Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Auto huren in Rhodos

Rondreis vol cultuur

Een auto huren op Rhodos is een comfortabele manier om mooie plekken op dit populaire eiland te bezoeken. Rhodos is onderdeel van de Dodecanese: een eilandengroep in de Egeïsche Zee in het zuidoosten van Griekenland. Het eiland is een geliefde zonbestemming, maar heeft qua natuur en cultuur ook veel te bieden, Zo is de stad Rhodos uitgeroepen tot werelderfgoed en staat de Petaloudes-vallei bekend om zijn endemische vlinders. Via de ANWB regel je autohuur tegen aantrekkelijke tarieven. Een auto huren op Rhodos zonder creditcard is niet mogelijk. De hoofdbestuurder dient deze aan de verhuurder te tonen als waarborg.

Korting op autohuur Rhodos voor ANWB-leden

Naast de all-in formule van Sunny Cars profiteer je als ANWB-lid van €10,- korting op je boeking wanneer je kiest voor de fastlane en/of een jonge huurauto.

 

Zoek een huurauto op Rhodos

Rhodos

Veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos een auto huren via de ANWB

Bij de ANWB boek je op je buitenlandse vakantiebestemming een huurauto via onze partner Sunny Cars met de unieke all-inclusive huurformule. Je bent van A tot Z verzekerd en er zijn géén verborgen kosten. Kortom: veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos!

Annuleer tot 1 uur van tevoren met de Flexservice

Een reservering wijzigen is bij Sunny Cars altijd gratis. Wil je nog iets meer zekerheid? Dat kan!  Met de unieke Flexservice kun je je huurauto tot 1 uur voor huuraanvang nog annuleren. Ideaal. Veranderen je reisplannen ineens? Dan hoef je je nergens zorgen om te maken. Dát is pas zorgeloos een auto huren.

Sunny Cars heeft als enige het SGR-keurmerk

Sunny Cars is de enige aanbieder van autohuur die deelneemt aan de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR). Hiermee worden vooruitbetaalde reisgelden bij eventuele financiële problemen of faillissement van de organisatie veiliggesteld. De geboekte autohuur wordt in dat geval door SGR vergoed.

Let op: de hoofdbestuurder moet altijd in het bezit zijn van een creditcard. Dit is voor de waarborg die ter plekke afgegeven wordt.

Met de huurauto langs hoogtepunten van Rhodos

Het eiland staat bekend om zijn stranden, maar een auto huren op Rhodos geeft je juist ook de kans om de culturele hoogtepunten te zien. Rhodos-Stad wordt gezien als een van de best bewaarde vestingsteden van Europa dankzij de middeleeuwse citadel. Binnen de verdedigingsmuren wacht een wandeling door de mooiste straat van het oude Rhodos, de Ridderstraat.

Als je geen genoeg krijgt van ridders en kastelen, maak je met de huurauto een tocht langs een aantal fraaie exemplaren die de Ridders van Sint Jan op Rhodos hebben gebouwd. In het dorp Monolithos bijvoorbeeld, op anderhalf uur rijden van Rhodos-Stad. De restanten van het 15de-eeuwse kasteel liggen op een heuvel hoog boven zee, wat prachtige plaatjes oplevert.

Vanuit Rhodos-Stad rijd je met de huurauto in drie kwartier in zuidelijke richting naar Lindos. Dit is een belangrijke archeologische vindplaats, met onder meer de ruïnes van de Akropoli en de restanten van een oud theater. Lindos is autovrij, maar je parkeert de huurauto gratis buiten de stad. Een andere stad van historisch belang is Kamiros, aan de westkant van Rhodos. Ialyssos, Lindos en Kamiros zijn de drie oude steden die door de Doriërs zijn gesticht. Kortom, met een huurauto verandert een strand- en souvenirsvakantie op het eiland Rhodos in een veelzijdige rondreis die je in je eigen tempo maakt.