Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Auto huren in Azoren

Voor een veelzijdige eilandhop

Door een auto te huren op de Azoren, geliefd vanwege het warme weer, combineer je een ontspannen vakantie met mooie uitstapjes. De Portugese eilandengroep staat bekend om zijn prachtige natuur, die wordt gevormd door imposante vulkanen en diepe kratermeren. Met wat geluk spot je langs de kust walvissen en dolfijnen die rondzwemmen in de Atlantische Oceaan. Bij de ANWB regel je een huurauto op de Azoren tegen aantrekkelijke tarieven.

Korting op autohuur Azoren voor ANWB-leden

Naast de all-in formule van Sunny Cars profiteer je als ANWB-lid van €10,- korting op je boeking wanneer je kiest voor de fastlane en/of een jonge huurauto.

 

Zoek een huurauto in Azoren

Azoren

Veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos een auto huren via de ANWB

Bij de ANWB boek je op je buitenlandse vakantiebestemming een huurauto via onze partner Sunny Cars met de unieke all-inclusive huurformule. Je bent van A tot Z verzekerd en er zijn géén verborgen kosten. Kortom: veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos!

Annuleer tot 1 uur van tevoren met de Flexservice

Een reservering wijzigen is bij Sunny Cars altijd gratis. Wil je nog iets meer zekerheid? Dat kan!  Met de unieke Flexservice kun je je huurauto tot 1 uur voor huuraanvang nog annuleren. Ideaal. Veranderen je reisplannen ineens? Dan hoef je je nergens zorgen om te maken. Dát is pas zorgeloos een auto huren.

Sunny Cars heeft als enige het SGR-keurmerk

Sunny Cars is de enige aanbieder van autohuur die deelneemt aan de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR). Hiermee worden vooruitbetaalde reisgelden bij eventuele financiële problemen of faillissement van de organisatie veiliggesteld. De geboekte autohuur wordt in dat geval door SGR vergoed.

Let op: de hoofdbestuurder moet altijd in het bezit zijn van een creditcard. Dit is voor de waarborg die ter plekke afgegeven wordt.

Met de huurauto op ontdekkingstocht op de Azoren

Een auto huren op de Azoren doe je bij aankomst op het grootste eiland São Miguel. Vanaf het vliegveld in Ponta Delgada ben je in veertig minuten bij Sete Cicades, een indrukwekkend vulkanisch landschap met een immens kratermeer dat zich aan weerszijden van een brug uitstrekt. Er zijn diverse uitkijkpunten met een spectaculair uitzicht op het meer. Een ander fraai kratermeer is het Lagoa do Fogo.

De wegen op de Azoren zijn goed en de afstanden met de huurauto niet zo lang. Op São Miguel rijd je in anderhalf uur van west naar oost. Furnas is een bijzonder dorp dat bekend staat om de geothermische activiteit in de omgeving. Er zijn daarom veel thermale baden en warme poelen. Die gebruiken de bewoners zelf om het traditionele Portugese stoofgerecht cozido te bereiden.

Door te eilandhoppen op de Azoren ontdek je ook andere eilanden van de archipel. Op het eiland Terceira bezoek je Angra do Heroísmo, de hoofdstad van de Azoren. Het historisch centrum is uitgeroepen tot Unesco Werelderfgoed. São Jorge is het groenste eiland van de Azoren, bestaande uit steile rotswanden en zogeheten fajãs: kleine vlakke landtongen die zijn ontstaan door aardverschuivingen en vulkaanuitbarstingen.

De hoogste berg van de Azoren én het vasteland van Portugal beklim je op het eiland Pico. De slapende stratovulkaan Ponta do Pico is 2350 meter hoog.