Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Auto huren Chersonissos

Voor een rondreis in Oost-Kreta

Chersonissos staat met name onder jongeren bekend als populaire zonbestemming op het Griekse eiland Kreta. Door een auto te huren in Chersonissos ontdek je dat deze ‘feeststad’ veel meer te bieden heeft. Zo krijgt een vakantie met zon, zee, strand en smakelijke Griekse gerechten meer diepgang. Zeker wanneer je met de huurauto het oude gedeelte van Chersonissos bezoekt en in de omgeving gaat rondkijken. Bij de ANWB regel je een huurauto in Chersonissos tegen aantrekkelijke tarieven.

Korting op autohuur Chersonissos voor ANWB-leden

Naast de all-in formule van Sunny Cars profiteer je als ANWB-lid van €10,- korting op je boeking wanneer je kiest voor de fastlane en/of een jonge huurauto.

 

Zoek een huurauto in Chersonissos

10,- korting voor leden

Veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos een auto huren via de ANWB

Bij de ANWB boek je op je buitenlandse vakantiebestemming een huurauto via onze partner Sunny Cars met de unieke all-inclusive huurformule. Je bent van A tot Z verzekerd en er zijn géén verborgen kosten. Kortom: veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos!

Annuleer tot 1 uur van tevoren met de Flexservice

Een reservering wijzigen is bij Sunny Cars altijd gratis. Wil je nog iets meer zekerheid? Dat kan!  Met de unieke Flexservice kun je je huurauto tot 1 uur voor huuraanvang nog annuleren. Ideaal. Veranderen je reisplannen ineens? Dan hoef je je nergens zorgen om te maken. Dát is pas zorgeloos een auto huren.

Sunny Cars heeft als enige het SGR-keurmerk

Sunny Cars is de enige aanbieder van autohuur die deelneemt aan de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR). Hiermee worden vooruitbetaalde reisgelden bij eventuele financiële problemen of faillissement van de organisatie veiliggesteld. De geboekte autohuur wordt in dat geval door SGR vergoed.

Let op: de hoofdbestuurder moet altijd in het bezit zijn van een creditcard. Dit is voor de waarborg die ter plekke afgegeven wordt.

Met de huurauto op pad in en rond Chersonissos

Een auto huren in Chersonissos doe je bij aankomst op de luchthaven van Heraklion, maar kan ook in veel plekken in Chersonissos zelf. De stad is opgedeeld in twee delen. De oude stad Ano Chersonissos is hoger gelegen en authentieker en minder toeristisch dan het Limenas Chersonissou, waar je de meeste restaurants en uitgaansgelegenheden vindt.

Een huurauto is vooral prettig om buiten Chersonissos rond te kijken. De hoofdstad van Kreta, Heraklion, ligt op twintig minuten rijden. Een van de belangrijkste attracties is het archeologisch museum van Heraklion, vanwege de omvangrijke collectie Minoïsche kunst en gebruiksvoorwerpen. Knossos, op een half uur rijden van Chersonissos, was in de Minoïsche tijd waarschijnlijk de hoofdstad van Kreta. Het omvangrijke complex met opgravingen geeft een fraai inkijkje in het Minoïsche tijdperk.

Op een uur ten zuiden van Chersonissos zoek je de rust op tussen de glooiende heuvels van de Lassithihoogvlakte. Opvallend zijn de honderden historische windmolens die vroeger werden gebruikt om water uit de grond te pompen. Tegenwoordig zijn ze vooral decoratief.

Dichter bij Chersonissos, op slechts tien minuten rijden, ligt de kloof Aposelemis met haar rijke flora en fauna. Hier bezoek je ook de dam van Aposelemis en het ‘vergeten dorp van Kreta’ Sfendili. Omdat dit dorp deels onder water ligt, heeft het een zeer mysterieuze uitstraling.