Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Auto huren in Thessaloniki

Voor een archeologische stedentrip

Thessaloniki, de tweede stad van Griekenland, is een bijzondere bestemming voor een stedentrip. Door een auto te huren in Thessaloniki ontdek je prachtige vondsten uit verschillende periodes en een aantal fraaie musea waar je alles te weten komt over de stad, zoals het indrukwekkende archeologische museum. De sfeervolle wijk Ladadika heeft tal van restaurants waar je smult van Griekse specialiteiten – en ook het strand is niet ver weg. Bij de ANWB huur je een auto in Thessaloniki tegen aantrekkelijke tarieven.

Korting op autohuur Thessaloniki voor ANWB-leden

Naast de all-in formule van Sunny Cars profiteer je als ANWB-lid van €10,- korting op je boeking wanneer je kiest voor de fastlane en/of een jonge huurauto.

 

Zoek een huurauto in Thessaloniki

Thessaloniki

Veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos een auto huren via de ANWB

Bij de ANWB boek je op je buitenlandse vakantiebestemming een huurauto via onze partner Sunny Cars met de unieke all-inclusive huurformule. Je bent van A tot Z verzekerd en er zijn géén verborgen kosten. Kortom: veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos!

Annuleer tot 1 uur van tevoren met de Flexservice

Een reservering wijzigen is bij Sunny Cars altijd gratis. Wil je nog iets meer zekerheid? Dat kan!  Met de unieke Flexservice kun je je huurauto tot 1 uur voor huuraanvang nog annuleren. Ideaal. Veranderen je reisplannen ineens? Dan hoef je je nergens zorgen om te maken. Dát is pas zorgeloos een auto huren.

Sunny Cars heeft als enige het SGR-keurmerk

Sunny Cars is de enige aanbieder van autohuur die deelneemt aan de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR). Hiermee worden vooruitbetaalde reisgelden bij eventuele financiële problemen of faillissement van de organisatie veiliggesteld. De geboekte autohuur wordt in dat geval door SGR vergoed.

Let op: de hoofdbestuurder moet altijd in het bezit zijn van een creditcard. Dit is voor de waarborg die ter plekke afgegeven wordt.

Met de huurauto op pad in en rond Thessaloniki

Een auto huren in Thessaloniki doe je bij aankomst op het vliegveld, dat zich bevindt op een half uurtje rijden van de stad. Parkeren in de oude stad Ano Poli is lastig, maar in het nieuwe gedeelte zijn genoeg parkeergarages.

In het historisch deel van Thessaloniki liggen populaire bezienswaardigheden. Een van de overblijfselen uit het Ottomaanse Rijk is de 34 meter hoge Witte Toren van Thessaloniki. De toren heeft een vrij bloederige geschiedenis als gevangenis waar executies werden uitgevoerd. De inwoners schilderden de toren in de 19de eeuw wit om de uitstraling wat vriendelijker te maken. Je kunt klimmen tot de zesde verdieping voor een mooi uitzicht over de baai.

Een andere belangrijke attractie in de stad is de Rotonda met de Boog van Galerius, een triomfboog die werd opgedragen aan de Romeinse keizer Galerius. Aanvankelijk waren er drie bogen, maar alleen de middelste staat nog overeind. Die is rijkelijk versierd met stenen reliëfs. Een ander overblijfsel uit deze tijd zijn de ruïnes van een Romeins forum. Bijzonder is ook de Agia Sofia. Deze kerk uit de 8de eeuw is een kopie van de beroemde Hagia Sophia in Istanboel.

Vanuit Thessaloniki naar het strand? Met de huurauto ben je in een uur op het schiereiland Chalkidiki, met een aantal paradijselijke stranden.