Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Auto huren Albufeira

De badplaats Albufeira is het populairste vakantieoord van Portugal en ligt in de bij toeristen zeer geliefde Algarve. Van oorsprong is het een vissersdorp, maar de stad is al in de Romeinse tijd gesticht. Albufeira is verpreid over twee gedeeltes. Het nieuwe deel, Praia da Oura, en het oude centrum met de gezellige barretjes en restaurantjes. Te voet van het oude naar het nieuwe deel is 45 minuten. Dat is best ver dus. Huur daarom gemakkelijk en veilig een huurauto via ANWB en Sunny Cars! Via ANWB regel je bij Sunny Cars je autohuur tegen aantrekkelijke tarieven.

Korting op autohuur Albufeira voor ANWB-leden

Naast de all-in formule van Sunny Cars profiteer je als ANWB-lid van €10,- korting op je boeking wanneer je kiest voor de fastlane en/of een jonge huurauto.

 

Zoek een huurauto in Albufeira

10,- korting voor leden

Veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos een auto huren via de ANWB

Bij de ANWB boek je op je buitenlandse vakantiebestemming een huurauto via onze partner Sunny Cars met de unieke all-inclusive huurformule. Je bent van A tot Z verzekerd en er zijn géén verborgen kosten. Kortom: veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos!

Annuleer tot 1 uur van tevoren met de Flexservice

Een reservering wijzigen is bij Sunny Cars altijd gratis. Wil je nog iets meer zekerheid? Dat kan!  Met de unieke Flexservice kun je je huurauto tot 1 uur voor huuraanvang nog annuleren. Ideaal. Veranderen je reisplannen ineens? Dan hoef je je nergens zorgen om te maken. Dát is pas zorgeloos een auto huren.

Sunny Cars heeft als enige het SGR-keurmerk

Sunny Cars is de enige aanbieder van autohuur die deelneemt aan de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR). Hiermee worden vooruitbetaalde reisgelden bij eventuele financiële problemen of faillissement van de organisatie veiliggesteld. De geboekte autohuur wordt in dat geval door SGR vergoed.

Let op: de hoofdbestuurder moet altijd in het bezit zijn van een creditcard. Dit is voor de waarborg die ter plekke afgegeven wordt.

Tips om te doen in Albufeira

Albufeira staat vooral bekend om zon, zee en strand. Je kan je prima vermaken met watersporten, winkelen, golfen en uitgaan. Toch zijn er ook een paar bezienswaardigheden in Albufeira die zeker de moeite waard zijn. De kerk van Albufeira die is gebouwd aan het einde van de 18e eeuw is een mooi voorbeeld van de neo-klassieke architectuur van de Algarve en is dagelijks geopend. In het oude centrum is ook het archeologisch museum met items van de prehistorie tot de 17e eeuw. 

Ben je op zoek naar iets meer actie? Ga dan naar het Parque Aventura. Dit survival-park is een moderne hindernisbaan. Een leuk en sportief uitstapje, zeker met kinderen. Wat ook leuk is met kinderen is het Zoomarine Algarve. Er is een indrukwekkende dolfijnen- en zeeleeuwenshow, een 4D show die iets wegheeft van Pandadroom in de Efteling, een mini-achtbaan en verschillende aquaria. Neem wel je eigen eten mee, want de prijzen zijn stevig!

Waarom autohuur in Albufeira

Albufeira ligt centraal in de Algarve, de zuidelijke provincie van Portugal. In de Algarve is veel te zien en te beleven. Met de huurauto via ANWB en Sunny Cars kan je de hele streek eenvoudig doorkruisen. En daarbuiten, want wist je dat je in drie uurtjes in Lissabon bent? De hoofstad van Portugal leent zich perfect voor een bezoek. De Algarve heeft de mooiste stranden van Europa. De Praia da Marinha heeft een paar jaar terug de ‘Golden Beach’ prijs gewonnen. Foto’s van dit strand staan in veel brochures en reclamefolders. Let wel op dat je een paar flinke trappen naar beneden moet nemen!

Wil je een lekker slenteren door een mooi oud maritiem stadje? Dan mag een bezoek aan Lagos niet ontbreken. Rondom de oude wijken Santa Maria en São Sebastião zijn muren van de oude stad te vinden. Er zijn verschillende forten en kastelen te bezichtigen. Dit zijn slechts een paar redenen waarom autohuur in Albufeira via ANWB en Sunny Cars een aanrader is!