Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Auto huren in Menorca

Voor een rustgevende eilandreis

Door een auto te huren op Menorca kun je veel van het eiland zien. Het op een na grootste eiland van de Spaanse eilandengroep de Balearen is een fijne plek voor een rustgevende zonvakantie. Menorca is anders dan grote broer Mallorca en feesteiland Ibiza, namelijk minder toeristisch. Daarbij is de natuur prachtig en zijn er enkele fraaie steden die je met de huurauto makkelijk bezoekt, zoals Maó-Mahón en Ciutadella. Via de ANWB regel je autohuur tegen aantrekkelijke tarieven.

Korting op autohuur Menorca voor ANWB-leden

Naast de all-in formule van Sunny Cars profiteer je als ANWB-lid van €10,- korting op je boeking wanneer je kiest voor de fastlane en/of een jonge huurauto.

 

Zoek een huurauto in Menorca

Menorca

Veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos een auto huren via de ANWB

Bij de ANWB boek je op je buitenlandse vakantiebestemming een huurauto via onze partner Sunny Cars met de unieke all-inclusive huurformule. Je bent van A tot Z verzekerd en er zijn géén verborgen kosten. Kortom: veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos!

Annuleer tot 1 uur van tevoren met de Flexservice

Een reservering wijzigen is bij Sunny Cars altijd gratis. Wil je nog iets meer zekerheid? Dat kan!  Met de unieke Flexservice kun je je huurauto tot 1 uur voor huuraanvang nog annuleren. Ideaal. Veranderen je reisplannen ineens? Dan hoef je je nergens zorgen om te maken. Dát is pas zorgeloos een auto huren.

Sunny Cars heeft als enige het SGR-keurmerk

Sunny Cars is de enige aanbieder van autohuur die deelneemt aan de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR). Hiermee worden vooruitbetaalde reisgelden bij eventuele financiële problemen of faillissement van de organisatie veiliggesteld. De geboekte autohuur wordt in dat geval door SGR vergoed.

Let op: de hoofdbestuurder moet altijd in het bezit zijn van een creditcard. Dit is voor de waarborg die ter plekke afgegeven wordt.

Met de huurauto Menorca ontdekken

Een auto huren op Menorca doe je bij aankomst op de luchthaven net buiten Maó-Mahón. Deze grootste plaats van Menorca, aan de oostkant van het eiland, heeft een fraaie oude binnenstad. Hier vallen vooral de 14de-eeuwse stadspoort en het 18de-eeuwse stadhuis op. In de haven bewonder je de restanten van het 16de-eeuwse kasteel Sant Felip en het 19de-eeuwse fort La Mola.

Over het algemeen zijn de wegen op Menorca prima. Er is één grote doorgaande weg die de belangrijkste plaatsen met elkaar verbindt. Ciutadella de Menorca aan de westkant van het eiland ligt op drie kwartier rijden van Maó-Mahón. De belangrijkste trekpleister van Ciutadella is de 13de-eeuwse kathedraal. Passeig des Moll is de gezellige haven van de stad, met veel winkels, restaurants en bars.

Voor natuurliefhebbers is er tijdens een autorondreis op Menorca ook genoeg te genieten. Centraal op het eiland ligt de hoogste berg, de Monte Toro van 358 meter. Bij helder weer heb je vanaf de top zicht op het Tramontanagebergte van Mallorca. Boven op de Monte Toro staat een 17de-eeuwse kerk.

Vanuit Maó-Mahón reis je met de huurauto in slechts tien minuten naar het natuurpark s’Albufera d’Es Grau. Dit vogelrijke gebied rond een meer is een paradijs voor vogelaars. Het gelijknamige dorp Grau heeft een mooi strand dat heel geleidelijk in zee afloopt.