Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Auto huren in Marrakech

Voor een sprookjesachtige stedentrip

Marrakech is een van de vier koningssteden in Marokko. Een auto huren in Marrakech is een comfortabele manier om deze stad aan de voet van het Atlasgebergte te bereiken. Je dwaalt door de levendige soeks in de oude medina en waant je in een sprookje op het plein Djemaa el Fna. Een huurauto geeft je ook de vrijheid om buiten Marrakech rond te kijken. Bij de ANWB huur je een auto tegen aantrekkelijke tarieven. Een auto huren in Marokko zonder creditcard is niet mogelijk.

Korting op autohuur Marrakech voor ANWB-leden

Naast de all-in formule van Sunny Cars profiteer je als ANWB-lid van €10,- korting op je boeking wanneer je kiest voor de fastlane en/of een jonge huurauto.

 

Zoek een huurauto in Marrakech

Marrakech

Veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos een auto huren via de ANWB

Bij de ANWB boek je op je buitenlandse vakantiebestemming een huurauto via onze partner Sunny Cars met de unieke all-inclusive huurformule. Je bent van A tot Z verzekerd en er zijn géén verborgen kosten. Kortom: veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos!

Annuleer tot 1 uur van tevoren met de Flexservice

Een reservering wijzigen is bij Sunny Cars altijd gratis. Wil je nog iets meer zekerheid? Dat kan!  Met de unieke Flexservice kun je je huurauto tot 1 uur voor huuraanvang nog annuleren. Ideaal. Veranderen je reisplannen ineens? Dan hoef je je nergens zorgen om te maken. Dát is pas zorgeloos een auto huren.

Sunny Cars heeft als enige het SGR-keurmerk

Sunny Cars is de enige aanbieder van autohuur die deelneemt aan de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR). Hiermee worden vooruitbetaalde reisgelden bij eventuele financiële problemen of faillissement van de organisatie veiliggesteld. De geboekte autohuur wordt in dat geval door SGR vergoed.

Let op: de hoofdbestuurder moet altijd in het bezit zijn van een creditcard. Dit is voor de waarborg die ter plekke afgegeven wordt.

Auto huren in Marrakech met tips voor culturele hoogtepunten

Een auto huren in Marrakech op het vliegveld is een snelle manier om een hotel te bereiken. Het centrum ligt op een kwartier rijden. Je parkeert de huurauto op beveiligde parkeerplaatsen buiten de medina. In de oude ommuurde stad wandel je door de geurige soeks vol specerijen en snuisterijen. Duidelijk wordt ook waarom Marrakech ‘rode stad’ wordt genoemd. De meeste huizen hebben een rode kleur, die bij zonsondergang extra tot leven komt.

Op het plein Djemaa el Fna wacht een kleurrijk openluchttheater vol handlezers, slangenbezweerders, acrobaten, straatmuzikanten en buikdansers. Bij een van de vele eettentjes smul je van de volle smaken van de Marokkaanse keuken. De allergrootste moskee van Marrakech en tevens het symbool van de stad is de Koutoubia Moskee. Ook bijzonder is het 19de-eeuwse Bahiapaleis, met 160 kamers op een oppervlakte van 8 hectare. In de botanische Majorelletuin vallen met name de kobaltblauwe decoratieve elementen op.

Wanneer je Marrakech hebt ontdekt, is het tijd om het landschap van de stad te zien. Na 8 kilometer in noordelijke richting bereik je de Palmeraie, een magische oase aan de rivier Tensift waar luieren en zonnebaden centraal staan. In het zuiden ligt de roodgekleurde Ourikavallei, met rotsachtig gebied en watervallen. In oostelijke richting bereik je na zo’n 2,5 uur de watervallen van Ouzoud. Hier stort het water via meerdere trappen naar beneden in een grote poel, die je via een steil zandpad bereikt. Houd je spullen goed in de gaten, want de inheemse apen zijn handige zakkenrollers. De wonderschone vallei Sidi Fares ligt op anderhalf uur rijden. Hier geniet je niet alleen van de prachtige natuur, maar krijg je ook een inkijkje in de tradities van de berbers. Het huren van een auto in Marrakech verrijkt je vakantie.