Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Auto huren op Porto Airport

Voor een rondreis in de Dourovallei

Porto is na Lissabon de tweede stad van Portugal, met een prachtige ligging aan de rivier Douro. Een auto huren op Porto Airport is de start van een groene stedentrip. Porto zelf is rijk aan cultuurschatten en beroemd vanwege de ontelbare porthuizen. Met de huurauto zoek je eenvoudig de rust op buiten de stad. Daar wacht de ongekend mooie Dourovallei met zijn glooiende wijnbergen en kronkelige rivier. Bij de ANWB regel je een huurauto tegen aantrekkelijke tarieven.

Korting op autohuur Porto Airport voor ANWB-leden

Naast de all-in formule van Sunny Cars profiteer je als ANWB-lid van €10,- korting op je boeking wanneer je kiest voor de fastlane en/of een jonge huurauto.

 

Zoek een huurauto in Porto luchthaven

Porto luchthaven

Veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos een auto huren via de ANWB

Bij de ANWB boek je op je buitenlandse vakantiebestemming een huurauto via onze partner Sunny Cars met de unieke all-inclusive huurformule. Je bent van A tot Z verzekerd en er zijn géén verborgen kosten. Kortom: veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos!

Annuleer tot 1 uur van tevoren met de Flexservice

Een reservering wijzigen is bij Sunny Cars altijd gratis. Wil je nog iets meer zekerheid? Dat kan!  Met de unieke Flexservice kun je je huurauto tot 1 uur voor huuraanvang nog annuleren. Ideaal. Veranderen je reisplannen ineens? Dan hoef je je nergens zorgen om te maken. Dát is pas zorgeloos een auto huren.

Sunny Cars heeft als enige het SGR-keurmerk

Sunny Cars is de enige aanbieder van autohuur die deelneemt aan de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR). Hiermee worden vooruitbetaalde reisgelden bij eventuele financiële problemen of faillissement van de organisatie veiliggesteld. De geboekte autohuur wordt in dat geval door SGR vergoed.

Let op: de hoofdbestuurder moet altijd in het bezit zijn van een creditcard. Dit is voor de waarborg die ter plekke afgegeven wordt.

Met de huurauto Porto en omgeving ontdekken

Een auto huren op Porto airport is een snelle manier om in de stad te komen. Aan de rand van het centrum zijn parkeergarages om veilig te parkeren. In de stad rijden metro’s, maar als je veel van de stad wilt zien, is de toeristische tram ook een optie. Het meest authentieke Porto ontdek je in de wijk Ribeira, aan de zuidoever van de Douro. De sfeervolle wijk heeft een levendige kade, of cais, vol terrassen met uitzicht op de beroemde Dom Luís I-brug en barcos rabelos, de traditionele schepen waar ooit de port mee werd vervoerd.

Voor het meest bijzondere uitzicht over de stad en de rivier beklim je de brug. Deze ‘omgekeerde Eiffeltoren’ werd in 1886 gebouwd door een medewerker van de beroemde architect Eiffel en dat is duidelijk terug te zien in het ontwerp. Je kunt ook met de huurauto een rit over de brug maken.

Een stedentrip in Porto is niet compleet zonder een bezoek aan Vila Nova de Gaia, op de linkeroever van de Douro. Hier bevinden zich alle grote porthuizen waar je natuurlijk kunt proeven. Door een auto te huren in Porto op het vliegveld maak je ook een prachtige rondreis door de schilderachtige Dourovallei. Je volgt de beroemde N-222 die ruim negentig bochten telt waardoor je voortdurend geniet van een ander uitzicht.