Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Auto huren in Keflavik

Voor een ontdekkingstocht in IJsland

Een auto huren in Keflavik op het internationale vliegveld is de start van een rondreis langs de hoogtepunten van IJsland. Je kunt een kijkje nemen in Keflavik, maar met de huurauto ontdek je vooral bijzondere plekken buiten de stad, zoals de sprookjesachtige Blue Lagoon. Ook volg je de route Golden Circle en bezoek je Reykjavik. Via de ANWB regel je autohuur tegen aantrekkelijke tarieven.

Korting op autohuur Keflavik voor ANWB-leden

Naast de all-in formule van Sunny Cars profiteer je als ANWB-lid van €10,- korting op je boeking wanneer je kiest voor de fastlane en/of een jonge huurauto.

 

Zoek een huurauto in Keflavik

10,- korting voor leden

Veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos een auto huren via de ANWB

Bij de ANWB boek je op je buitenlandse vakantiebestemming een huurauto via onze partner Sunny Cars met de unieke all-inclusive huurformule. Je bent van A tot Z verzekerd en er zijn géén verborgen kosten. Kortom: veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos!

Annuleer tot 1 uur van tevoren met de Flexservice

Een reservering wijzigen is bij Sunny Cars altijd gratis. Wil je nog iets meer zekerheid? Dat kan!  Met de unieke Flexservice kun je je huurauto tot 1 uur voor huuraanvang nog annuleren. Ideaal. Veranderen je reisplannen ineens? Dan hoef je je nergens zorgen om te maken. Dát is pas zorgeloos een auto huren.

Sunny Cars heeft als enige het SGR-keurmerk

Sunny Cars is de enige aanbieder van autohuur die deelneemt aan de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR). Hiermee worden vooruitbetaalde reisgelden bij eventuele financiële problemen of faillissement van de organisatie veiliggesteld. De geboekte autohuur wordt in dat geval door SGR vergoed.

Let op: de hoofdbestuurder moet altijd in het bezit zijn van een creditcard. Dit is voor de waarborg die ter plekke afgegeven wordt.

Met de huurauto op pad in Keflavik en omgeving

Een auto huren in Keflavik doe je bij aankomst op de luchthaven, niet ver van het centrum van de stad. Keflavik zelf is klein en heeft weinig bijzondere attracties. Een van de opvallendste bezienswaardigheden is het kunstwerk Uppspretta.

Een van de bekendste natuurfenomenen op IJsland ligt op twintig minuten rijden van Keflavik. De Blue Lagoon is een schitterende warmwaterbron met een temperatuur van 39 graden in een oud, met mossen begroeid lavaveld. Het mineraalrijke water is beroemd om de helende effecten op de huid.

Vanuit Keflavik reis je met de huurauto in drie kwartier naar Reykjavik. Hier bezoek je onder meer de beroemde kerk Hallgrímskirkja, die opvalt door zijn bijzondere architectuur. De hoofdstad is verder het start- en eindpunt van de 300 kilometer lange Golden Circle. Het nationaal park van Thingvellir ligt op veertig minuten reizen. Thingvellir vormt de geologische grens tussen het Europese en Noord-Amerikaanse continent. Voor de IJslanders is dit een historisch belangrijke plaats, want hier kwam in 930 de volksvertegenwoordiging, het Alþing, voor het eerst samen.

Vanuit Thingvellir is het met de huurauto vijftig minuten rijden naar Geysir. Deze grootste geiser van IJsland is al jaren niet meer actief, maar de vlakbij gelegen Strokkur spuit elke paar minuten heet water tot wel 30 meter hoog. Gullfoss, een van de mooiste watervallen van IJsland, vormt het laatste onderdeel van de Golden Circle, op een uur van Reykjavik.