Elektrisch rijden

Elektrisch rijden

Van tanken naar laden: in dit dossier lees je alles over Elektrisch Rijden.

Elektrisch rijden

Elektrisch rijden wordt steeds populairder: medio 2017 werden er bijna 120.000 elektrische auto's geteld op de Nederlandse wegen. Rijden met elektrische aandrijving is volop in het nieuws en er komen steeds meer betaalbare modellen met grotere actieradius op de markt.

De ANWB stimuleert de ontwikkeling om schoner te gaan rijden en daarom bieden we hier dé plek om al je informatie en advies in te winnen. We zetten de mogelijkheden en voor- en nadelen voor je op een rij en maken ons in de politiek hard om het elektrisch rijden betaalbaar te maken.

En nu staat het officieel in het regeerakkoord: onze overheid wil dat er na 2030 alleen nog elektrische auto's worden verkocht. Om die doelstelling van zero emissie te halen, zijn er maatregelen nodig. En ondertussen introduceert de autobranche de ene na de andere noviteit. Maar op dit moment maken Nederlandse consumenten nog weinig gebruik van deze mobiliteitsvorm.

De Elektrisch Rijden Monitor

De Elektrisch Rijden Monitor

De Elektrisch Rijden Monitor geeft de actuele stand van zaken rond elektrisch rijden in Nederland. Elektrisch rijden zet door, maar komt onder particuliere automobilisten nog steeds weinig voor.

Welke elektrische auto's zijn er?

Welke elektrische auto's zijn er?

Steeds meer automerken zijn bezig met de productie van elektrische auto's. Hier vindt u een overzicht van het elektrische aanbod.

Op zoek naar een laadpas?

Vraag hier eenvoudig de (gratis) ANWB Laadpas aan. Direct te gebruiken, laden bij alle beschikbare (snel)laadpunten. Eén rekening voor al je laadbeurten.

Op zoek naar een laadpaal?

Vraag eenvoudig je eigen laadpunt aan; goede kwaliteit, snelle levering en installatie met goede service. 24/7 support.

Meer elektrisch

Wat kost elektrisch rijden?

Wat kost elektrisch rijden?

Je hebt een volle accu voor een paar euro, maar de aanschafprijs is hoog. Wat kost elektrisch rijden nou precies?

Waar staan oplaadpalen?

Waar staan oplaadpalen?

Vind de dichtstbijzijnde oplaadpaal bij jou in de buurt en check of deze beschikbaar is.

Hoe werkt opladen van je elektrische auto?

Hoe werkt opladen van je elektrische auto?

Tanken met een elektrische auto doe je bij een laadpaal. Hoe werkt een laadpaal? Wat is een laadpas en kan ik een laadpaal aan huis krijgen? Zeven vragen over opladen beantwoord.