Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Auto huren in Santorini

Voor een paradijselijke eilandreis

Door een auto te huren op het populaire vakantie-eiland Santorini combineer je een zonreis met culturele uitstapjes. In hoofdstad Fira heerst een bruisend uitgaansleven, terwijl je in het fotogenieke Oia de voor Santorini typische witte kerken met blauwe koepeldaken bewondert. Met het gemak van een huurauto ontdek je ook de afwisselende natuur op het eiland in de Egeïsche Zee: van ongerepte vulkanische landschappen tot bijzondere lavastranden. Via de ANWB regel je autohuur tegen aantrekkelijke tarieven

Korting op autohuur Santorini voor ANWB-leden

Naast de all-in formule van Sunny Cars profiteer je als ANWB-lid van €10,- korting op je boeking wanneer je kiest voor de fastlane en/of een jonge huurauto.

 

Zoek een huurauto op Santorini

Santorini

Veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos een auto huren via de ANWB

Bij de ANWB boek je op je buitenlandse vakantiebestemming een huurauto via onze partner Sunny Cars met de unieke all-inclusive huurformule. Je bent van A tot Z verzekerd en er zijn géén verborgen kosten. Kortom: veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos!

Annuleer tot 1 uur van tevoren met de Flexservice

Een reservering wijzigen is bij Sunny Cars altijd gratis. Wil je nog iets meer zekerheid? Dat kan!  Met de unieke Flexservice kun je je huurauto tot 1 uur voor huuraanvang nog annuleren. Ideaal. Veranderen je reisplannen ineens? Dan hoef je je nergens zorgen om te maken. Dát is pas zorgeloos een auto huren.

Sunny Cars heeft als enige het SGR-keurmerk

Sunny Cars is de enige aanbieder van autohuur die deelneemt aan de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR). Hiermee worden vooruitbetaalde reisgelden bij eventuele financiële problemen of faillissement van de organisatie veiliggesteld. De geboekte autohuur wordt in dat geval door SGR vergoed.

Let op: de hoofdbestuurder moet altijd in het bezit zijn van een creditcard. Dit is voor de waarborg die ter plekke afgegeven wordt.

Met de huurauto op ontdekkingstocht op Santorini

Een auto huren op Santorini doe je bij aankomst op de luchthaven in Fira. Het centrum van de hoofdstad bestaat uit pittoreske straten met winkels, taverna​​s en prachtige kerken. In het Museum of Prehistoric Thira kom je alles te weten over Akrotiri, een van de best bewaarde archeologische vindplaatsen van heel Griekenland. De resten van deze oude stad werden gevonden onder een dikke laag vulkanisch as, waardoor Akrotiri ook wel ‘Pompei van Santorini’ wordt genoemd. Deze belangrijke bezienswaardigheid ligt op twintig minuten rijden van Fira. Ook de ruïnes van de antieke stad Oud-Thira, aan de zuidoostkant van het eiland, zijn een populaire attractie.

Santorini is een van de kleinere Griekse eilanden, dus de afstanden met de huurauto zijn vrij kort. Oia, in het noorden van het eiland, is slechts een half uur rijden van Fira. Op foto’s en ansichtkaarten van Santorini wordt Oia vaak afgebeeld. De spierwitte huizen die tegen de berg aan zijn gebouwd, oude molens en op de achtergrond de felblauwe zee leveren inderdaad spectaculaire plaatjes op.

Natuurliefhebbers ontdekken met de huurauto de vulkanische landschappen tussen Fira en Oia. Ook de stranden van Santorini zijn bijzonder: Perissa en Kamari Beach aan de oostkant van het eiland hebben zwart zand, terwijl Red Beach bestaat uit opvallend rood lavazand.