Auto huren Thessaloniki

Thessaloniki is de hoofdstad van het district Macedonië en ligt op zo’n 550 kilometer van Athene. De stad werd gesticht 315 voor Christus en genoemd naar Thessaloniki, de zus van Alezander de Grote. De stad is een verzamelpunt van historische culturen en is ideaal voor een stedentrip. Het is een geweldige bestemming waar je naast het bewonderen van de geschiedenis, ook heerlijk etend en drinkend een weg doorheen kunt banen. Via ANWB regel je bij Sunny Cars je autohuur tegen aantrekkelijke tarieven.

Korting op autohuur Thessaloniki voor ANWB-leden

Naast de all-in formule van Sunny Cars profiteer je als ANWB-lid van €10,- korting op je boeking wanneer je kiest voor de fastlane en/of een jonge huurauto.

Zoek een huurauto in Thessaloniki

10,- korting voor leden

Veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos een auto huren via de ANWB

Bij de ANWB boek je een huurauto via onze partner Sunny Cars met de unieke all-inclusive huurformule. Je bent van A tot Z verzekerd en er zijn géén verborgen kosten. Kortom: veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos!

Annuleer tot 4 uur van tevoren met de Flexservice

Een reservering wijzigen is bij Sunny Cars altijd gratis. Wil je nog iets meer zekerheid? Dat kan!  Met de unieke Flexservice kun je je huurauto tot 4 uur voor huuraanvang nog annuleren. Ideaal. Veranderen je reisplannen ineens? Dan hoef je je nergens zorgen om te maken. Dát is pas zorgeloos een auto huren.

Sunny Cars heeft als enige het SGR-keurmerk

Sunny Cars is de enige aanbieder van autohuur die deelneemt aan de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR). Hiermee worden vooruitbetaalde reisgelden bij eventuele financiële problemen of faillissement van de organisatie veiliggesteld. De geboekte autohuur wordt in dat geval door SGR vergoed.

Let op: de hoofdbestuurder moet altijd in het bezit zijn van een creditcard. Dit is voor de waarborg die ter plekke afgegeven wordt.

Tips om te doen in Thessaloniki

Een bezoek aan Thessaloniki moet je starten bij de Witte Toren. Zo vredig als deze toren langs het water ligt, zou je niet kunnen vermoeden hoe bloedig de geschiedenis erachter is. De toren was onderdeel van de verdedigingswerken van de stad en hier werden tegenstanders van het regime op bloederige wijze van het leven beroofd. Nu is het een museum en heb je vanaf de toren een schitterend uitzicht. Een wandeling door het centrum van Thessaloniki voert je langs de ruïnes van het paleis van Keizer Galerius met vele opgravingen waaronder prachtige mozaïken en marmeren vloeren. Ook de Rotunda, het mausoleum van de keizer ligt in de buurt. Hij is er nooit begraven want hij viel in de strijd in Servië.

Bezoek ook de Bei Hamam, het oudste Turkse bad van Thessaloniki. Het is niet meer in gebruik, maar wel de moeite waard om te zien. Eén van de grootste landmarks van Thessaloniki is de Haia Sofia, een prachtige kerk in Byzantijnse stijl met prachtige iconen, mozaïken en de mystieke sfeer.

Waarom autohuur in Thessaloniki?

Thessaloniki ligt in Noord-Griekenland, een regio die niet zo bekend is bij veel toeristen. En dat is jammer, want de regio heeft veel mogelijkheden: mooie stranden, wandelroutes, wijngaarden en oude cultuur! Op ongeveer 45 minuten van Thessaloniki ligt Vergina. 30 jaar geleden werd hier het graf van Philippos II (vader van Alexander de Grote) gevonden. En ze waren compleet intakt en alles wat gevonden is staat tentoongesteld. Als je hier bent, rij dan door naar Timios Podromus een bijzonder orthodox klooster. Alleen het uitzicht over de ruige bergen en de rivier is de moeite van het bezoek al waard.

Genoeg cultuur gehad? Op een uur rijden van Thessaloniki ligt Halkidiki en hier liggen de mooiste zandstranden van Griekenland. Ondanks dat het een topbestemming is voor toeristen is dit nog lang niet zo overspoeld met toeristen. Een verborgen schat die met de huurauto perfekt te bereiken is. Huur daarom je auto via ANWB en Sunny Cars.

Mocht je als ANWB-lid na een bezoek aan deze pagina op hetzelfde apparaat naar Sunny Cars gaan, dan is de kans groot dat het systeem bij Sunny Cars je herkent als ANWB-lid zodat daar ook het ANWB-ledenvoordeel wordt berekend. 

ANWB hanteert een zorgvuldig selectieproces van partners, waarbij aansluiting bij ANVR en SGR een belangrijk criterium is, maar geen vereiste. ANWB adviseert je om voorafgaand aan het boeken bij de partner na te gaan welke voorwaarden van toepassing zijn op jouw overeenkomst.