Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Auto huren in Casablanca

Voor een sprookjesachtige stedentrip

De grootste stad van Marokko is een sprookjesachtige bestemming voor een stedentrip of eerste kennismaking met het land. Door een auto te huren in Casablanca bezoek je eenvoudig alle hoogtepunten, zoals de Hassan II-moskee die wordt gezien als de mooiste moskee van Marokko, en de levendige medina.

In Habbous ga je shoppen in de soek terwijl je aan de Boulevard de la Corniche in een van de vele restaurants smult van de veelzijdige Marokkaanse keuken. Met het comfort van een huurauto zoek je ook plekken op buiten de stad. Via de ANWB regel je autohuur tegen aantrekkelijke tarieven.

Korting op autohuur Casablanca voor ANWB-leden

Naast de all-in formule van Sunny Cars profiteer je als ANWB-lid van €10,- korting op je boeking wanneer je kiest voor de fastlane en/of een jonge huurauto.

 

Zoek een huurauto in Casablanca

Casablanca

Veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos een auto huren via de ANWB

Bij de ANWB boek je op je buitenlandse vakantiebestemming een huurauto via onze partner Sunny Cars met de unieke all-inclusive huurformule. Je bent van A tot Z verzekerd en er zijn géén verborgen kosten. Kortom: veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos!

Annuleer tot 1 uur van tevoren met de Flexservice

Een reservering wijzigen is bij Sunny Cars altijd gratis. Wil je nog iets meer zekerheid? Dat kan!  Met de unieke Flexservice kun je je huurauto tot 1 uur voor huuraanvang nog annuleren. Ideaal. Veranderen je reisplannen ineens? Dan hoef je je nergens zorgen om te maken. Dát is pas zorgeloos een auto huren.

Sunny Cars heeft als enige het SGR-keurmerk

Sunny Cars is de enige aanbieder van autohuur die deelneemt aan de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR). Hiermee worden vooruitbetaalde reisgelden bij eventuele financiële problemen of faillissement van de organisatie veiliggesteld. De geboekte autohuur wordt in dat geval door SGR vergoed.

Let op: de hoofdbestuurder moet altijd in het bezit zijn van een creditcard. Dit is voor de waarborg die ter plekke afgegeven wordt.

Met de huurauto in en rond Casablanca

Een auto huren in Casablanca doe je bij aankomst op de luchthaven, om snel in de stad te komen. In het centrum zijn bewaakte parkeerterreinen en parkeergarages. De belangrijkste bezienswaardigheid van Casablanca is de Hassan II-moskee, de grootste moskee van Marokko en tevens de op een na grootste ter wereld – in Mekka staat de grootste. Met een minaret van 200 meter hoog is de Hassan II-moskee ook het hoogste religieuze gebouw ter wereld. Onder begeleiding van een gids mag je als niet-moslim naar binnen.

De oude medina vormt het historisch hart van Casablanca. Rond het centrale marktplein bevinden zich veel winkeltjes en cafés. Vlak bij de medina ligt de Skala, een versterkt fort uit de 18de eeuw met uitzicht over de Atlantische Oceaan.

Een unieke attractie is het museum van het Marokkaanse Judaïsme. Dit is het enige in zijn soort in de islamitische wereld. Bijzonder is ook de Sacré Coeur. Deze immense kathedraal in neogotische stijl werd gebouwd toen Marokko nog bij katholiek Frankrijk hoorde. De begraafplaats op het eiland Marabout voor de kust is een belangrijk pelgrimsoord.

Met een huurauto zoek je ook plaatsen buiten Casablanca op. Via een fraaie kustroute ben je in een uur in koningsstad Rabat.