Auto huren Funchal

In het zonnige zuiden van Madeira ligt de grootste stad van het eiland, Funchal. Luxe hotels, winkelstraten, restaurants en prachtige bloementuinen trekken jaarlijks 300,000 toeristen naar Funchal. Maar Madeira biedt meer. Via ANWB regel je bij Sunny Cars je autohuur tegen aantrekkelijke tarieven.

Korting op autohuur Funchal voor ANWB-leden

ANWB-leden profiteren met hun lidmaatschapsnummer van €10,- korting wanneer je kiest voor het Sunny Cars Premium- of Express Service!

Zoek een huurauto in Funchal

10,- korting voor leden

Veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos een auto huren via de ANWB

Bij de ANWB boek je een huurauto via onze partner Sunny Cars met de unieke all-inclusive huurformule. Je bent verzekerd van de beste verhuurders en er zijn géén verborgen kosten. Kortom: veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos huren!

Sunny Cars heeft als enige het SGR-keurmerk

Sunny Cars is de enige aanbieder van autohuur, die deelneemt aan de  de Stichting Garantiefonds Reisgelden. Hiermee worden vooruitbetaalde reisgelden bij eventuele financiële problemen of faillissement van de organisatie veilig worden gesteld. De geboekte autohuur wordt in dat geval door SGR vergoed. 

Let op: de hoofdbestuurder moet altijd in het bezit zijn van een creditcard. Dit is voor de waarborg die ter plekke afgegeven wordt.

Tips om te doen in Funchal

Funchal ligt op de hellingen aan een brede baai. In Funchal zijn tal van bezienswaardigheden die je niet mag missen. De Telefrico, een moderne kabelbaan, geeft een fantastisch uitzicht over Funchal en de dichte bebouwing. Vind je het centrum te druk? Naast de haven ligt Santa Catarina, een park van 36.000 m2 met een grote collectie bomen en bloemen. Als je genoeg uitgerust bent neem dan zeker een kijkje in de Mercado dos Lavrados, de markt van Funchal. Je vindt een enorm aanbod aan groente en fruit, bloemen en, hoe kan het ook anders op een eiland, verse vis! Heb je zin om gewoon wat te slenteren? Neem dan de promenade langs de Marina. Vanaf de Estrada Monumental wandel je langs de mooiste, historische gebouwen tot het fort van São Tigre. En kijk waar je op loopt, want de straten zijn aangelegd met kleine lavasteentjes, met de hand!

Waarom autohuur in Funchal?

Wil je de drukte van Funchal achter je laten? Bij het vliegveld kan je jouw huurauto via ANWB en Sunny Cars afhalen. Met de auto kan je eenvoudig het Madeira Themapark in Santana bezoeken. Het is een tentoonstelling met als onderwerp geschiedenis, de wetenschap en de tradities van de archipel Madeira. Dat klinkt misschien niet zo spectaculair, maar er zijn ook vier multimedia paviljoenen. Ook leuk voor de kinderen. Toch op zoek naar meer spanning? In São Vincente kan je onder begeleiding van een gids door ondergrondse lavagangen lopen! En als je met de huurauto vanuit Funchal naar het Noorden van Madeira rijdt kan je de vier-seizoenen-in-één-dag route nemen. Ga via Encumeada naar São Vicente en rij vervolgens via Santana en Ribeiro Frio weer terug naar Funchal. Er zijn nog veel meer mooie trips te maken met de auto. Daarom is autohuur een must op Madeira.

Populaire bestemmingen voor een huurauto in Portugal

Mocht je als ANWB-lid na een bezoek aan deze pagina op hetzelfde apparaat naar Sunny Cars gaan, dan is de kans groot dat het systeem bij Sunny Cars je herkent als ANWB-lid zodat daar ook het ANWB-ledenvoordeel wordt berekend. 

ANWB hanteert een zorgvuldig selectieproces van partners, waarbij aansluiting bij ANVR en SGR een belangrijk criterium is, maar geen vereiste. ANWB adviseert je om voorafgaand aan het boeken bij de partner na te gaan welke voorwaarden van toepassing zijn op jouw overeenkomst.