Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Auto huren in Girona

Een auto huren in Girona is een fijne manier om deze stad in de Spaanse autonome regio Catalonië te verkennen. Het historisch centrum is een lust voor het oog, met bezienswaardigheden uit verschillende periodes. Tel daarbij op het mediterrane klimaat en een heerlijke keuken. Met een huurauto bezoek je niet alleen Girona, maar ook andere mooie steden in de regio en zit je in drie kwartier aan de Costa Brava. Via de ANWB huur je een auto in Girona tegen aantrekkelijke tarieven. Neem als hoofdbestuurder wel een creditcard mee, want deze dient als waarborg bij de verhuurder.

Korting op autohuur Girona voor ANWB-leden

Naast de all-in formule van Sunny Cars profiteer je als ANWB-lid van €10,- korting op je boeking wanneer je kiest voor de fastlane en/of een jonge huurauto.

 

Zoek een huurauto in Girona

Girona

Veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos een auto huren via de ANWB

Bij de ANWB boek je op je buitenlandse vakantiebestemming een huurauto via onze partner Sunny Cars met de unieke all-inclusive huurformule. Je bent van A tot Z verzekerd en er zijn géén verborgen kosten. Kortom: veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos!

Annuleer tot 1 uur van tevoren met de Flexservice

Een reservering wijzigen is bij Sunny Cars altijd gratis. Wil je nog iets meer zekerheid? Dat kan!  Met de unieke Flexservice kun je je huurauto tot 1 uur voor huuraanvang nog annuleren. Ideaal. Veranderen je reisplannen ineens? Dan hoef je je nergens zorgen om te maken. Dát is pas zorgeloos een auto huren.

Sunny Cars heeft als enige het SGR-keurmerk

Sunny Cars is de enige aanbieder van autohuur die deelneemt aan de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR). Hiermee worden vooruitbetaalde reisgelden bij eventuele financiële problemen of faillissement van de organisatie veiliggesteld. De geboekte autohuur wordt in dat geval door SGR vergoed.

Let op: de hoofdbestuurder moet altijd in het bezit zijn van een creditcard. Dit is voor de waarborg die ter plekke afgegeven wordt.

Met de huurauto op pad in en rond Girona

Een auto huren in Girona geeft je de vrijheid om zowel de stad als de omgeving te zien. De historische binnenstad van Girona is grotendeels autovrij, dus je parkeert de huurauto aan de rand van het centrum. Aan de westoever van de rivier Onyar en bij het stadspark Devesa zijn diverse parkeergarages waar je de huurauto kwijt kunt.

De historische binnenstad van Girona, Barri Vell, is tegen de steile heuvel Caputxins aangebouwd. Hier bevinden zich de 14de-eeuwse verdedigingsmuren. Over deze stadsmuren is een fraaie wandeling uitgezet, de Passeig de la Muralla. De kleurrijke hangende gebouwen aan de rivier Onyar zijn kenmerkend voor de stad.

Andere hoogtepunten zijn de Arabische badhuizen, gebouwd in de 12de eeuw, en de kathedraal van Girona. De Moren gebruikten deze in de 8ste eeuw als moskee. Sinds de herovering van de stad door de Franken is er in romaanse stijl gebouwd en begin 15de eeuw ging een nieuw project van start waarbij de kathedraal is verbouwd in gotische stijl. El Call is een van de grootste Joodse wijken in Europa.

Bij een meerdaags verblijf in Girona is een huurauto een uitkomst om bijvoorbeeld ook Barcelona te bezoeken. De stad ligt op zo'n anderhalf uur rijden van Girona. Hier bewonder je onder meer de beroemde Sagrada Família en andere architecturale meesterwerken van Gaudí. Een andere optie is een historische roadtrip langs de middeleeuwse plaatsen in de omgeving of de natuur in. In vulkaangebied La Garrotxa liggen dorpen als Olot, de hoofdstad van het vulkanische gebied, en Castellfollit de la Roca, gebouwd aan de rand van een kloof. Langs de Costa Brava ben je met de auto zo in Regencós, waar ze hun gerechten verrijken met bloemen en kruiden, en Ullastret. Hier ligt een van de belangrijkste opgravingen van Spanje: Ciutat Ibérica d’Ullastret. In het bergachtige nationale park Montseny liggen talrijke wandel- en fietsroutes en mooie dorpen als El Brull en Espinelves.