Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Auto huren in de Algarve

Voor zonovergoten rondreis

De Algarve is de meest zuidelijke en zonnigste provincie van Portugal en daardoor een geliefde strandbestemming. Door een auto te huren in de Algarve kom je op plekken zonder massatoerisme. Van het bergachtige westen dat overgaat in een ongekend mooie ruige kust met indrukwekkende kapen, tot het vogelrijke zuiden in natuurgebied Ria Formosa. Onderweg stop je in authentieke dorpen. Daar geniet je in een met azulejos betegeld restaurant van Portugese specialiteiten die zijn bereid in de voor de Algarve typische kookpotten, de cataplana. Bij de ANWB huur je een auto tegen aantrekkelijke tarieven.

Korting op autohuur Algarve voor ANWB-leden

Naast de all-in formule van Sunny Cars profiteer je als ANWB-lid van €10,- korting op je boeking wanneer je kiest voor de fastlane en/of een jonge huurauto.

 

Zoek een huurauto in Algarve

Algarve

Veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos een auto huren via de ANWB

Bij de ANWB boek je op je buitenlandse vakantiebestemming een huurauto via onze partner Sunny Cars met de unieke all-inclusive huurformule. Je bent van A tot Z verzekerd en er zijn géén verborgen kosten. Kortom: veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos!

Annuleer tot 1 uur van tevoren met de Flexservice

Een reservering wijzigen is bij Sunny Cars altijd gratis. Wil je nog iets meer zekerheid? Dat kan!  Met de unieke Flexservice kun je je huurauto tot 1 uur voor huuraanvang nog annuleren. Ideaal. Veranderen je reisplannen ineens? Dan hoef je je nergens zorgen om te maken. Dát is pas zorgeloos een auto huren.

Sunny Cars heeft als enige het SGR-keurmerk

Sunny Cars is de enige aanbieder van autohuur die deelneemt aan de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR). Hiermee worden vooruitbetaalde reisgelden bij eventuele financiële problemen of faillissement van de organisatie veiliggesteld. De geboekte autohuur wordt in dat geval door SGR vergoed.

Let op: de hoofdbestuurder moet altijd in het bezit zijn van een creditcard. Dit is voor de waarborg die ter plekke afgegeven wordt.

Met de huurauto op pad in de Algarve

Een auto huren in de Algarve doe je bij aankomst op het vliegveld van Faro. Binnen een kwartier ben je met de huurauto in de stad. Aan de rand van het centrum zijn gratis parkeerplaatsen. Het historisch hart van Faro, Cidade Velha, kenmerkt zich door geurende sinaasappelbomen tegen een achtergrond van pittoreske, witte huisjes. Van toerisme is nauwelijks sprake. De belangrijkste bezienswaardigheid is de enigszins lugubere Capello dos Ossos, die is gebouwd met de botten van zo’n duizend overleden monniken.

Vanuit Faro zijn andere mooie steden in de Algarve als Lagos en Albufeira goed bereikbaar. Daarnaast is een huurauto ideaal voor een ontdekkingstocht door de mooiste landschappen in de streek. Bijzonder is Ria Formosa, op slechts een kwartier rijden van Faro. Het natuurgebied lijkt op het Nederlandse waddengebied en de lagune is rijk aan vogels. Menige bezoeker spot er ook dolfijnen.

Een ander uniek punt in Faro is het zuidwestelijkste punt van het Europese vasteland, bij Kaap Sint-Vincent. Hier beuken de golven tegen de ruige kliffen. De 19de-eeuwse rode vuurtoren, gebouwd op de ruïnes van een oud klooster, is het enige gebouw in de wijde omgeving en nog altijd een belangrijk baken langs de Atlantische kust.