Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Auto huren Marseille

Voor een mondaine stedentrip

Door een auto te huren in Marseille ontdek je de hoogtepunten van deze Zuid-Franse stad, zoals de imposante basiliek en de eeuwenoude haven. Met het gemak van een huurauto hoef je bovendien niet in Marseille te blijven, maar ga je ook op ontdekkingstocht in de schilderachtige Provence. Bij de ANWB regel je een huurauto tegen aantrekkelijke tarieven.

Korting op autohuur Marseille voor ANWB-leden

Naast de all-in formule van Sunny Cars profiteer je als ANWB-lid van €10,- korting op je boeking wanneer je kiest voor de fastlane en/of een jonge huurauto.

 

Zoek een huurauto in Marseille

10,- korting voor leden

Veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos een auto huren via de ANWB

Bij de ANWB boek je op je buitenlandse vakantiebestemming een huurauto via onze partner Sunny Cars met de unieke all-inclusive huurformule. Je bent van A tot Z verzekerd en er zijn géén verborgen kosten. Kortom: veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos!

Annuleer tot 1 uur van tevoren met de Flexservice

Een reservering wijzigen is bij Sunny Cars altijd gratis. Wil je nog iets meer zekerheid? Dat kan!  Met de unieke Flexservice kun je je huurauto tot 1 uur voor huuraanvang nog annuleren. Ideaal. Veranderen je reisplannen ineens? Dan hoef je je nergens zorgen om te maken. Dát is pas zorgeloos een auto huren.

Sunny Cars heeft als enige het SGR-keurmerk

Sunny Cars is de enige aanbieder van autohuur die deelneemt aan de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR). Hiermee worden vooruitbetaalde reisgelden bij eventuele financiële problemen of faillissement van de organisatie veiliggesteld. De geboekte autohuur wordt in dat geval door SGR vergoed.

Let op: de hoofdbestuurder moet altijd in het bezit zijn van een creditcard. Dit is voor de waarborg die ter plekke afgegeven wordt.

Met de huurauto Marseille ontdekken

Een auto huren in Marseille doe je bij aankomst op de luchthaven om snel in de stad te komen. Hier zijn genoeg parkeergarages om de huurauto neer te zetten. Een van de belangrijkste attracties is de jachthaven, Le Vieux Port. Het waren de oude Grieken die na het stichten van Marseille in 600 voor Christus een welvarende haven bouwden. Ook de 19de-eeuwse kathedraal met romaanse en Byzantijnse invloeden en de net zo imposante Notre-Dame van Marseille die boven de stad uittorent, zijn indrukwekkend.

Het museum der schone kunsten is gevestigd in het 19de-eeuwse Palais Longchamp, bestaande uit twee vleugels die worden gescheiden door statige trappen en een prachtige fontein. In de boho-chique wijk Cours Julien bewonder je graffitikunst op de muren en smul je in een van de vele restaurants van een typisch gerecht uit Marseille, de visstoofpot bouillabaisse.

Voor de kust van Marseille liggen diverse eilanden. Op het kleinste bevindt zich het 16de-eeuwse fort Chateau d’If, dat ooit diende ter verdediging tegen aanvallen vanuit zee en als gevangenis. Het eiland kreeg vooral bekendheid door het boek De Graaf van Monte-Cristo van de Franse schrijver Alexandre Dumas. Met de huurauto kun je ook de natuurrijke omgeving van Marseille verkennen. Kenmerkend voor de regio zijn de zogeheten Calanques: kreken die worden omringd door steile rotswanden.