Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Auto huren in Glasgow

Voor een historische stedentrip

Een auto huren in Glasgow is de start van een historische stedentrip in deze havenstad aan de rivier Clyde, die opvalt door zijn fraaie combinatie van moderne en victoriaanse architectuur. Glasgow heeft ook volop musea, waaronder Kelvingrove Art Gallery and Museum en historische gebouwen, zoals de gotische kathedraal. Dankzij het gemak van een huurauto kun je ook heerlijk rondtoeren in de schilderachtige landschappen waar Schotland beroemd om is. Bij de ANWB huur je een auto tegen aantrekkelijke tarieven.

Korting op autohuur Glasgow voor ANWB-leden

Naast de all-in formule van Sunny Cars profiteer je als ANWB-lid van €10,- korting op je boeking wanneer je kiest voor de fastlane en/of een jonge huurauto.

 

Zoek een huurauto in Glasgow

10,- korting voor leden

Veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos een auto huren via de ANWB

Bij de ANWB boek je op je buitenlandse vakantiebestemming een huurauto via onze partner Sunny Cars met de unieke all-inclusive huurformule. Je bent van A tot Z verzekerd en er zijn géén verborgen kosten. Kortom: veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos!

Annuleer tot 1 uur van tevoren met de Flexservice

Een reservering wijzigen is bij Sunny Cars altijd gratis. Wil je nog iets meer zekerheid? Dat kan!  Met de unieke Flexservice kun je je huurauto tot 1 uur voor huuraanvang nog annuleren. Ideaal. Veranderen je reisplannen ineens? Dan hoef je je nergens zorgen om te maken. Dát is pas zorgeloos een auto huren.

Sunny Cars heeft als enige het SGR-keurmerk

Sunny Cars is de enige aanbieder van autohuur die deelneemt aan de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR). Hiermee worden vooruitbetaalde reisgelden bij eventuele financiële problemen of faillissement van de organisatie veiliggesteld. De geboekte autohuur wordt in dat geval door SGR vergoed.

Let op: de hoofdbestuurder moet altijd in het bezit zijn van een creditcard. Dit is voor de waarborg die ter plekke afgegeven wordt.

Met de huurauto op pad in en rond Glasgow

Een auto huren in Glasgow doe je bij aankomst op de luchthaven, op een kwartier rijden van het centrum. In de stad zijn genoeg parkeergarages voor de huurauto. Dat is handig, want de grootste winkelstraat van Glasgow, Buchanan Street, en het omringende gebied zijn autovrij.

Een belangrijke attractie is de 12de-eeuwse kathedraal. Niet alleen de Schots-gotische architectuur maakt deze kerk speciaal, maar ook het feit dat dit de enige kathedraal op het Schotse vasteland is die de protestantse Reformatie van 1560 heeft overleefd. Erachter ligt Glasgow Necropolis, een bijzonder kerkhof dat via een brug wordt verbonden met de kathedraal, als een symbolische overgang naar het hiernamaals. Een van de mooiste musea van Glasgow is de kunstgalerie van Kelvingrove, gevestigd in een schitterend gebouw in Spaanse barokstijl. Het museum telt, verdeeld over drie verdiepingen, achtduizend kunstwerken. Naast historische gebouwen ontdek je in Glasgow een moderne architectuur. Het beste voorbeeld is de brug Clyde Arc, die ’s avonds prachtig wordt verlicht.

Wil je met de huurauto uitstapjes maken in de omgeving, bezoek dan Edinburgh, op een uur rijden. Natuurliefhebbers gebruiken de huurauto voor een bezoek aan nationaal park Loch Lomond, op drie kwartier van Glasgow, een uitgestrekt merengebied gedomineerd door de hoge pieken van Ben More en Ben Vorlich.

Iets dichterbij ligt het minder bekende maar minstens net zo mooie regionale natuurpark Clyde Muirshiel, met een uitgebreid netwerk aan gemarkeerde wandel- en fietspaden en de eeuwenoude ruïnes van een gotische kerk. De klim naar Corlick Hill beloont met een panoramisch uitzicht op Loch Thorn in westelijke richting en de watertak Clyde ten noorden.