Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Auto huren in Marokko

Rondreis langs oude koningssteden

Bijzondere steden, prachtige natuur en een smakelijke keuken: door een auto te huren in Marokko heb je de mogelijkheid om alle facetten van dit veelzijdige land te ontdekken. De oude koningssteden Marrakech, Fès, Meknès en Rabat vormen hierbij de culturele basis. Een auto huren in Marokko kan goedkoop dankzij de aantrekkelijke tarieven van de ANWB. Bij aankomst huur je op de luchthaven een auto voor een comfortabele rondreis. Zonder creditcard van de hoofdbestuurder, die als waarborg voor de autohuur dient, kun je in Marokko geen auto huren.

Korting op autohuur Marokko voor ANWB-leden

Naast de all-in formule van Sunny Cars profiteer je als ANWB-lid van €10,- korting op je boeking wanneer je kiest voor de fastlane en/of een jonge huurauto.

 

Zoek een huurauto in Marokko

Marokko

Veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos een auto huren via de ANWB

Bij de ANWB boek je op je buitenlandse vakantiebestemming een huurauto via onze partner Sunny Cars met de unieke all-inclusive huurformule. Je bent van A tot Z verzekerd en er zijn géén verborgen kosten. Kortom: veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos!

Annuleer tot 1 uur van tevoren met de Flexservice

Een reservering wijzigen is bij Sunny Cars altijd gratis. Wil je nog iets meer zekerheid? Dat kan!  Met de unieke Flexservice kun je je huurauto tot 1 uur voor huuraanvang nog annuleren. Ideaal. Veranderen je reisplannen ineens? Dan hoef je je nergens zorgen om te maken. Dát is pas zorgeloos een auto huren.

Sunny Cars heeft als enige het SGR-keurmerk

Sunny Cars is de enige aanbieder van autohuur die deelneemt aan de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR). Hiermee worden vooruitbetaalde reisgelden bij eventuele financiële problemen of faillissement van de organisatie veiliggesteld. De geboekte autohuur wordt in dat geval door SGR vergoed.

Let op: de hoofdbestuurder moet altijd in het bezit zijn van een creditcard. Dit is voor de waarborg die ter plekke afgegeven wordt.

Auto huren in Marokko: tips voor culturele hoogtepunten

Een auto huren in Marokko is het begin van een mooi avontuur door dit toch wel sprookjesachtige land, dat zich uitstrekt van de Atlantische Oceaan tot aan de Sahara. Marrakech ligt op zo’n vier uur vliegen. Het wordt ook wel de ‘rode stad’ genoemd vanwege de kleur van de huizen, die extra oplicht bij zonsondergang. In de medina, de oude ommuurde stad, worden de zintuigen in de geurige soeks geprikkeld. Het Djemaa el Fna-plein is één groot openluchttheater vol straatmuzikanten, handlezers, slangenbezweerders en buikdansers.

En dan is het tijd om met je huurauto de stad uit te gaan. Ten zuiden van Marrakech vormt het Atlasgebergte een fraai landschap van besneeuwde bergtoppen en groene valleien. Bijzonder indrukwekkend is de autoweg N9, die over de bergpas Tizi-n-Tichka voert. In de Sidi Fares-vallei krijg je een inkijkje in de tradities van de berbers.

Rijd je naar Casablanca, tweeënhalf uur noordwaarts vanuit Marrakech, of huur je in Casablanca een auto, dan rijd je in een uur naar hoofdstad Rabat. Onmisbaar in het straatbeeld is de 44 meter hoge Hassantoren, die onderdeel is van een groot complex rond het indrukwekkende Mausoleum van Mohammed V. De Andalusische Tuin is een rustpunt in de verder levendige medina.

In de medina’s heb je niets aan je auto, maar met een huurauto rondreizen door Marokko staat garant voor een onvergetelijke reis. Het wegennetwerk rond de grote steden in Marokko is relatief goed ontwikkeld. Koningssteden Meknès en Fès zijn vanuit Rabat goed bereikbaar. Vanuit Meknès ben je in een half uur in Oualili, ook wel bekend als Volubilis. Deze Romeinse nederzetting vormde in de 2de eeuw n. Chr. het bestuurlijk centrum van Romeins-Afrika.