Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Auto huren in Krakau

Voor een indrukwekkende stedentrip

Krakau is de tweede stad van Polen met veel culturele hoogtepunten. Door een auto te huren in Krakau maak je een bijzondere stedentrip in een van de gezelligste steden van het land. Hanzestad Krakau heeft een prachtige architectuur, mooie ligging aan de rivier Wisla, talloze bezienswaardigheden en een bruisend uitgaansleven. En met de huurauto neem je eenvoudig een kijkje buiten de stad. Bij de ANWB regel je een huurauto tegen aantrekkelijke tarieven.

Korting op autohuur Krakau voor ANWB-leden

Naast de all-in formule van Sunny Cars profiteer je als ANWB-lid van €10,- korting op je boeking wanneer je kiest voor de fastlane en/of een jonge huurauto.

 

Zoek een huurauto in Krakau

Krakau

Veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos een auto huren via de ANWB

Bij de ANWB boek je op je buitenlandse vakantiebestemming een huurauto via onze partner Sunny Cars met de unieke all-inclusive huurformule. Je bent van A tot Z verzekerd en er zijn géén verborgen kosten. Kortom: veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos!

Annuleer tot 1 uur van tevoren met de Flexservice

Een reservering wijzigen is bij Sunny Cars altijd gratis. Wil je nog iets meer zekerheid? Dat kan!  Met de unieke Flexservice kun je je huurauto tot 1 uur voor huuraanvang nog annuleren. Ideaal. Veranderen je reisplannen ineens? Dan hoef je je nergens zorgen om te maken. Dát is pas zorgeloos een auto huren.

Sunny Cars heeft als enige het SGR-keurmerk

Sunny Cars is de enige aanbieder van autohuur die deelneemt aan de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR). Hiermee worden vooruitbetaalde reisgelden bij eventuele financiële problemen of faillissement van de organisatie veiliggesteld. De geboekte autohuur wordt in dat geval door SGR vergoed.

Let op: de hoofdbestuurder moet altijd in het bezit zijn van een creditcard. Dit is voor de waarborg die ter plekke afgegeven wordt.

Met de huurauto op pad in en rond Krakau

Een auto huren in Krakau doe je bij aankomst op het vliegveld om snel de stad te bereiken. Het hart van Krakau is de Grote Markt, of Rynek Glowny, waar straatartiesten voor entertainment zorgen. Aan dit middeleeuwse plein met een oppervlakte van twee voetbalvelden staat de Mariakerk in baksteengotische stijl. Opvallend zijn de twee ongelijke torens. Boven de stad ligt het middeleeuwse koninklijke kasteel van Wawel, dat is uitgeroepen tot werelderfgoed. Het complex bestaat verder uit een kathedraal en burcht en is voor de Polen een belangrijk bedevaartsoord.

Bijzonder is de Joodse wijk Kazimierz, die je mogelijk herkent uit de film Schindler’s List. Naast een aantal mooie synagogen rond het plein Ul Szeroka zijn hier ook veel charmante antiek- en curiosawinkels waar je unieke aankopen doet. In de wijk Podgórze op de zuidoever van de Wisla bezoek je de fabriek waar Oskar Schindler gedurende de Tweede Wereldoorlog het leven van veel van zijn Joodse arbeiders wist te redden. En andere indrukwekkende bezienswaardigheid uit de oorlog is Auschwitz.

Nadat je Krakau hebt ontdekt, vertrek je met de huurauto uit de stad voor een bezoek aan dit voormalige concentratiekamp. De reis duurt ongeveer een uur. De reusachtige zoutmijn van Wieliczka ligt op een half uur rijden van de stad. In de ruim 300 kilometer aan tunnels bewonder je zoutsculpturen in de meest wonderlijke vormen.