Sunny Cars profiteer je als ANWB-lid van €10,- korting op je boeking wanneer je kiest voor de fastlane en/of een jonge huurauto.

 

Zoek een huurauto in Athene

Athene

Veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos een auto huren via de ANWB

Bij de ANWB boek je op je buitenlandse vakantiebestemming een huurauto via onze partner Sunny Cars met de unieke all-inclusive huurformule. Je bent van A tot Z verzekerd en er zijn géén verborgen kosten. Kortom: veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos!

Annuleer tot 1 uur van tevoren met de Flexservice

Een reservering wijzigen is bij Sunny Cars altijd gratis. Wil je nog iets meer zekerheid? Dat kan!  Met de unieke Flexservice kun je je huurauto tot 1 uur voor huuraanvang nog annuleren. Ideaal. Veranderen je reisplannen ineens? Dan hoef je je nergens zorgen om te maken. Dát is pas zorgeloos een auto huren.

Sunny Cars heeft als enige het SGR-keurmerk

Sunny Cars is de enige aanbieder van autohuur die deelneemt aan de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR). Hiermee worden vooruitbetaalde reisgelden bij eventuele financiële problemen of faillissement van de organisatie veiliggesteld. De geboekte autohuur wordt in dat geval door SGR vergoed.

Let op: de hoofdbestuurder moet altijd in het bezit zijn van een creditcard. Dit is voor de waarborg die ter plekke afgegeven wordt.

Auto huren in Athene met tips voor bezienswaardigheden

Een auto huren in Athene op het vliegveld is een snelle manier om in de stad te komen. Daar begint een reis terug in de tijd. Naar de beroemde Akropolis, hét symbool van Athene. Op deze 156 meter hoge tafelberg staat het Parthenon, de tempel voor de beschermgodin Athena Parthenos. Een ander hoogtepunt is de tempel van Zeus, die zijn oorsprong heeft in de 6de eeuw voor Christus. Naast de tempel staat de Poort van Hadrianus, vernoemd naar de Romeinse keizer die erin slaagde de bouw van de tempel van Zeus te voltooien.

Indrukwekkend zijn ook de oude agora van Athene, in de oudheid het centrale plein in de stad, en de Romeinse agora die daar later voor in de plaats kwam, alsook het olympisch stadion waar de oude Grieken al wedstrijden hielden. In het Nationaal Archeologisch Museum bewonder je vondsten daterend van de prehistorie tot aan de Romeinen. In de wijk Monastiraki slenter je over kleurrijke markten en word je vermaakt door straatartiesten. In de oude wijk Plaka drink of eet je iets in een gezellige taverna.

Wanneer je Athene uitvoerig hebt verkend, zoek je met de huurauto de rust op buiten de stad. In de omgeving liggen prachtige stranden, zoals het luxe Yabanaki en het minder toeristische Schinias.