Auto huren Santander

Santander is een schitterende havenstad in het noorden van Spanje. En de trots van de stad zijn haar baai, stranden en sierlijkheid. De stad is ontstaan en ontwikkeld rondom de natuurlijke baai. De geschiedenis gaat terug tot vóór de Romeinen. Ook de omgeving van Santander is indrukwekkend en dat maakt het tot een leuke bestemming. Via ANWB regel je bij Sunny Cars je autohuur tegen aantrekkelijke tarieven.

Korting op autohuur Santander voor ANWB-leden

Naast de all-in formule van Sunny Cars profiteer je als ANWB-lid van €10,- korting op je boeking wanneer je kiest voor de fastlane en/of een jonge huurauto.

Zoek een huurauto in Santander

10,- korting voor leden

Veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos een auto huren via de ANWB

Bij de ANWB boek je een huurauto via onze partner Sunny Cars met de unieke all-inclusive huurformule. Je bent van A tot Z verzekerd en er zijn géén verborgen kosten. Kortom: veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos!

Annuleer tot 4 uur van tevoren met de Flexservice

Een reservering wijzigen is bij Sunny Cars altijd gratis. Wil je nog iets meer zekerheid? Dat kan!  Met de unieke Flexservice kun je je huurauto tot 4 uur voor huuraanvang nog annuleren. Ideaal. Veranderen je reisplannen ineens? Dan hoef je je nergens zorgen om te maken. Dát is pas zorgeloos een auto huren.

Sunny Cars heeft als enige het SGR-keurmerk

Sunny Cars is de enige aanbieder van autohuur die deelneemt aan de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR). Hiermee worden vooruitbetaalde reisgelden bij eventuele financiële problemen of faillissement van de organisatie veiliggesteld. De geboekte autohuur wordt in dat geval door SGR vergoed.

Let op: de hoofdbestuurder moet altijd in het bezit zijn van een creditcard. Dit is voor de waarborg die ter plekke afgegeven wordt.

Tips om te doen in Santander

De stad loopt over van de architectonische hoogstandjes. Helaas woedde erin 1941 een grote brand in het Santander en werd een groot deel van de stad verwoest. Maar de straten en pleinen zijn nu helemaal gerestaureerd en vormen een mooi geheel met de nieuwe gebouwen. Dit geeft Santander een chique en kosmopolitische uitstraling. De mooiste gebouwen van de stad zijn de kathedraal, gebouwd in de 12e eeuw in twee overlappende constructies in gothische stijl, de Bibliotheek Menéndez Pelayo, gebouwd begin 20e eeuw en sinds 1982 een monument en de kerk van Aninciacíon in het centrum van Santander.

In de stad, aan de baai liggen ook enkele schitterende stranden. Playa de la Concha wordt wel het mooiste stadsstrand van Spanje genoemd. Een andere bezienswaardigheid van allure is het Palacio de la Magdalena op het schierleiland Magdalena. Het paleis ligt midden in het park en was een geschenk van de stad Santander aan koning Alfonso XIII als zomerverblijf. Later werd het de zetel van de Internationale Zomer Universiteit, een ontmoetingsplaats voor cultuur en kennis.

Waarom autohuur in Santander?

Er zijn genoeg redenen om een auto te huren in Santander. In de omgeving van Santander zijn enkele unieke bezienswaardigheden waar je met de auto heen kan. Om te beginnen zijn er de grotten van Altamira. In 1879 zijn de grotten ontdekt en dan met name de de 17 beschilderde rotsen. Er zijn afbeeldingen uit de pre-historie van mammoeten, everzwijnen, herten en bizons. Mensen zijn niet afgebeeld maar wel menselijke handen. De grotten bevatten 150 prenten.

Iets minder oud, maar niet minder indrukwekkend is Santillane del Mar, één van de mooiste middelleeuwse dorpen van Spanje. Het is een levend museum en alleen te voet te bezoeken. In de 9e eeuw bestond het klooster al en in de 12e eeuw kwam de kerk erbij. De torens van Merino en Don Borja behoren tot de oudste gebouwen van het dorp. Voor natuurschoon moet je de auto in en richting de Picos de Europa afreizen. Een gebied met meer dan 200 bergpieken van meet dan 2000 meter hoog. Het is toegankelijk voor iedereen door de aanleg van schitterende wandelpaden langs canyons, kloven en grotten. Dit kan je niet laten liggen als je naar Santander gaat. Daarom huur je een auto via ANWB en Sunny Cars.

Mocht je als ANWB-lid na een bezoek aan deze pagina op hetzelfde apparaat naar Sunny Cars gaan, dan is de kans groot dat het systeem bij Sunny Cars je herkent als ANWB-lid zodat daar ook het ANWB-ledenvoordeel wordt berekend. 

ANWB hanteert een zorgvuldig selectieproces van partners, waarbij aansluiting bij ANVR en SGR een belangrijk criterium is, maar geen vereiste. ANWB adviseert je om voorafgaand aan het boeken bij de partner na te gaan welke voorwaarden van toepassing zijn op jouw overeenkomst.