Auto huren Fuerteventura

Fuerteventura is één van de Canarische eilanden. De Spaanse archipel voor de kust van Marokko. Het is een eiland met een vreemd landschap, maar prachtige goudgele zandstranden. Maar behalve zon en zee is er nog genoeg te ontdekken op het eiland. Via ANWB regel je bij Sunny Cars je autohuur tegen aantrekkelijke tarieven.

Korting op autohuur Fuerteventura voor ANWB-leden

Naast de all-in formule van Sunny Cars profiteer je als ANWB-lid van €10,- korting op je boeking wanneer je kiest voor de fastlane en/of een jonge huurauto.

Zoek een huurauto in Fuerteventura

10,- korting voor leden

Veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos een auto huren via de ANWB

Bij de ANWB boek je een huurauto via onze partner Sunny Cars met de unieke all-inclusive huurformule. Je bent van A tot Z verzekerd en er zijn géén verborgen kosten. Kortom: veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos!

Annuleer tot 4 uur van tevoren met de Flexservice

Een reservering wijzigen is bij Sunny Cars altijd gratis. Wil je nog iets meer zekerheid? Dat kan!  Met de unieke Flexservice kun je je huurauto tot 4 uur voor huuraanvang nog annuleren. Ideaal. Veranderen je reisplannen ineens? Dan hoef je je nergens zorgen om te maken. Dát is pas zorgeloos een auto huren.

Sunny Cars heeft als enige het SGR-keurmerk

Sunny Cars is de enige aanbieder van autohuur die deelneemt aan de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR). Hiermee worden vooruitbetaalde reisgelden bij eventuele financiële problemen of faillissement van de organisatie veiliggesteld. De geboekte autohuur wordt in dat geval door SGR vergoed.

Let op: de hoofdbestuurder moet altijd in het bezit zijn van een creditcard. Dit is voor de waarborg die ter plekke afgegeven wordt.

Tips om te doen op Fuerteventura

In El Cotillo ligt een oude haven en dit was vroeger de belangrijkste exporthaven. Tegenwoordig is er een nieuwe haven de Puerto Commercial. Het deel van El Cotillo dat bij de oude haven ligt ademt een zeer gemoedelijke sfeer uit. De blauw witte huizen zijn zeer pittoresk en bij de restaurantjes kan je heerlijk vis eten. Aan de noordoostkant van Fuerteventura voor de kust van Corralejo, ligt het eiland Los Lobos, wat ‘zeehonden’ betekent. Het is een klein eiland met een hoge uitgedoofde vulkaan. Je kan daar wandelen, zwemmen of de vuurtoren bezoeken. Er ligt een natuurpark waar bijzondere planten groeien.

Voor iets meer avontuur moet je een kijkje gaan nemen in de Cueva del Llano. Hier in La Oliva in het noorden van Fuerteventura is een unieke lavagrot. De grot herbergt een ondergronds museum. En als je zin hebt in rust, dan zit je zeker goed op Fuertaventura. De mooiste stranden van Europa liggen op het eiland. Voor gezinnen is het strand op het schiereiland Jandia bijzonder geschikt. Het strand strekt zich uit over ruim 20 kilometer!

Waarom autohuur op Fuerteventura

Fuerteventura is een rustiger eiland dan de andere Canarische eilanden. Het is minder dichtbevolkt. Juist daardoor is het leuk om verschillende plaatsen van het eiland te bezoeken. Het eiland is langerekt en de afstanden zijn daarom soms groot. De afstand van Corralejo in het noorden, naar Morro Jable in het uiterste zuiden is ruim 110 kilometer en zelfs per auto is de reistijd bijna 2 uur. Hoe fijn is het dan als je gewoon in de auto kan springen en al het moois op Fuerteventura kan zien! Op de internationale luchthaven van Fuerteventura kan je eenvoudig en goedkoop een auto huren via ANWB en Sunny Cars. 

Populaire bestemmingen om een auto te huren in Spanje

Mocht je als ANWB-lid na een bezoek aan deze pagina op hetzelfde apparaat naar Sunny Cars gaan, dan is de kans groot dat het systeem bij Sunny Cars je herkent als ANWB-lid zodat daar ook het ANWB-ledenvoordeel wordt berekend. 

ANWB hanteert een zorgvuldig selectieproces van partners, waarbij aansluiting bij ANVR en SGR een belangrijk criterium is, maar geen vereiste. ANWB adviseert je om voorafgaand aan het boeken bij de partner na te gaan welke voorwaarden van toepassing zijn op jouw overeenkomst.