Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Auto huren in Palermo

Voor een mediterrane stedentrip

Een auto huren in Palermo geeft je de vrijheid om niet alleen de hoofdstad van het Italiaanse eiland Sicilië, maar ook andere delen van het eiland te verkennen. Palermo is een prachtige bestemming voor een mediterrane stedentrip, met hoge temperaturen en Siciliaanse specialiteiten als arancini (rijstballetjes) op je bord. De stad valt verder op door de uiteenlopende bouwstijlen. Bij de ANWB huur je in Palermo een auto tegen aantrekkelijke tarieven.

Korting op autohuur Palermo voor ANWB-leden

Naast de all-in formule van Sunny Cars profiteer je als ANWB-lid van €10,- korting op je boeking wanneer je kiest voor de fastlane en/of een jonge huurauto.

 

Zoek een huurauto in Palermo

Palermo

Veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos een auto huren via de ANWB

Bij de ANWB boek je op je buitenlandse vakantiebestemming een huurauto via onze partner Sunny Cars met de unieke all-inclusive huurformule. Je bent van A tot Z verzekerd en er zijn géén verborgen kosten. Kortom: veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos!

Annuleer tot 1 uur van tevoren met de Flexservice

Een reservering wijzigen is bij Sunny Cars altijd gratis. Wil je nog iets meer zekerheid? Dat kan!  Met de unieke Flexservice kun je je huurauto tot 1 uur voor huuraanvang nog annuleren. Ideaal. Veranderen je reisplannen ineens? Dan hoef je je nergens zorgen om te maken. Dát is pas zorgeloos een auto huren.

Sunny Cars heeft als enige het SGR-keurmerk

Sunny Cars is de enige aanbieder van autohuur die deelneemt aan de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR). Hiermee worden vooruitbetaalde reisgelden bij eventuele financiële problemen of faillissement van de organisatie veiliggesteld. De geboekte autohuur wordt in dat geval door SGR vergoed.

Let op: de hoofdbestuurder moet altijd in het bezit zijn van een creditcard. Dit is voor de waarborg die ter plekke afgegeven wordt.

Auto huren in Palermo met tips voor bezienswaardigheden

Een auto huren in Palermo doe je bij aankomst op het vliegveld; de luchthaven ligt op een half uur buiten de stad. Parkeren in het historisch centrum is geen aanrader, want hiervoor heb je een vergunning nodig. Daarbuiten zijn genoeg parkeergarages waar je de huurauto kwijt kunt.

De Siciliaanse hoofdstad heeft tal van monumenten, zoals de imposante kathedraal met verschillende architecturale stijlen. Ook het Palazzo dei Normanni valt op met zijn Arabische, Normandische en Byzantijnse invloeden. In dit oudste koninklijke gebouw van Europa zetelt tegenwoordig het Siciliaanse parlement. De catacomben van Palermo, ook wel bekend als de catacomben van de Kapucijnen, is een macabere plek die in de 16de eeuw ontstond wegens een gebrek aan begraafplaatsen. Tegenwoordig zijn hier meer dan 8000 lijken en 1252 mummies te zien. De bekendste is Rosalia, een zeer goed bewaarde mummie van een klein meisje. In de botanische tuinen van de universiteit van Palermo heerst rust. Het herbarium heeft tussen de 50.000 en 200.000 verschillende plantensoorten.

Wanneer je de hoogtepunten van Palermo hebt gezien, vertrek je met de huurauto naar mooie plekken buiten de stad. Sicilië herbergt tal van prachtige steden. Een daarvan is het oude vissersdorp Cefalù, op een uur ten oosten van Palermo. Het middeleeuwse Erice, op een uur ten westen van de stad, heeft een aantal schitterende kastelen.

De abdij San Martino Delle Scale is de op één na grootste benedictijnenabdij van Italië – het complex in Montecassino staat op de eerste plek. Deze religieuze plaats is echter nog volledig intact, en vormt een oase van rust. Binnenin staat een indrukwekkend, nog steeds werkend orgel uit de 17de eeuw, het houten koor is in barokstijl en in de eigen winkel koop je bier gebrouwen volgens traditioneel recept.

De kustweg richting Cefalú voert langs de dolmen van Mura Pregne. Deze graven uit de bronstijd doen nog het meest denken aan onze eigen hunebedden in Drenthe, en bieden een inkijkje in de vroege geschiedenis van het eiland.