Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Auto huren in Venetië

Voor een rondreis vol hoogtepunten

Een auto huren in Venetië is het begin van een prachtige rondreis langs alle hoogtepunten: de San Marcobasiliek en het gelijknamige plein, het imposante Dogepaleis en de beroemde Rialtobrug. De stad in het noordoosten van Italië is een geliefde bestemming voor een stedentrip. Een huurauto geeft je bovendien de vrijheid om de omgeving te zien. Bij de ANWB regel je in Venetië een huurauto tegen aantrekkelijke tarieven.

Korting op autohuur Venetië voor ANWB-leden

Naast de all-in formule van Sunny Cars profiteer je als ANWB-lid van €10,- korting op je boeking wanneer je kiest voor de fastlane en/of een jonge huurauto.

 

Zoek een huurauto in Venetië

Venetië

Veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos een auto huren via de ANWB

Bij de ANWB boek je op je buitenlandse vakantiebestemming een huurauto via onze partner Sunny Cars met de unieke all-inclusive huurformule. Je bent van A tot Z verzekerd en er zijn géén verborgen kosten. Kortom: veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos!

Annuleer tot 1 uur van tevoren met de Flexservice

Een reservering wijzigen is bij Sunny Cars altijd gratis. Wil je nog iets meer zekerheid? Dat kan!  Met de unieke Flexservice kun je je huurauto tot 1 uur voor huuraanvang nog annuleren. Ideaal. Veranderen je reisplannen ineens? Dan hoef je je nergens zorgen om te maken. Dát is pas zorgeloos een auto huren.

Sunny Cars heeft als enige het SGR-keurmerk

Sunny Cars is de enige aanbieder van autohuur die deelneemt aan de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR). Hiermee worden vooruitbetaalde reisgelden bij eventuele financiële problemen of faillissement van de organisatie veiliggesteld. De geboekte autohuur wordt in dat geval door SGR vergoed.

Let op: de hoofdbestuurder moet altijd in het bezit zijn van een creditcard. Dit is voor de waarborg die ter plekke afgegeven wordt.

Op pad met de huurauto in en rond Venetië

Door een auto te huren in Venetië ben je in ongeveer twintig minuten in de stad. Het historisch hart is autovrij; parkeren doe je dus buiten het centrum. De beste manier om Venetië te zien is vanaf het water. Tijdens een gondeltocht over de belangrijkste verkeersader Canal Grande bewonder je statige panden en vaar je onder een aantal bruggen door, waaronder de bekende Rialtobrug, Ponte dell’Accademia en Ponte Degli Scalzi.

De reis gaat te voet verder voor een bezoek aan de indrukwekkende basiliek van San Marco met zijn vergulde koepels. Op het bijbehorende San Marcoplein is de ingang van het Dogepaleis en de 100 meter hoge klokkentoren van de Campanile van Venetië. Voor een indruk van het authentieke Venetië bezoek je het stadsdeel Cannaregio. Het kanaal van Cannaregio, waaraan het stadsdeel zijn naam dankt, was vroeger de plek waar toeristen Venetië binnenkwamen. Hier bevindt zich ook de oudste getto ter wereld, waar Joodse mensen vanaf de 18de eeuw mochten wonen.

Wanneer je buiten Venetië wilt rondkijken, haal je de huurauto op voor een prachtige rit langs de Venetiaanse Riviera. Zo ontdek je charmante badplaatsen als Caorle en Bibione. Op anderhalf uur ten zuiden van Venetië ligt de Po-delta met een rijkdom aan vogels.

Grote steden in de buurt zijn Padua met het prachtige religieuze plein Prato del Valle, Triëst met het romantische kasteel Miramare op een rotspunt aan de Golf van Triëst, en Udine met de kathedraal waarvan de bouw maar liefst vijf eeuwen in beslag nam en die daardoor een interessante mix van bouwstijlen tentoonstelt.