Elektrisch rijden

Elektrisch rijden

Van tanken naar laden: in dit dossier lees je alles over Elektrisch Rijden.

Elektrisch rijden

Elektrisch rijden wordt steeds populairder: het is volop in het nieuws en er komen steeds meer betaalbare modellen met een grotere actieradius op de markt.

De ANWB stimuleert de ontwikkeling om schoner te gaan rijden en daarom bieden we hier dé plek om al je informatie en advies in te winnen. We zetten de mogelijkheden en voor- en nadelen voor je op een rij en maken ons in de politiek hard om het elektrisch rijden betaalbaar te maken.

Bij ANWB Private Lease kun je terecht voor meerdere volledig elektrische modellen vanaf € 329 per maand. Benieuwd hoe ze rijden? Onze autospecialisten rijden met iedere in Nederland verkrijgbare elektrische auto en verhalen daarover in woord en beeld.

Met Wegenwacht Service kun je ook rekenen op pechhulp voor je elektrische auto. Onze wegenwachten krijgen speciale trainingen en we werken aan mobiele oplossingen voor pechgevallen als stilgevallen auto's door lege batterijen.

En nu staat het ook officieel in het regeerakkoord: onze overheid wil dat er na 2030 alleen nog elektrische auto's worden verkocht. Om die doelstelling van zero emissie te halen, zijn er maatregelen nodig. En ondertussen introduceert de autobranche de ene na de andere noviteit. Maar op dit moment maken Nederlandse consumenten nog weinig gebruik van deze mobiliteitsvorm.

De Elektrisch Rijden Monitor

De Elektrisch Rijden Monitor

De Elektrisch Rijden Monitor geeft de actuele stand van zaken rond elektrisch rijden in Nederland. Elektrisch rijden zet door, maar komt onder particuliere automobilisten nog steeds weinig voor.

Welke elektrische auto's zijn er?

Welke elektrische auto's zijn er?

Steeds meer automerken zijn bezig met de productie van elektrische auto's. Hier vindt u een overzicht van het elektrische aanbod.

Op zoek naar een laadpas?

Vraag hier eenvoudig de (gratis) ANWB Laadpas aan. Direct te gebruiken, laden bij alle beschikbare (snel)laadpunten. Eén rekening voor al je laadbeurten.

Op zoek naar een laadpaal?

Vraag eenvoudig je eigen laadpunt aan; goede kwaliteit, snelle levering en installatie met goede service. 24/7 support.

Elektrische auto private leasen

Private lease haalt de onzekerheden en prijsbarrières gedeeltelijk weg en maakt de elektrische auto daarmee een stuk toegankelijker voor particulieren.

Meer elektrisch

Wat kost elektrisch rijden?

Wat kost elektrisch rijden?

Je hebt een volle accu voor een paar euro, maar de aanschafprijs is hoog. Wat kost elektrisch rijden nou precies?

Waar staan oplaadpalen?

Waar staan oplaadpalen?

Vind de dichtstbijzijnde oplaadpaal bij jou in de buurt en check of deze beschikbaar is.

Hoe werkt het opladen?

Hoe werkt het opladen?

Tanken met een elektrische auto doe je bij een laadpaal. Hoe werkt een laadpaal en wat is een laadpas?