Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Auto huren in Salzburg

Voor een ontdekkingstocht in de stad van Mozart

Door een auto te huren in Salzburg ontdek je de mooiste bezienswaardigheden van deze barokstad, waaronder het geboortehuis van de beroemde componist Wolfgang Amadeus Mozart, de imposante Dom en de vesting Hohensalzburg. Met de huurauto zoek je ook de rust op in het Salzburgerland, met machtige bergtoppen, heldere meren en imposante gletsjers. Bij de ANWB regel je een huurauto tegen aantrekkelijke tarieven.

Korting op autohuur Salzburg voor ANWB-leden

Naast de all-in formule van Sunny Cars profiteer je als ANWB-lid van €10,- korting op je boeking wanneer je kiest voor de fastlane en/of een jonge huurauto.

 

Zoek een huurauto in Salzburg

Salzburg

Veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos een auto huren via de ANWB

Bij de ANWB boek je op je buitenlandse vakantiebestemming een huurauto via onze partner Sunny Cars met de unieke all-inclusive huurformule. Je bent van A tot Z verzekerd en er zijn géén verborgen kosten. Kortom: veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos!

Annuleer tot 1 uur van tevoren met de Flexservice

Een reservering wijzigen is bij Sunny Cars altijd gratis. Wil je nog iets meer zekerheid? Dat kan!  Met de unieke Flexservice kun je je huurauto tot 1 uur voor huuraanvang nog annuleren. Ideaal. Veranderen je reisplannen ineens? Dan hoef je je nergens zorgen om te maken. Dát is pas zorgeloos een auto huren.

Sunny Cars heeft als enige het SGR-keurmerk

Sunny Cars is de enige aanbieder van autohuur die deelneemt aan de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR). Hiermee worden vooruitbetaalde reisgelden bij eventuele financiële problemen of faillissement van de organisatie veiliggesteld. De geboekte autohuur wordt in dat geval door SGR vergoed.

Let op: de hoofdbestuurder moet altijd in het bezit zijn van een creditcard. Dit is voor de waarborg die ter plekke afgegeven wordt.

Met de huurauto op pad in en rond Salzburg

Een auto huren in Salzburg doe je bij aankomst op de luchthaven. Een van de belangrijkste bezienswaardigheden in de stad is de 17de-eeuwse basiliek in barokke stijl met zijn dubbele torens. Ook de benedictijnenabdij St. Peter uit 696 is populair, gezien de achthonderd zeer waardevolle manuscripten die in dit klooster worden bewaard.

Als geboortestad van Mozart kun je in Salzburg niet om het geboortehuis van de componist heen. Die ligt aan de prestigieuze winkelstraat Gertreidegasse. Fans van de musical Sound of Music bezoeken in Salzburg de villa van de familie Von Trapp en Slot Mirabell. Ook belangrijk voor de stad is de vesting Hohensalzburg boven op de Festungsberg. Dit is een van de grootste middeleeuwse kastelen van Europa, met een lengte van zo’n 250 meter. Binnen bewonder je fraai versierde kamers vol koninklijke meubels.

Wanneer je Salzburg hebt ontdekt, verlaat je de stad met de huurauto om te genieten van de majestueuze berglandschappen waar Oostenrijk bekend om staat. Op twee uur rijden begint de bekendste panoramische weg van Oostenrijk: de Grossglockner Hochalpenstrasse. Met de huurauto volg je bochtige wegen door de machtige Alpen die voortdurend spectaculaire uitzichten opleveren. Dichter bij Salzburg, op een uur rijden, bezoek je ’s werelds langste ijsgrot, Eisriesenwelt, op een hoogte van ruim 1600 meter. In de grot wachten mysterieuze tunnels en ondergrondse meren.