Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Auto huren Lanzarote

Lanzarote is het vierde eiland van de Canarische Eilanden, de Spaanse eilandengroep net ten Westen van Marokko. Het is een vulkanisch eiland met sfeervolle dorpen en prachtige stranden. Lanzarote is ook het eiland waar toeristen veel meer hun hotel of appartement verlaten om er op uit te trekken. Via ANWB regel je bij Sunny Cars je autohuur tegen aantrekkelijke tarieven.

 

Zoek een huurauto op Lanzarote

10,- korting voor leden

Veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos een auto huren via de ANWB

Bij de ANWB boek je op je buitenlandse vakantiebestemming een huurauto via onze partner Sunny Cars met de unieke all-inclusive huurformule. Je bent van A tot Z verzekerd en er zijn géén verborgen kosten. Kortom: veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos!

Annuleer tot 1 uur van tevoren met de Flexservice

Een reservering wijzigen is bij Sunny Cars altijd gratis. Wil je nog iets meer zekerheid? Dat kan!  Met de unieke Flexservice kun je je huurauto tot 1 uur voor huuraanvang nog annuleren. Ideaal. Veranderen je reisplannen ineens? Dan hoef je je nergens zorgen om te maken. Dát is pas zorgeloos een auto huren.

Sunny Cars heeft als enige het SGR-keurmerk

Sunny Cars is de enige aanbieder van autohuur die deelneemt aan de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR). Hiermee worden vooruitbetaalde reisgelden bij eventuele financiële problemen of faillissement van de organisatie veiliggesteld. De geboekte autohuur wordt in dat geval door SGR vergoed.

Let op: de hoofdbestuurder moet altijd in het bezit zijn van een creditcard. Dit is voor de waarborg die ter plekke afgegeven wordt.

Tips om te doen op Lanzarote

De vulkanische oorsprong van Lanzarote is vooral te zien in Parque Nacional de Timanfaya, waar de vulkanen (Montañas del Fuego) zorgen voor een surrealistisch maanlandschap. Er zijn diverse toers te doen, ook op dromedaris en in het restaurant wordt op vulkaanwarmte gekookt! Naast de hoogte maken de vulkanen ook grotten! In de Cueva de los Verdes kan je een adembenemende tocht de diepte in maken. De lichteffecten weerspiegelt op ondergrondse meren zijn uniek. Zin om te genieten van de zon? Dan zijn de stranden bij Papagayo Beach op het zuidelijkst puntje jouw bestemming. Met de huurauto kan je via de tolweg dichtbij komen, maar je zal het laatste stuk moeten lopen. Wie dat voor lief neemt komt op de prachtigste stranden van Lanzarote.

Waarom autohuur op Lanzarote

Het eiland is niet heel groot. Maar de leukste bezienswaardigheden zijn wel het eenvoudigst te bereiken per huurauto. Wie Lanzarote zegt, zegt ook César Manique, de kunstenaar. Hij heeft op verschillende manieren de natuur van het eiland gebruikt voor zijn kunst. Het voormalige huis van Manrique, de Fundación de César Manrique is een aanrader. Het huis is in een lavagrot gebouwd en je kan zien hoe het huis en de natuur bijna één zijn geworden. Binnen is ook een tentoonstelling van zijn werk. Maar bezoek ook de Jardin de Cactus. In meer subtropische bestemmingen zijn dit soort tuinen te vinden, maar ook deze is door Manrique gestijld. Daarnaast is de tuin aangelegd in de vorm van een amfitheater.

Na alle culterele uitstapjes kan ook de inwendige mens aan zijn trekken komen. Zo heeft Lanzarote dankzij de vruchtbare lavagrond een succesvolle wijnstreek. Op Lanzarote worden de druiven in putten verbouwd om ze te beschermen tegen de wind. De productie is niet groot genoeg om te exportern dus ga de wijn proeven in de Malvasia en El Grifo bodega’s. Al dit moois is makkelijk te bezoeken met een huurauto via ANWB en Sunny Cars.