Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Auto huren in Cork

Voor een stedentrip in een Zuid-Ierse universiteitsstad

Cork is de tweede stad van Ierland en een mooi startpunt voor een stedentrip en rondreis in het zuiden van het land. Door een auto te huren in Cork maak je kennis met deze levendige universiteitsstad aan de rivier Lee. Cork heeft prachtige musea en een bijzondere versmarkt. Net buiten de stad bezoek je het eigenzinnige Blarney Castle. Met de huurauto trek je eenvoudig de groene heuvels in, op zoek naar de rust van het schilderachtige Ierse landschap. Bij de ANWB huur je een auto tegen aantrekkelijke tarieven.

Korting op autohuur Cork voor ANWB-leden

Naast de all-in formule van Sunny Cars profiteer je als ANWB-lid van €10,- korting op je boeking wanneer je kiest voor de fastlane en/of een jonge huurauto.

 

Zoek een huurauto in Cork

10,- korting voor leden

Veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos een auto huren via de ANWB

Bij de ANWB boek je op je buitenlandse vakantiebestemming een huurauto via onze partner Sunny Cars met de unieke all-inclusive huurformule. Je bent van A tot Z verzekerd en er zijn géén verborgen kosten. Kortom: veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos!

Annuleer tot 1 uur van tevoren met de Flexservice

Een reservering wijzigen is bij Sunny Cars altijd gratis. Wil je nog iets meer zekerheid? Dat kan!  Met de unieke Flexservice kun je je huurauto tot 1 uur voor huuraanvang nog annuleren. Ideaal. Veranderen je reisplannen ineens? Dan hoef je je nergens zorgen om te maken. Dát is pas zorgeloos een auto huren.

Sunny Cars heeft als enige het SGR-keurmerk

Sunny Cars is de enige aanbieder van autohuur die deelneemt aan de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR). Hiermee worden vooruitbetaalde reisgelden bij eventuele financiële problemen of faillissement van de organisatie veiliggesteld. De geboekte autohuur wordt in dat geval door SGR vergoed.

Let op: de hoofdbestuurder moet altijd in het bezit zijn van een creditcard. Dit is voor de waarborg die ter plekke afgegeven wordt.

Met de huurauto in en rond Cork

Een auto huren in Cork doe je bij aankomst op de luchthaven, op een kwartier van de stad. Studentenstad Cork is rijk aan cultuur. Cork City Gaol is een indrukwekkend museum. Door de mix van gotische en classicistische architectuur doet deze voormalige gevangenis eerder denken aan een kasteel. Kunstliefhebbers bezoeken verder het oude douanegebouw waar tegenwoordig Crawford Municipal Art Gallery is gehuisvest. Belangrijk onderdeel van de collectie is een reeks Grieks-Romeinse afgietsels.

St. Fin Barre’s Cathedral is een prachtig gebouw in Frans-neogotische stijl. In de 7de eeuw stond hier al een klooster, dat werd gesticht door de patroonheilige van Cork, Fin Barre. De 18de-eeuwse English Market is een grote versmarkt die fijnproevers zeker zal aanspreken. Hier koop je lokale specialiteiten als drisheen (bloedworst) en pigs’ trotters (varkenspoten). Vanaf het 17de-eeuwse Elizabeth Fort wacht een mooi uitzicht. In het Cork Butter Museum leer je alles over de belangrijke rol die Cork ooit speelde in de Europese boterhandel.

Net buiten Cork ligt het 15de-eeuwse Blarney Castle met de Stone of Eloquence. Volgens de legende moet je deze steen kussen om welbespraakt te worden. Een huurauto biedt verder de vrijheid om het eerste nationale park van Ierland, Killarney, te bezoeken, op een uur rijden van Cork.