Auto huren Glasgow

Glasgow is de grootste stad van Schotland en ligt in de vallei van de rivier de Clyde. Het was ooit een pittoresk plaatsje maar is nu één van de grootste zeehavens van het Verenigd Koninkrijk. De stad is een mengelmoes van Victoriaanse gebouwen en moderne architectuur. Via ANWB regel je bij Sunny Cars je autohuur tegen aantrekkelijke tarieven.

Korting op autohuur Glasgow voor ANWB-leden

Naast de all-in formule van Sunny Cars profiteer je als ANWB-lid van €10,- korting op je boeking wanneer je kiest voor de fastlane en/of een jonge huurauto.

Zoek een huurauto in Glasgow

10,- korting voor leden

Veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos een auto huren via de ANWB

Bij de ANWB boek je een huurauto via onze partner Sunny Cars met de unieke all-inclusive huurformule. Je bent van A tot Z verzekerd en er zijn géén verborgen kosten. Kortom: veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos!

Annuleer tot 4 uur van tevoren met de Flexservice

Een reservering wijzigen is bij Sunny Cars altijd gratis. Wil je nog iets meer zekerheid? Dat kan!  Met de unieke Flexservice kun je je huurauto tot 4 uur voor huuraanvang nog annuleren. Ideaal. Veranderen je reisplannen ineens? Dan hoef je je nergens zorgen om te maken. Dát is pas zorgeloos een auto huren.

Sunny Cars heeft als enige het SGR-keurmerk

Sunny Cars is de enige aanbieder van autohuur die deelneemt aan de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR). Hiermee worden vooruitbetaalde reisgelden bij eventuele financiële problemen of faillissement van de organisatie veiliggesteld. De geboekte autohuur wordt in dat geval door SGR vergoed.

Let op: de hoofdbestuurder moet altijd in het bezit zijn van een creditcard. Dit is voor de waarborg die ter plekke afgegeven wordt.

Tips om te doen in Glasgow

Een goede plek om te beginnen in Glasgow is George Square. Al sinds 1781 is dit de plek waar het gebeurt in Glasgow. De belangrijkste monumenten en standbeelden staan hier. Rondom het plein zijn veel café’s, bars, restaurants en hotels. Om het plein heen liggen de bekendste winkelstraten. Wist je dat Glasgow ook wel de beste plek om te shoppen in de UK is genoemd? De Glasgow City Chambers ligt ook aan het plein en is een bijzonder gebouw. Het Victoriaanse pand is is geinaugureerd door Koningin Victoria in 1888 en is fantastisch om te zien. Neem een gratis tour door het gebouw om het van binnen te bewonderen.

Een ander pareltje is de kathedraal van Glasgow (St. Mungo in de volksmond). Het is één van de weinige overgebleven middeleeuwse katherdalen in Schotland. Binnen ziet de kerk er nog mooier uit dan van buiten! En Glasgow heeft ook groen. En niet zomaar een park. Nee Pollok Country Park is in 2008 zelfs uitgeroepen tot mooiste park van Europa! Het is een unieke plek om te fietsen, wandelen of gewoon relaxen.

Waarom autohuur in Glasgow

Glasgow ligt centraal in de Clyde-valei. Wist je dat de Clyde vallei bekend stond om de scheepsbouw? Tussen 1900 en 1950 kwam 75% van alle schepen uit de werel van een werf die aan de Clyde lag! Tegenwoordig is de scheepsbouw niet zo belangrijk. De afgelopen jaren heeft het Clyde Waterfront project nieuw leven in de regio geblazen met andere bestemmingen voor de waterkant. Met de auto kan je de route langs de rivier ontdekken. Als je in Glasgow bent kan je natuurlijk ook andere delen van Schotland ontdekken.

Je kan de Highlands in trekken die ten noorden van Glasgow beginnen. Ontdek de natuur in het Loch Lomond & The Trossachs National Park. Je kan watersporten, fietsen of wandelen in de schitterende en ruige omgeving. Wil je iets meer cultuur, rij dan naar het oosten richting de schitterende klassiek stad Edinburgh. In deze studentenstad hangt een andere sfeer dan in Glasgow. Schotland is een schitterend land en er is zoveel te zien dat je zeker een auto moet huren via ANWB en Sunny Cars!

Mocht je als ANWB-lid na een bezoek aan deze pagina op hetzelfde apparaat naar Sunny Cars gaan, dan is de kans groot dat het systeem bij Sunny Cars je herkent als ANWB-lid zodat daar ook het ANWB-ledenvoordeel wordt berekend. 

ANWB hanteert een zorgvuldig selectieproces van partners, waarbij aansluiting bij ANVR en SGR een belangrijk criterium is, maar geen vereiste. ANWB adviseert je om voorafgaand aan het boeken bij de partner na te gaan welke voorwaarden van toepassing zijn op jouw overeenkomst.