Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Auto huren in Trapani

Voor een culturele trip in Noordwest-Sicilië

Door een auto te huren in Trapani maak je op een comfortabele manier kennis met deze barokstad vol monumentale gebouwen en musea. Trapani is een havenstad in het noordwesten van Sicilië en een mooie uitvalsbasis om dit deel van het eiland te verkennen. Fijnproevers doen zich in Trapani tegoed aan specialiteiten als viscouscous. Ook Trapanese pasta en pesto kom je in veel restaurants op het menu tegen. Met de huurauto neem je verder een kijkje buiten de stad. Bij de ANWB huur je een auto tegen aantrekkelijke tarieven.

Korting op autohuur Trapani voor ANWB-leden

Naast de all-in formule van Sunny Cars profiteer je als ANWB-lid van €10,- korting op je boeking wanneer je kiest voor de fastlane en/of een jonge huurauto.

 

Zoek een huurauto in Trapani

10,- korting voor leden

Veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos een auto huren via de ANWB

Bij de ANWB boek je op je buitenlandse vakantiebestemming een huurauto via onze partner Sunny Cars met de unieke all-inclusive huurformule. Je bent van A tot Z verzekerd en er zijn géén verborgen kosten. Kortom: veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos!

Annuleer tot 1 uur van tevoren met de Flexservice

Een reservering wijzigen is bij Sunny Cars altijd gratis. Wil je nog iets meer zekerheid? Dat kan!  Met de unieke Flexservice kun je je huurauto tot 1 uur voor huuraanvang nog annuleren. Ideaal. Veranderen je reisplannen ineens? Dan hoef je je nergens zorgen om te maken. Dát is pas zorgeloos een auto huren.

Sunny Cars heeft als enige het SGR-keurmerk

Sunny Cars is de enige aanbieder van autohuur die deelneemt aan de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR). Hiermee worden vooruitbetaalde reisgelden bij eventuele financiële problemen of faillissement van de organisatie veiliggesteld. De geboekte autohuur wordt in dat geval door SGR vergoed.

Let op: de hoofdbestuurder moet altijd in het bezit zijn van een creditcard. Dit is voor de waarborg die ter plekke afgegeven wordt.

Met de huurauto in en rond Trapani

Een auto huren in Trapani doe je bij aankomst op de luchthaven, op twintig minuten ten zuiden van de stad. In het centrum kun je de huurauto op voldoende plekken kwijt. Trapani heeft een fraaie binnenstad vol historische gebouwen, zoals het Palazzo Cavarretta. Dit barokke 17de-eeuwse paleis was vroeger het plaatselijke Senaatshuis. Tegenwoordig is hier het stadhuis gehuisvest.

Verder is Trapani rijk aan kerken, waaronder de 15de-eeuwse kathedraal. De barokke kerk San Lorenzo heeft neoklassiek pleisterwerk en prachtige fresco’s. Op een klein eiland voor de kust ligt een van de belangrijkste monumenten van Trapani: kasteel Colombaia. Feitelijk was dit nooit een kasteel, maar een militair bolwerk en vuurtoren. Piazza Mercato del Pesce staat bekend om zijn traditionele vismarkt en heeft gezellige terrassen met uitzicht op zee.

Vanuit Trapani kun je met de kabelbaan naar Erice: een hooggelegen dorp dat is bestempeld als een van de mooiste dorpen in Italië. Je bezoekt hier onder meer Torretta Pepoli op 800 meter hoogte. Met het gemak van een huurauto kun je bovendien buiten Trapani rondkijken. Ten zuiden van de stad liggen zoutpannen die worden beschermd in een natuurreservaat. Voor de kust liggen de Egadische eilanden Marettimo, Favignana en Levanzo, met lieflijke dorpen en uitgestrekte stranden. Marsala en Palermo zijn met de huurauto ook goed bereikbaar.