Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Auto huren in Wenen

Voor een romantische stedentrip

Door een auto te huren in Wenen ontdek je eenvoudig alle hoogtepunten. De romantische hoofdstad van Oostenrijk barst van de culturele parels. Je bewondert statige paleizen uit de tijd van het Habsburgse Rijk en treedt in de voetsporen van beroemde componisten als Strauss en Mozart. Imposante gebouwen als de Weense Staatsopera en de Stephansdom trekken aan je voorbij en in een van de gezellige koffiehuizen geniet je van een wienermelange en een stuk sachertorte. Met de vrijheid van een huurauto neem je vervolgens een kijkje buiten de stad. Via de ANWB regel je autohuur tegen aantrekkelijke tarieven.

Korting op autohuur Wenen voor ANWB-leden

Naast de all-in formule van Sunny Cars profiteer je als ANWB-lid van €10,- korting op je boeking wanneer je kiest voor de fastlane en/of een jonge huurauto.

 

Zoek een huurauto in Wenen

Wenen

Veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos een auto huren via de ANWB

Bij de ANWB boek je op je buitenlandse vakantiebestemming een huurauto via onze partner Sunny Cars met de unieke all-inclusive huurformule. Je bent van A tot Z verzekerd en er zijn géén verborgen kosten. Kortom: veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos!

Annuleer tot 1 uur van tevoren met de Flexservice

Een reservering wijzigen is bij Sunny Cars altijd gratis. Wil je nog iets meer zekerheid? Dat kan!  Met de unieke Flexservice kun je je huurauto tot 1 uur voor huuraanvang nog annuleren. Ideaal. Veranderen je reisplannen ineens? Dan hoef je je nergens zorgen om te maken. Dát is pas zorgeloos een auto huren.

Sunny Cars heeft als enige het SGR-keurmerk

Sunny Cars is de enige aanbieder van autohuur die deelneemt aan de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR). Hiermee worden vooruitbetaalde reisgelden bij eventuele financiële problemen of faillissement van de organisatie veiliggesteld. De geboekte autohuur wordt in dat geval door SGR vergoed.

Let op: de hoofdbestuurder moet altijd in het bezit zijn van een creditcard. Dit is voor de waarborg die ter plekke afgegeven wordt.

Met de huurauto op pad in Wenen

Een auto huren in Wenen doe je bij aankomst op de luchthaven. Op veel plekken in de stad kun je parkeren. Een van de bekendste bezienswaardigheden in de Oostenrijkse hoofdstad is het barokke Schloss Schönbrunn, waar keizerin Sisi woonde. Van de veertienhonderd kamers zijn er veertig opengesteld. Met name de Spiegelzaal is indrukwekkend. Bij het paleis liggen gigantische tuinen en je bezoekt hier de oudste dierentuin ter wereld.

Andere culturele parels in Wenen zijn de wereldberoemde Spaanse Rijschool uit de 18de eeuw, die onderdeel is van het Hofburg-paleis aan de Ringstrasse, en de gotische Stephansdom. Vanbuiten is de 13de-eeuwse kerk versierd met honderdduizenden geglazuurde dakpannen. Binnen heeft de kerk gebrandschilderde ramen, verschillende altaren en kleine kapellen. In de catacomben worden de ingewanden van de leden van het Habsburgse hof bewaard, een ritueel dat stamt uit de middeleeuwen. Aan de Ringstrasse bezoek je het kunsthistorisch museum in Italiaanse renaissancestijl en bewonder je de keizerlijke pracht en praal van de Weense Staatsopera.

Als je de mooiste bezienswaardigheden van Wenen hebt gezien, zoek je met de huurauto de rust op buiten de stad. Nationaal park Donau-Auen, een van de laatste intacte rivierbeemdlandschappen van Centraal-Europa, ligt op drie kwartier rijden.