Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Auto huren in Turkije

Voor een bijzondere cultuurreis

Bruisende steden, archeologische vindplaatsen, mysterieuze landschappen en de mooiste stranden: Turkije heeft voor elke reiziger wat wils. Een auto huren in Turkije is een fijne manier om een rondreis te maken door dit veelzijdige land, of je nu kiest voor een stedentrip naar Istanbul of een tocht naar een natuurlijk wonder als Cappadocië. Bij de ANWB huur je een auto tegen aantrekkelijke tarieven. Als hoofdbestuurder is een auto huren in Turkije zonder creditcard niet mogelijk. De verhuurder zal hierom vragen als waarborg.

Korting op autohuur Turkije voor ANWB-leden

Naast de all-in formule van Sunny Cars profiteer je als ANWB-lid van €10,- korting op je boeking wanneer je kiest voor de fastlane en/of een jonge huurauto.

 

Zoek een huurauto in Turkije

Turkije

Veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos een auto huren via de ANWB

Bij de ANWB boek je op je buitenlandse vakantiebestemming een huurauto via onze partner Sunny Cars met de unieke all-inclusive huurformule. Je bent van A tot Z verzekerd en er zijn géén verborgen kosten. Kortom: veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos!

Annuleer tot 1 uur van tevoren met de Flexservice

Een reservering wijzigen is bij Sunny Cars altijd gratis. Wil je nog iets meer zekerheid? Dat kan!  Met de unieke Flexservice kun je je huurauto tot 1 uur voor huuraanvang nog annuleren. Ideaal. Veranderen je reisplannen ineens? Dan hoef je je nergens zorgen om te maken. Dát is pas zorgeloos een auto huren.

Sunny Cars heeft als enige het SGR-keurmerk

Sunny Cars is de enige aanbieder van autohuur die deelneemt aan de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR). Hiermee worden vooruitbetaalde reisgelden bij eventuele financiële problemen of faillissement van de organisatie veiliggesteld. De geboekte autohuur wordt in dat geval door SGR vergoed.

Let op: de hoofdbestuurder moet altijd in het bezit zijn van een creditcard. Dit is voor de waarborg die ter plekke afgegeven wordt.

Met de huurauto naar de mooiste plekken in Turkije

Een auto huren in Turkije is ideaal wanneer je veel van het land wilt zien. De wegen zijn over het algemeen breed en geasfalteerd. De stedentripper naar Istanbul is met de huurauto vanaf het vliegveld snel in de stad. Het absolute hoogtepunt daar is de Hagia Sophia. Deze christelijk-orthodoxe kerk uit de 6de eeuw werd onder Atatürk omgebouwd tot moskee. Alhoewel, net zo indrukwekkend is de Sultan Ahmet Moskee, oftewel Blauwe Moskee. In de overdekte Grand Bazaar worden al je zintuigen geprikkeld.

Een van de belangrijkste archeologische vindplaatsen van de klassieke oudheid is Efeze. Hier bewonder je de bibliotheek van Celsus, met zijn rijk versierde gevel van zuilen, standbeelden en reliëfs. Van de naastgelegen Tempel van Artemis, een van de zeven wereldwonderen van de antieke wereld, staan nog enkele zuilen overeind. Om deze bijzondere vondsten te zien, boek je een huurauto op het vliegveld in Izmir. De autorit naar Efeze duurt minder dan een uur.

De regio Cappadocië is met recht een natuurlijk wonder te noemen vanwege het bijzondere tufsteenlandschap dat ooit is gevormd door uitbarstingen van de Dagi-vulkanen, waarna weer en wind het gesteente boetseerden tot een buitenaards landschap met complete ondergrondse steden. Een prachtige reis door dit gebied begint met het huren van een auto op het vliegveld in Kayseri.