Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Auto huren op Thessaloniki Airport

Voor een rondreis in Noord-Griekenland

Thessaloniki, de op een na grootste stad van Griekenland, is rijk aan archeologische schatten. Door een auto te huren op Thessaloniki airport bezoek je eenvoudig deze prachtige stad en maak je een rondreis door Noord-Griekenland. In Thessaloniki bewonder je de oude stad en daarna zoek je op het schiereiland Chalkidiki de rust op. Ook de mythische berg Olympus is goed bereikbaar. Een auto huren op het vliegveld van Thessaloniki doe je bij de ANWB tegen aantrekkelijke tarieven.

Korting op autohuur Thessaloniki Airport voor ANWB-leden

Naast de all-in formule van Sunny Cars profiteer je als ANWB-lid van €10,- korting op je boeking wanneer je kiest voor de fastlane en/of een jonge huurauto.

 

Zoek een huurauto op Thessaloniki Airport

Thessaloniki Airport

Veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos een auto huren via de ANWB

Bij de ANWB boek je op je buitenlandse vakantiebestemming een huurauto via onze partner Sunny Cars met de unieke all-inclusive huurformule. Je bent van A tot Z verzekerd en er zijn géén verborgen kosten. Kortom: veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos!

Annuleer tot 1 uur van tevoren met de Flexservice

Een reservering wijzigen is bij Sunny Cars altijd gratis. Wil je nog iets meer zekerheid? Dat kan!  Met de unieke Flexservice kun je je huurauto tot 1 uur voor huuraanvang nog annuleren. Ideaal. Veranderen je reisplannen ineens? Dan hoef je je nergens zorgen om te maken. Dát is pas zorgeloos een auto huren.

Sunny Cars heeft als enige het SGR-keurmerk

Sunny Cars is de enige aanbieder van autohuur die deelneemt aan de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR). Hiermee worden vooruitbetaalde reisgelden bij eventuele financiële problemen of faillissement van de organisatie veiliggesteld. De geboekte autohuur wordt in dat geval door SGR vergoed.

Let op: de hoofdbestuurder moet altijd in het bezit zijn van een creditcard. Dit is voor de waarborg die ter plekke afgegeven wordt.

Met de huurauto op avontuur door Noord-Griekenland

Een auto huren op Thessaloniki Airport is een snelle manier om in de stad te komen. In de Ano Poli, of oude stad, bewonder je de belangrijkste bezienswaardigheden. Een van de overblijfselen uit het Ottomaanse Rijk is de 34 meter hoge Witte Toren van Thessaloniki. Een andere belangrijke attractie is de Rotonda met de Boog van Galerius, een triomfboog die werd opgedragen aan de Romeinse keizer Galerius. Daarnaast heeft de stad een aantal gezellige markten en bevinden zich in de sfeervolle wijk Ladadika tal van restaurants.

Je vervolgt de reis met de huurauto door Noord-Griekenland richting de beroemde berg Olympus, op drie uur ten zuidwesten van Thessaloniki. Het is de hoogste berg in Griekenland en wordt beschermd als nationaal park. De Olympus speelt een belangrijke rol in de Griekse mythologie. De dichter Homerus noemde de berg het ‘Huis van de goden’, die daar in grote luxe zouden wonen.

Thessaloniki heeft een goede snelwegverbinding met Ioannina. Deze stad in Noord-Griekenland valt op door de ligging aan het Meer van Ioannina. Hierin ligt een eiland met indrukwekkende Byzantijnse kloosters. Op de route van Thessaloniki naar Ioannina passeer je de imposante 14de-eeuwse kloosters van Meteora, die zijn gebouwd op hoge rotspilaren. Het hoogstgelegen klooster is gebouwd op een zuil van ruim 600 meter.