Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Auto huren in Gran Canaria

Voor een zonnige natuurreis

Door een auto te huren op Gran Canaria combineer je zon, zee en strand met een prachtige natuurreis en culturele uitstapjes. Dit ongerepte eiland bestaat uit imposante grotten en kloven, bijzondere duingebieden en uitgedoofde vulkanen. Verder bezoek je met de huurauto bruisende steden en schattige dorpen. Via de ANWB regel je autohuur tegen aantrekkelijke tarieven. Houd er rekening mee dat een auto huren op Gran Canaria zonder creditcard niet mogelijk is. Het verhuurbedrijf vraag hierom als waarborg.

Korting op autohuur Gran Canaria voor ANWB-leden

Naast de all-in formule van Sunny Cars profiteer je als ANWB-lid van €10,- korting op je boeking wanneer je kiest voor de fastlane en/of een jonge huurauto.

 

Zoek een huurauto in Gran Canaria

Gran Canaria

Veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos een auto huren via de ANWB

Bij de ANWB boek je op je buitenlandse vakantiebestemming een huurauto via onze partner Sunny Cars met de unieke all-inclusive huurformule. Je bent van A tot Z verzekerd en er zijn géén verborgen kosten. Kortom: veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos!

Annuleer tot 1 uur van tevoren met de Flexservice

Een reservering wijzigen is bij Sunny Cars altijd gratis. Wil je nog iets meer zekerheid? Dat kan!  Met de unieke Flexservice kun je je huurauto tot 1 uur voor huuraanvang nog annuleren. Ideaal. Veranderen je reisplannen ineens? Dan hoef je je nergens zorgen om te maken. Dát is pas zorgeloos een auto huren.

Sunny Cars heeft als enige het SGR-keurmerk

Sunny Cars is de enige aanbieder van autohuur die deelneemt aan de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR). Hiermee worden vooruitbetaalde reisgelden bij eventuele financiële problemen of faillissement van de organisatie veiliggesteld. De geboekte autohuur wordt in dat geval door SGR vergoed.

Let op: de hoofdbestuurder moet altijd in het bezit zijn van een creditcard. Dit is voor de waarborg die ter plekke afgegeven wordt.

Auto huren op Gran Canaria met tips voor uitstapjes

Een auto huren op Gran Canaria is een prettige manier om je te verplaatsen op het eiland. De afstanden zijn vrij kort en er is maar één hoofdweg.

De luchthaven van Gran Canaria ligt aan de oostkant van het eiland, tussen grote plaatsen als Las Palmas en Playa del Ingles in. In de historische wijk Vegueta in Las Palmas bezoek je het Casa de Colón. In dit voormalig stadspaleis met zijn fraaie houten balkons en prachtig versierde deuropeningen zou ontdekkingsreiziger Christoffel Columbus korte tijd hebben gewoond.

Het levendige Playa del Inglés moet het vooral hebben van de duinen van Maspalomas aan de rand van de stad. Wat dit beschermde natuurgebied bijzonder maakt, is dat de duinen meer weg hebben van een uitgestrekte woestijn.

Gran Canaria is rijk aan ongerept natuurschoon. Zo lijkt de roodkleurige kloof Barranco de las Vacas met wat fantasie op een miniatuurversie van de Grand Canyon. De er vlakbij gelegen Barranco de Guayadeque valt op door zijn eeuwenoude grotwoningen. Centraal op het eiland ligt op 1800 meter hoogte Roque Nublo. Vanaf deze rots kun je bij helder weer Tenerife zien liggen. Bezoek ook het charmante bergdorp Tejeda en het Venetië van Gran Canaria: Puerto de Mogán.