Laadpas voordelen
Vernieuwd aanbod

Laadpas voordelen

  • Laden voor een vast bedrag
  • Groene stroom
  • Direct online inzicht in je verbruik
Laadpas aanvragen

Laadpas van de ANWB

Speciaal voor ANWB-leden is er de ANWB Laadpas, in samenwerking met Eneco eMobility. Je krijgt met de ANWB Laadpas toegang tot nagenoeg alle openbare laadpunten tegen een vaste prijs per kilowatt. In de online omgeving kun je al je transacties inzien. Met de ANWB Laadpas laad je in Nederland altijd 100% duurzame stroom. Zo ben je altijd duurzaam onderweg.

De voordelen van de ANWB Laadpas

  • De laadpas is gratis*, je betaalt per transactie
  • Geen verrassingen: je betaalt een vast tarief per kWh
  • Laden bij meer dan 200.000 laadpunten in heel Europa

* Je betaalt eenmalig € 1,95 aan verzendkosten.

Gratis laadpas zonder abonnement

Je betaalt per laadsessie bij een openbaar laadpunt een bedrag van € 0,31 en de verdere kosten van de laadsessie (altijd € 0,36 per kWh in Nederland). Je betaalt daarnaast eenmalig € 1,95 aan verzendkosten bij bestelling van de laadpas.

Laadpas met abonnement van € 3,99 per maand

Laad je vaker dan twaalf keer per maand, dan is de laadpas met abonnement voordeliger. Je betaalt weliswaar maandelijks € 3,99, maar je hebt geen transactiekosten per laadsessie. Je betaalt vanzelfsprekend nog wel de kosten van de laadsessie (altijd € 0,36 per kWh in Nederland). Daarnaast betaal je eenmalig € 1,95 aan verzendkosten bij bestelling van de laadpas.

Laadpas aanvragen

Snelladen en buitenland laden

Voor snelladen in Nederland betaal je een vast tarief van € 0,63. De enige uitzonderingen zijn de laadpalen van Ionity en Fastned. Met je ANWB Laadpas betaal je daar het tarief van de aanbieder.

Voor laden in het buitenland geldt een vast tarief dat kan verschillen per land. Wil je meer weten hierover? Bekijk de laadtarieven in het buitenland.

Top 5 veelgestelde vragen

Met de gratis laadpas kun je in Nederland bij vrijwel elk publiek laadpunt opladen. Door je pas te scannen bij het laadpunt start je laadsessie. De sessie stopt als je de laadpas weer scant bij de laadpaal. Je kunt nu de laadkabel verwijderen. Eén keer per maand ontvang je voor al je laadkosten een factuur.

Het bezit van de laadpas is gratis. Je betaalt altijd een starttarief van € 0,31 per laadsessie. Daarnaast betaal je de verdere kosten van de laadsessie. Hiervoor geldt een vast tarief van € 0,36 per kWh.

Er zijn twee uitzonderingen:

  • Bij snelladen betaal je het tarief van de aanbieder. In Nederland zijn er drie aanbieders: Fastned, Ionity en Allego. Deze aanbieders tonen hun tarief duidelijk bij het laadpunt.
  • In het buitenland kan het tarief per land en laadpuntexploitant verschillen. Bekijk de laadtarieven in het buitenland.

Bij de laadpas met abonnement betaal je maandelijks € 3,99 en betaal je geen starttarieven. Wel betaal je de verdere kosten van de laadsessie. Hiervoor geldt een vast tarief van € 0,36 per kWh. Door je pas te scannen bij het laadpunt start je laadsessie. De sessie stopt als je de laadpas weer scant bij de laadpaal. Je kunt nu de laadkabel verwijderen. Een keer per maand ontvang je voor al je laadkosten een factuur. 

Er zijn twee uitzonderingen:

  • Bij snelladen betaal je het tarief van de aanbieder bij Fastned, Ionity en Allego. Deze aanbieders tonen het tarief duidelijk bij het laadpunt. Bij de overige snellaadpunten betaal je €0,63 per kWh.
  • In het buitenland kan het tarief per land en laadpuntexploitant verschillen.

Je kunt in het buitenland voor dezelfde vaste tarieven als in Nederland laden. Daarnaast introduceert de ANWB nieuwe vaste buitenlandtarieven. In deze lijst vind je per land bij welke laadpuntexploitanten je kunt laden.

Ja, de laadpas is ook beschikbaar als sleutelhanger. Je kunt ook kiezen voor meerdere sleutelhangers. Die worden dan in hetzelfde account gekoppeld. Een combinatie van laadpas(sen) en sleutelhanger(s) is niet mogelijk. De eenmalige verzendkosten voor de laadpas zijn € 1,95 per stuk. De eenmalige verzendkosten voor de sleutelhanger zijn € 3,50 per stuk.

Ja, je kunt ook als zakelijke klant een laadpas aanvragen. Je ontvangt dan je facturen op naam van het opgegeven bedrijf.

Laadpas aanvragen