Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Auto huren in Istanbul

Voor een Euraziatische stedentrip

Door een auto te huren in Istanbul reis je eenvoudig langs tal van culturele bezienswaardigheden die verschillende periodes markeren. Istanbul is bijzonder door de ligging in zowel Europa als Azië. Je bezoekt er de twee beroemdste moskeeën en je winkelt in de grote bazaar. Met het gemak van een huurauto heb je bovendien de vrijheid om buiten Istanbul rond te kijken. Via de ANWB regel je autohuur tegen aantrekkelijke tarieven.

Korting op autohuur Istanbul voor ANWB-leden

Naast de all-in formule van Sunny Cars profiteer je als ANWB-lid van €10,- korting op je boeking wanneer je kiest voor de fastlane en/of een jonge huurauto.

 

Zoek een huurauto in Istanbul

Istanbul

Veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos een auto huren via de ANWB

Bij de ANWB boek je op je buitenlandse vakantiebestemming een huurauto via onze partner Sunny Cars met de unieke all-inclusive huurformule. Je bent van A tot Z verzekerd en er zijn géén verborgen kosten. Kortom: veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos!

Annuleer tot 1 uur van tevoren met de Flexservice

Een reservering wijzigen is bij Sunny Cars altijd gratis. Wil je nog iets meer zekerheid? Dat kan!  Met de unieke Flexservice kun je je huurauto tot 1 uur voor huuraanvang nog annuleren. Ideaal. Veranderen je reisplannen ineens? Dan hoef je je nergens zorgen om te maken. Dát is pas zorgeloos een auto huren.

Sunny Cars heeft als enige het SGR-keurmerk

Sunny Cars is de enige aanbieder van autohuur die deelneemt aan de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR). Hiermee worden vooruitbetaalde reisgelden bij eventuele financiële problemen of faillissement van de organisatie veiliggesteld. De geboekte autohuur wordt in dat geval door SGR vergoed.

Let op: de hoofdbestuurder moet altijd in het bezit zijn van een creditcard. Dit is voor de waarborg die ter plekke afgegeven wordt.

Met de huurauto in en rond Istanbul

Een auto huren in Istanbul doe je bij aankomst op de luchthaven. Dat ligt op een uur rijden van het hart van de stad. Onderweg krijg je vast een voorproefje van het groene, glooiende landschap in dit deel van Turkije. Je rijdt over goede en brede snelwegen.

Istanbul is door de eeuwen heen een belangrijke stad geweest. Van Constantinopel in het Byzantijnse Rijk tot later als hoofdstad van het Ottomaanse Rijk. Dat laatste zie je terug in het Topkapi Paleis, ooit de residentie van de Ottomaanse sultans. De belangrijkste attractie in Istanbul is de Hagia Sophia: een christelijk-orthodoxe kerk uit de 6de eeuw die onder Atatürk werd omgebouwd tot seculier museum. Sinds 2020 is de Hagia Sophia weer als moskee in gebruik. Ertegenover staat de Sultan Ahmet Moskee, ofwel Blauwe Moskee. In Istanbul bezoek je ook een van de grootste overdekte markten ter wereld. De Grand Bazaar telt duizenden winkels vol specerijen en snuisterijen.

Met een huurauto kijk je ook in de omgeving van Istanbul rond. Op twee uur rijden ligt Bursa, de oorspronkelijke hoofdstad van het Ottomaanse Rijk. Deze stad is prachtig gelegen aan de berg Uludag. Hier bezoek je de Grote (Ulu) Moskee en Yesil Cami, ofwel Groene Moskee, waar je fraaie Ottomaanse architectuur bewondert.