Auto huren Cork

In de stad Cork voel je je op je gemak. Vriendelijke Corkonians zijn heel erg trots op hun stad, die tevens de zuidelijkste stad van Ierland is. De stad is gebouwd aan de Lee rivier en het leven hier heeft een ander tempo. Het draait hier om lekker eten, goede muziek en de mooie natuur. Ervaar al het moois van Cork met behulp van een auto. Via ANWB regel je bij Sunny Cars je autohuur tegen aantrekkelijke tarieven.

Korting op autohuur Cork voor ANWB-leden

Naast de all-in formule van Sunny Cars profiteer je als ANWB-lid van €10,- korting op je boeking wanneer je kiest voor de fastlane en/of een jonge huurauto.

Zoek een huurauto in Cork

10,- korting voor leden

Veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos een auto huren via de ANWB

Bij de ANWB boek je een huurauto via onze partner Sunny Cars met de unieke all-inclusive huurformule. Je bent van A tot Z verzekerd en er zijn géén verborgen kosten. Kortom: veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos!

Annuleer tot 4 uur van tevoren met de Flexservice

Een reservering wijzigen is bij Sunny Cars altijd gratis. Wil je nog iets meer zekerheid? Dat kan!  Met de unieke Flexservice kun je je huurauto tot 4 uur voor huuraanvang nog annuleren. Ideaal. Veranderen je reisplannen ineens? Dan hoef je je nergens zorgen om te maken. Dát is pas zorgeloos een auto huren.

Sunny Cars heeft als enige het SGR-keurmerk

Sunny Cars is de enige aanbieder van autohuur die deelneemt aan de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR). Hiermee worden vooruitbetaalde reisgelden bij eventuele financiële problemen of faillissement van de organisatie veiliggesteld. De geboekte autohuur wordt in dat geval door SGR vergoed.

Let op: de hoofdbestuurder moet altijd in het bezit zijn van een creditcard. Dit is voor de waarborg die ter plekke afgegeven wordt.

Tips om te doen in Cork

In Cork kan je veel zien en ervaren. Ga langs bij St. Anne’s Church en je mag hier zelf de 18e eeuwse klokken luiden! Na deze hemelse ervaring moet je zeker langs gaan bij de Cork City Gaol waar je de andere kant van de medaille kan ervaren. De City Gaol is namelijk de goed onderhouden victoriaanse gevangenis van de stad. Hier beleef je het schimmige verleden van de criminelen van deze stad op indrukwekkende wijze. Als je hierna hongerig bent geworden dan is een bezoekje aan de English Market een goede tip. Dit is “de beste overdekte markt van Groot-Brittannië en Ierland”.

Om echt de sfeer van de stad te ervaren is een bezoek aan The Huguenot Quarter een aanrader. Hier vind je de cultuur met zijn vele boekenwinkels, bars, café’s en boetieks. Het meest bijzondere gebouw van Cork is de Lewis Glucksman Art Gallery. Het is opgenomen in het boek van Mark Irving “1001 buildings you must see before you die”!

Waarom autohuur in Cork?

Ierland is een perfect land om met de auto te ontdekken. Met name de ruige westkust is adembenemend. Er is maar liefst 2500 kilometer te maken op de Wild Atlantic Way. Als je in Cork start dan is de route naar Kerry een mooi startpunt. Je rijdt eerst vanuit Cork naar het zuiden, naar Kinsale. Als voormalige Viking handelspost speelt Kinsale een belangrijke rol in de Ierse historie. Het meeste kom je te weten door aan boord te stappen van The Spirit of Kinsale en zo de stad vanaf het water te leren kennen.

Vervolg je weg naar het uiterste zuidwesten van Ierland in Mizen Head. Hier kan je onder meer de The teardrop of Ireland aanschouwen, de vuurtoren op een rotspunt. Verder is hier een schitterend landhuis te bezoeken, Bantry House, dat werd gebouwd rond 1700. Je kan in Mizen Head ook walvissen gaan spotten op de Whale Watch West Cork. Ga je verder langs de westkust dan kom je bij de Dursey Sound. Hier kolkt het water van de Atlantische Oceaan tussen Beara en Dursey Island. Hoog daarboven bungelt een cabine aan kabels. De kabelbaan is de enige manier om op Dursey Island te komen. En als je van rust houdt: er zijn geen winkels, pubs of restaurants. Dit is zomaar een greep uit de vele schitterende routes die je kan rijden in zuidwest Ierland. En dat is meer dan genoeg reden om een auto te huren via ANWB en Sunny Cars!

Mocht je als ANWB-lid na een bezoek aan deze pagina op hetzelfde apparaat naar Sunny Cars gaan, dan is de kans groot dat het systeem bij Sunny Cars je herkent als ANWB-lid zodat daar ook het ANWB-ledenvoordeel wordt berekend. 

ANWB hanteert een zorgvuldig selectieproces van partners, waarbij aansluiting bij ANVR en SGR een belangrijk criterium is, maar geen vereiste. ANWB adviseert je om voorafgaand aan het boeken bij de partner na te gaan welke voorwaarden van toepassing zijn op jouw overeenkomst.