Van tanken naar laden

Van tanken naar laden

Alle informatie over elektrische auto's en elektrisch rijden bij elkaar gebracht. Lees alles over opladen, laadpalen, kosten en meer.

Elektrisch rijden en elektrische auto's

Elektrisch rijden wint aan populariteit. Er komen steeds meer nieuwe elektrische auto's bij en steeds meer bezwaren - zoals een te kleine actieradius - verdwijnen. Op deze plek is alle informatie over elektrisch rijden en elektrische auto's overzichtelijk bij elkaar gebracht.

De ANWB stimuleert de ontwikkeling om elektrisch te rijden. In de politiek maken we ons er hard voor dat elektrisch rijden betaalbaar wordt. Deze pagina is dé plek om al je informatie en advies over elektrisch rijden in te winnen. Zo heb je in één keer een goed overzicht van de laatste stand van zaken en vind je antwoord op al jouw vragen over elektrisch rijden.

Bij ANWB Private Lease kun je terecht voor meerdere volledig elektrische auto's vanaf € 304 per maand. Benieuwd hoe ze rijden? Onze autospecialisten rijden met iedere in Nederland verkrijgbare elektrische auto en verhalen daarover in woord en beeld.

Met Wegenwacht Service kun je ook rekenen op pechhulp voor je elektrische auto. Onze wegenwachten krijgen speciale trainingen en we werken aan mobiele oplossingen voor pechgevallen als stilgevallen auto's door lege batterijen.

En nu staat het ook officieel in het regeerakkoord: onze overheid wil dat er na 2030 alleen nog elektrische auto's worden verkocht. Om die doelstelling van zero emissie te halen, zijn er maatregelen nodig. En ondertussen introduceert de autobranche de ene na de andere noviteit. Op dit moment maken Nederlandse consumenten echter nog weinig gebruik van deze mobiliteitsvorm.

Proefrijden met een elektrische auto?

Probeer zelf eens een elektrische auto. Hoe voelt dat, hoe werkt dat met opladen, hoe zit dat met die actieradius? Kortom; maak kennis met het fenomeen elektrisch rijden. De ANWB biedt door heel Nederland twee type evenementen aan waarin je gratis zélf met een elektrische auto kunt rijden. 

Overzicht proefritten 2019

De Elektrisch Rijden Monitor

De Elektrisch Rijden Monitor

De Elektrisch Rijden Monitor geeft de actuele stand van zaken rond elektrisch rijden in Nederland. Elektrisch rijden zet door, maar komt onder particuliere automobilisten nog steeds weinig voor.

Welke elektrische auto's zijn er?

Welke elektrische auto's zijn er?

De komende jaren zullen er steeds meer nieuwe elektrische auto's worden geïntroduceerd. Hier een overzicht welke elektrische auto's er nu in Nederland te koop zijn.

Op zoek naar een laadpas?

Vraag hier eenvoudig de (gratis) ANWB Laadpas aan. Direct te gebruiken, laden bij alle beschikbare (snel)laadpunten. Eén rekening voor al je laadbeurten.

Op zoek naar een laadpaal?

Vraag eenvoudig je eigen laadpunt aan; goede kwaliteit, snelle levering en installatie met goede service. 24/7 support.

Elektrische auto private leasen

Private lease haalt de onzekerheden en prijsbarrières gedeeltelijk weg en maakt de elektrische auto daarmee een stuk toegankelijker voor particulieren.

Meer elektrisch

Wat kost elektrisch rijden?

Wat kost elektrisch rijden?

Je hebt een volle accu voor een paar euro, maar de aanschafprijs is hoog. Wat kost elektrisch rijden nou precies?

Waar staan oplaadpalen?

Waar staan oplaadpalen?

Vind de dichtstbijzijnde oplaadpaal bij jou in de buurt en check of deze beschikbaar is.

Hoe werkt het opladen?

Hoe werkt het opladen?

Tanken met een elektrische auto doe je bij een laadpaal. Hoe werkt een laadpaal en wat is een laadpas?